Foto: pixabay.com

Odavno Mars nije bio u svom Ovnu čak pola godine! Njega karakterizira neobuzdana energija koja mora pronaći svoj put i odušak, makar išli glavom kroz zid! Možemo očekivati puno izazova za vrijeme njegovog retrogradnog kretanja, od druge polovine 9. pa do sredine 11. mjeseca, kako u osobnom životu, tako i na globalnoj razini. Otkrijte kako će Mars u Ovnu utjecati na vaš znak!

Mars je vladar Ovna i suvladar Škorpiona. Odavno Mars nije bio u Ovnu pola godine. Njega karakterizira neobuzdana energija koja mora pronaći svoj put i odušak, makar išli glavom kroz zid. Ovaj tranzit nam daje energiju, inicijativu, hrabrost i impulzivnost. Sada je izražena želja da se bude prvi iako je slaba organizacija i ustrajnost.

Možete biti uspješni ako prije svake akcije dobro razmislite. Postoji također mogućnost grešaka i opasnosti kada Mars bude retrogradan. Mnoge osobe će u ovom periodu morati naučiti biti strpljive i pokazati više ljubavi. Mars u Ovnu donosi nesvjesni osjećaj inferiornosti, reakciju na konfuziju i svadljivost.

Ovaj tranzit kroz Ovna najviše osjećaju Ovnovi, Škorpioni, Rakovi, Jarci i Vage. Dosta težak aspekt Marsa sa Saturnom pojavljuje se u 8. i 9. mjesecu, dok će u 10. mjesecu i Merkur biti retrogradan u Škorpionu i Vagi. Možemo očekivati mnogo problema za vrijeme retrogradnog kretanja, od druge polovine rujna/septembra do sredine studenog/novembra, kako u osobnom životu tako i na globalnoj razini.

Mars u Ovnu može donijeti dosta dobrog u direktnom hodu pa ga ne treba gledati negativno. Mars u Ovnu živi za danas, odmah i sad i ne interesira ga prošlost niti budućnost. Ovaj Mars nema sentimentalnost, strastven je i želi vladati, biti glavni i prvi.

Mars je simbol energije i zdravlja pa je u Ovnu vezan za glavu pa može doći do problema sa sinusima, migrenama, zubima, ušima, očima, tlakom, a treba se čuvati i povreda glave. Od oružja Marsu pripada puška i nož. Mogući su i požari s Marsom u Ovnu i visoka temperatura.

Simboli Marsa su vojska, policija, naređenja, što se može događati na jesen jer će Mars biti retrogradan i gdje može pokazati svoju destrukciju. Tamo gdje se nalazi Mars u vašoj osobnoj natalnoj karti, tu trošite najviše energije strasti.

Za ovih šest mjeseci bit će dosta akcije i preokreta, kako dobrih tako i lošijih, posebno na jesen kada bude retrogradan. Tada može praviti i neke blokade u kvadratu sa Saturnom, moguća su ograničenja kretanja.

Kako će Marsu u Ovnu utjecati na pojedinačne znakove?

 

OVAN

Dragi Ovnovi, vama će ovaj povratak Marsa u svoje prirodno stanište vratiti dugo čekanu energiju koja je bila zarobljena u Ribama. Htjeli vi ili ne, u narednih šest mjeseci vi ste u centru pažnje, puni akcije i strasti, na emotivnom i poslovnom planu. Velika želja za akcijom i promjenom je sigurna, vi jednostavno jurišate. Ništa vam sada ne pada teško, a vitalnost i snaga se vraćaju.

Emotivno, slobodni Ovnovi mogu imati lijepe prilike u 8. mjesecu, dok zauzeti trebaju pokazati više tolerancije prema partneru. Ako ste sportaš ili imate veze sa sportom, sada je odličan period da povratite svu energiju i natjecateljski duh. Višak energije vas može usmjeriti na sport pa možete postići zavidnu kondiciju.

Retrogradno kretanje na jesen može donijeti pad energije i neke blokade. Na jesen ne donosite odluke i ne gurajte na silu neke stvari, ne ljutite se što ne ide kako ste zamislili, jednostavno je takav trenutni period. Ne budite sebični. Čuvajte se povreda i pada imuniteta.

