Venera u Škorpionu (21.11. do 15.12.)


Igramo na sve ili ništa!

Foto: pixabay.com

Dok je Venera u Vagi bila zavodljiva, ljubazna, popustljiva, ova Venera je vrlo nemilosrdna. S njom tražimo duboko iskustvo ljubavi, ne zanima nas ništa prolazno niti površno. Igramo na sve ili ništa. Pojavljuju se ljubomora, posesivnost, igre moć, manipulacija. Kod nje može sve, samo ne ravnodušnost.

Od 21.11. do 15.12. Venera se kreće znakom Škorpiona. Venera je planet odnosa i ljubavi, zadužena je i za novac kao i za naš osjećaj osobne vrijednosti, tako da njezini tranziti uglavnom utječu na ta područja života.

Dok je Venera u Vagi bila zavodljiva, ljubazna, popustljiva, ova Venera je vrlo nemilosrdna. S njom tražimo duboko iskustvo ljubavi, ne zanima nas ništa prolazno niti površno.

Za neke je duboko iskustvo osjećaj intenziteta koji doživljavamo kroz seksualnu napetost pa bi i takvi odnosi u narednih nešto manje od mjesec dana mogli biti značajni.

S njim igramo na sve ili ništa.

Pojavljuju se ljubomora, posesivnost – budi samo moja/moj.

Često ulazimo i u ovisničke odnose – ne mogu bez tebe, trebam te.

Odvijaju se igre moći kako bi se zaštitio lažni osjećaj sigurnosti. Slijedom toga češće posežemo za manipulacijama i kontrolom.

Nekad se pojavi i osvetoljubivost – vratit ću ti milo za drago.

Ako osjetite taj poriv, zapitajte se štetite li time samima sebi.

Kod nje igra sve, samo ne ravnodušnost. I mržnja je oblik ljubavi. Opsesivna je.

Odnosi sa zauzetim ili emocionalno nedostupnim osobama su uobičajeni.

Poanta ovog tranzita jest osvojiti osjećaj vlastite moći. Odlučiti želimo li dalje biti u odnosu u kojem jesmo, osobito ako nismo zadovoljni. Kraj i novi početak su uobičajeni.

Igramo na kartu seksipila, češće odijevamo crne i crvene odjevne predmete te seksi donje rublje. Odlučujemo se na tetovažu, piercing.

Traže se predanost, intenzivno iskustvo, vjernost te duboki odnos.

U svom kretanju kroz znak Škorpiona proći će nekoliko važnih aspekata:

– 28.11. izazovni aspekt s Uranom može donijeti neočekivane promjene – prekid, privlačnost na prvi pogled, financijske i osjećajne turbulencije

– 6.12. romantični aspekt s Neptunom budi inspiraciju, senzore za voljenje, osvajanje i zbližavanje

– 10.12. u aspektu s Plutonom stvaraju se vrlo jaki i strastveni kontakti

– 14. i 15. 12. kontakti Venere s Jupiterom i Saturnom doprinose ostvarenju pozitivnih i stabilnih odluka na polju ljubavi i novca

Julijana Oremović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *