Foto: pixabay.com

Ovo je period kada nam se najljepše stvari događaju izvan granica zemlje u kojoj smo rođeni. Velika većina želi i planira putovanje, avanturu, a ljubav sa strancem je vrlo lako moguća i ostvariva. Period je pogodan za sve vrste ispita, učenja i stjecanja novih znanja.

Venera u astrologiji predstavlja noćnu, hladnu i vlažnu planetu koja na prvom mjestu vlada ljubavlju i uživanjem. Venera je uvijek odnos prema sebi i tamo gdje nam se Venera nađe u natalnom horoskopu to je ono što volimo i u čemu uživamo. Venera simbolizira sve mlade djevojke prije nego postanu supruge, odnosno majke, sestre i mlađe, ženske članove obitelji. Vlada znakom Bika i Vage i simbolizira ljepotu, parfeme, slatkiše, udvaranje, začine, voće i okuse generalno.

U muškom horoskopu, Venera na emotivnom planu predstavlja djevojke koje muškarac voli i koje bira za partnerice, dok će Mjesec prikazati žensku osobu koju dobiva za suprugu. U ženskom horoskopu, Venera je ona sama, naročito u periodu od 14. do 28. godine života i sve do trenutka dok ne postane nečija supruga, odnosno majka, kada ona sama postaje Mjesec.

U dobrim aspektima, dat će tihu i mirnu osobu, nenametljivu, diplomatski nastrojenu, ljubaznu, privlačnu i ženu lijepih manira. Najčešće fizički privlačnu, ali i lakovjernu, djevojku koja uživa u zabavama, provodu, glazbi, umjetnosti. Ukoliko je loše postavljena, daje ljubomornu osobu, megalomana, raskalašenu djevojku  i lošu reputaciju, uvijek u lošem društvu, ljubavnicu i tako dalje.

Venera u znaku Strijelca boravi u periodu od 1. do 26. studenog/novembra 2019. godine. Ova Venera nije u sjedištu, egzaltaciji, izgonu ni padu. Ona je ona koja “luta” i ne pripada nikome. U ovom znaku, kao takva, ona je svaka djevojka željna znanja. Ona je ljubav prema znanju. Djevojka koja dobiva stipendiju i odlazi na dalje usavršavanje i stjecanje znanja, ali na stranom fakultetu i usput ona koja kupuje autobusne, vozne i avionske karte kako bi išla dalje i dalje, jer negdje tamo daleko, lutajući, ona može pronaći sebe.

Ovo je period kada se najljepše stvari događaju van granica zemlje u kojoj smo rođeni. Velika većina nas planira putovanje, avanturu, ljubav sa strancem je vrlo lako moguća i ostvariva. Period koji može biti pogodan za sve vrste ispita, učenja, stjecanja novih znanja.

Boravkom u znaku Strijelca, Venera će najprije graditi sekstil sa tranzitnim Saturnom u znaku Jarca, koji aspekt će se egzaktno formirati 16. studenog/novembra, a što konkretno donosi stabilizaciju emotivnih odnosa. U ovom periodu možemo očekivati da odnos dobije formu, a da nam vrijeme ustupi mogućnost da ostvarimo stabilizaciju u pravo vrijeme (Saturn) na pravom mjestu (Jupiter).

Zato, savjetuje se još malo strpljenja i svi vi koji još uvijek niste sigurni u kojim granicama i vodama “plivate”, nakon što Venera zatvori kut sa Saturnom, stvari mogu doći na svoje. Ukoliko se bavite izdavaštvom i planirate izdavanje autorskog djela, ovaj aspekt i te kako može doprinijeti stabilno okončanje procesa uz pomoć drugih ljudi.

S obzirom da ulaskom u znak Strijelca, po znaku Venera gradi sekstil s Marsom koji se nalazi u znaku Venerinog sjedišta – Vage, ali se neće susresti u egzaktnom aspektu, ovo može biti i priča o izmicanju iz “ruku” nekoga s kim smo mislili da će se stvari doći u ravnotežu, ali Mars u Vagi mijenja znak i prelazi u znak Škorpiona, zbog čega ćemo odjednom izgubiti interes prema dotičnoj osobi, ili biti jako razočarani, kako će Mars boraviti u znaku Škorpiona u kojem Venera ima loše dostojanstvo.

Nadalje, zbog kvadrata s Neptunom, može se vrlo lako dogoditi da uslijed lakovjernosti i naivnosti nastupi izigranost, razočaranje, krađa novca u inostranstvu (naročito uzimajući u obzir period retrogradnom Merkura), ali i da svjesno žrtvujemo nešto na emocionalnom planu radi postizanja stabilizacije kako će u istom periodu Venera graditi sekstil sa Saturnom. Ovo je i aspekt bolnog skidanja “ružičastih naočala”, ali i bajka koja nema sretan kraj, udar valova i buđenje iz zablude.

U aspektu sekstila s tranzitnim Plutonom u znaku Jarca, Venera će 19. studenog/novembra zatvaranjem egzaktnog kuta donijeti transformaciju postojeće situacije u kojoj se nalazimo na ljubavnom planu, prihvaćanje nečega što možda nismo ni sanjali da će se dogoditi. Ovaj aspekt može donijeti i opsesivnu potrebu i misao prema nekome.

U konačnom, prije samog napuštanja znaka Strijelca, Venera će 25. studenog/novembra napraviti egzaktnu konjunkciju sa svojim dispozitorom Jupiterom u znaku Strijelca, što obećava širenje i ekspanziju, kao i nadu, očekivanja i optimizam na polju ljubavi, putovanje, ljubav u inozemstvu.

Ovo je aspekt koji pogoduje profitu od stranaca i poslovima koji se tiču edukacije u inozemstvu. U susretu s Jupiterom, ne mora nužno donijeti i velike ljubavne priče, ali ljubavi od kojih se očekuje i o kojima će se pričati, svakako.

Dino Murić/astroportal