 

BIK

Dragi Bikovi, narednih šest mjeseci Mars će tranzitirati kroz vaše dvanaesto polje, koje je polje podsvijesti i psihe pa ovaj Mars može izazivati napetosti i nervozu, posebno od 09.09. do 14.11. Pojedini Bikovi mogu završiti neka istraživanja ili znanstvene radove. Ako ste u medicini, biti će puno posla, posebno za psihologe i psihijatre.

Pojedini Bikovi mogu otputovati na neko udaljeno mjesto, dok se pojedini mogu preseliti na neko izolirano i mirno mjesto, daleko od gradske gužve. Emotivno, ova pozicija Marsa donosi tajnu vezu, nekoga koga se ne smije otkriti iz nekog razloga. Svakako se čuvajte, jer se na jesen to sve može razotkriti i pretvoriti u veliku aferu.

Jako težak period može biti u 10. mjesecu, moguće su glavobolje nervoza i neki vid stresa. Pojedini Bikovi će se željeti izolirati i osamiti.

Kada je zdravlje u pitanju, čuvajte bubrege, urinarni trakt i sve što je vezano za glavu.

 

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas će ovaj Mars tranzitirati kroz jedanaesto polje koje je simbol humanitarnog rada, mirovine, prijatelja, udruženja, timova i financija pa će mnogim Blizancima donijeti dobru energiju. Kada je posao u pitanju, mnogi Blizanci mogu pokrenuti neke humanitarne akcije, započeti neki projekt u grupama.

Kada je prijateljstvo u pitanju, očekujte puno druženja i poziva u narednih šest mjeseci. Moguće su nove ljubavi kroz prijateljstvo. Također su moguća sklapanja novih prijateljstava. Svi vas žele u svojoj blizini pa ako ste neki predavač ili psiholog, sada je pravo vrijeme da razvijete svoje grupe i timove.

Shodno tome, slijedi i veći priljev novca. Od jeseni, kada Merkur i Mars budu retrogradni, može doći do nekog vida ograničenja i udaljavanja. Ništa ne ide po planu, čak su i financije usporene, ali nemojte se živcirati. Jesen vas može iznenaditi povodom jednom prijateljstva koje vas može razočarati. Budite smireni i pripazite da vam ne padne imunitet od stresa.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas ovaj Mars tranzitira kroz vašu desetu kuću karijere i statusa pa će biti usmjereno na to područje. Osobe koje su mlađe i nemaju posao mogu ga naći preko nekih udruga. Starije osobe koji traže posao mogu ga naći u drugoj polovini 7. mjeseca. Pojedini Rakovi koji očekuju unapređenje mogli bi ga dočekati u narednih šest mjeseci. Mnogi Rakovi će se željeti dokazati na poslovnom polju.

Mnogo posla očekuje Rakove i posebno osobe koje nose neki vid uniforme. Sada će doći do posla i napretka na poziciji. Emotivno, ako ste slobodni, možete preko posla upoznati nekoga. Od jeseni se na poslu mogu događati komplikacije, neposluh u firmi i napuštanje ili odbijanje posla.

Ako imate privatni posao, na jesen se mogu događati neka ograničenja ili lošiji priljev novca pa čak i bez zarade. Pojedini Rakovi mogu imati problema sa šefovima ili nekim osobama koji su im autoritet ili otac. Mnogi Rakovi napreduju, dokazuju se i uspijevaju. Izbjegavajte konflikte u obitelji s ocem.

 

LAV

Dragi Lavovi, kod vas se ovaj tranzit Marsa kreće kroz vaše deveto polje što će vam  odgovarati. Mnogi mladi Lavovi koji uče i studiraju ili se upisuju, imaju dobar period. Pojedini Lavovi u ovih šest mjeseci mogu završiti fakultet ili neko drugo učenje. Kako je ovo polje inozemstva, stranaca i daljine, možete i u toj sferi napraviti neke promjene.

Možete surađivati sa strancima ili čak i otputovati i raditi u inozemstvu. Kod pojedinih osoba zbog posla je moguće i preseljenje u drugu zemlju. Povoljno je vrijeme za predavanja i savjetovanja, posebno sa strancima. Velika energija vas gura naprijed i donosi vam uspjeh. Sve vrste učenja i neka nova filozofija je sada naglašena. Predstoji promjena na bolje.

Emotivno, ako ste slobodni, vama predstoji upoznavanje u 8. mjesecu, za vrijeme vaše vladavine. To može biti osoba koja je stranac ili ima veze s inozemstvom. Jesen može biti dosta teška pa ne odustajte od vaših planova, jer će se energija s vremenom povratiti na stari entuzijazam. Putovanja je najbolje planirati u 8. ili 12. mjesecu. Pripazite se od 09.09. do 14 .11.

 

DJEVICA

Drage Djevice, kod vas je tranzit ovog Marsa u vašem osmom polju koje je zaduženo za financije pa ovaj tranzit najviše osjećaju osobe koje rade u trgovini, ekonomiji i bankarstvu. Mnoge Djevice će imati sreće i uspjeha u tim područjima, i to s dosta većim priljevom novca. Ako ste u nekom procesu za nasljedstvo, u narednih pola godine mogu se završiti procesi.

Kada su partnerove financije u pitanju, mogu se događati razne transakcije. Svakako vi dobivate novac, ili od ulaganja, nasljedstva ili partnera. Pojedine Djevice mogu dobiti i stipendiju za studiranje ili podići kredit ili neko osiguranje. Sve još ovisi čime se bavite i kakva je vaša osobna natalna karta.

Neke teškoće i ograničenja mogu se pojaviti na jesen pa malo pripazite. Ne preporučuje se nikakvi novi projekti, velika ulaganja novca niti podizanje kredita sve do sljedeće godine od 07. 01. kada Mars uđe u Bika. Mnoge Djevice mogu imati zdravstvenih problema na jesen, posebno ako imate kronične bolesti. Najbolji period vam je od 12.07. do 09.09. pa taj period iskoristite za sve planirano.

 

VAGE

Drage Vage, vama ovaj tranzit Marsa ide kroz sedmo polje braka, poslovnih partnera, javnosti i neprijatelja pa ako ste odvjetnik, sudac, pravnik, sada je dosta dobar period, kako za zaposlene tako i za početnike. Ovo vam donosi dosta klijenata koji su jaki i moćni. Ako ste u poznati, sada vas Mars gura da budete još popularniji i moćniji. Također, velika borba predstoji i osobama koje su u politici.

Kada su emocije u pitanju, mnoge Vage koje su u braku ili vezi, a nisu zadovoljne, moglo bi doći do raskida i razvoda. Vage koje su slobodne sada mogu upoznati aktivnog partnera koji im neće dati priliku da mnogo važu, već će odmah ući u vezu koja može biti strasna. Što god da radite, pred vama je borba i dokazivanje.

Pojedine Vage mogu se angažirati oko svog partnera i zajedno planirati. Na jesen kada Mars krene retrogradno mogu se iskomplicirati neke stvari s partnerom pa se ne preporučuje donositi brze i ishitrene odluke po pitanju razlaza. Pojedine Vage mogu imati problema s kaznama pa pripazite na legalitet poslovanja i zakon.

 

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas ovaj tranzit Marsa prolazi kroz vaše šesto polje koje je povezano sa svakodnevnim poslovima, vašim radnim mjestom i zdravljem. Kako je Mars vaš suvladar vi dosta osjećate ovaj tranzit. Puno posla je pred vama, s ako nemate posao već od sredine 7. mjeseca se sve pokreće. Moguće je da vam poslovna atmosfera ne odgovara i da traži od vas dosta discipline i energije.

Na jesen su moguća razna ograničenja kada je posao u pitanju. Ako ste kirurg, liječnik, onda je odličan period da nađete posao ili puno radite. Moguće je uvođenja nekih novosti koje vam mogu donijeti dodatnu nervozu.

Mnogi Škorpioni bi mogli uzeti kućnog ljubimca. U periodu retrogradnosti Marsa mogući su problemi sa zdravljem, tlakom i svime što je vezano za glavu, migrene, sinuse i vid.

10. mjesec je najteži pa se čuvajte. Jesen može biti naporna, čuvajte imunitet. Sve se mijenja.

 

STRIJELAC

Dragi Strijelci, kod vas se ovaj tranzit Marsa događa u vašem petom polju što je dosta povoljno za vas, možda ste i najsretniji znak u ovom tranzitu. Pojedini Strijelci mogu postati roditelji ili bi u najmanju ruku mogli  razmišljati o tome. Mnogi Strijelci mogu dosta vremena provesti sa svojom djecom. Možete pokrenuti sve što je vezano za sport.

Slobodni Strijelci već u 8. mjesecu mogu imati neka ljubavna događanja i u toku ljeta mogu ući u vezu, a neki i u brak. Zauzeti će biti dosta posvećeni svom partneru i zajedno će planirati budućnost. Na jesen, kada krene retrogradni Mars, s djecom možete imati problema i svađa.

Moguća su i neka razdvajanja s partnerom ili možete postati nezadovoljni pa ne donosite nagle odluke, jer već oko sredine 11. mjeseca stvari se mijenjaju na bolje. Pojedini Strijelci mogu se ponovo sresti sa starim partnerom na jesen. Budite oprezni s kockanjem i nekim ulaganjima. Ako ste sportaš, na jesen se čuvajte povreda, posebno glave.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj tranzit Marsa događa u vašem četvrtom polju doma i obitelji pa se možete baviti nekim nekretninama, selidbom i odvajanjem od roditelja. Kako se kod vas od 01. 07. vraća ponovo Saturn, onda će biti tu do 18.12., što vam vraća i neke probleme. Mogućnost vraćanja iz inozemstva ili odlazak u inozemstvo ili se na poslovnom polju nešto može vraćati na staro ili se pokretati nešto skroz novo.

Naglašeni su popravci, renoviranje i gradnja kuće. Pojedini Jarci mogu se izolirati i otići u neki poznati ambijent ili zemlju. Za sve poslove s nekretninama, najbolji je period do 09.09. ili poslije 14.11. kada nema retrogradnog Marsa.

Sve je uspješno kada su nekretnine u pitanju ili ako imate neki vlastiti posao. Za vrijeme retrogradnog tranzita može se dogoditi da ništa ne ide kako treba ili da ste ograničeni na neki način. Nema dovoljno zarade pa pazite na novac tijekom ljeta ne trošite previše.

Sve što trebate napraviti, napravite prije jeseni.

 

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, kod vas se ovaj tranzit Marsa događa u vašem trećem polju koje je vezano za putovanja, promet, komunikaciju, dokumente, internet, učenje, građevinske poslove, prodaju automobila itd. Mnogi Vodenjaci koji traže posao sada mogu naći posao koji je vezan za komunikaciju, putovanja, promet ili se mogu preseliti zbog posla.

Kako je ovo polje rodbine, netko bi mogao s tim imati problem i tu vi uskačete i trošite dosta vremena i energije da bi pomogli. Učenje vam ide na ruku. Kada na jesen krene Mars retrogradno onda može biti raznih rasprava i problema kako bi se riješili dokument. Neke stvari se blokiraju, rokovi se pomiču.

Na jesen izbjegavajte svađe i brige, pazite u prometu i čuvajte papire. Izbjegavajte putovanja. Sačekajte drugi dio 12. mjeseca za neke dugoročne planove.

RIBE

Drage Ribe, kod vas je ovaj tranzit Marsa u vašem drugom polju koje predstavlja financije pa tu imate veliku energiju. Zaradu možete jako uvećati, ali tu ide i veći trošak. Mnoge Ribe tijekom ljeta imaju sigurnu zaradu, čak i ako niste zaposleni.

Ne preporučuje se da odmah trošite ono što zaradite, jer kada Mars krene retrogradno na jesen možete imati zastoj u poslu ili možete imati iznenadne gubitke i troškove u kući. U to vrijeme se ne preporučuje da ulažete novac u nešto riskantno. Ništa novo ne pokrećite do 14. 11.

Pojedine Ribe koje čekaju zarađeni novac, mogu biti isplaćene za vrijeme jesenjeg perioda. Pojedine Ribe mogu tražiti povišicu za vrijeme ljetnog perioda ili od druge polovine 11. mjeseca. Privatnici mogu imati dosta posla i zarade. Pazite na prehranu.

Sretno u svemu!

Željka Knežević