Foto: pixabay.com

U ovom periodu nemojmo bježati od osjećaja, razgovarajmo o njima, pružimo drugima nježnost i brižnost. Za međusobno razmjenjivanje ljubavi i topline naročito je povoljan period do 10. lipnja/juna, do kada Venera radi pozitivan aspekt s Jupiterom. Sredinom lipnja/juna Venera nastavlja s pozitivnim utjecajem i susreće se u sekstilu s Uranom što donosi nove iznenadne i neočekivane prilike, uzbuđenja, te obrat situacije u našu korist.

Venera je iz Blizanaca ušla u znak Raka i pridružila se Marsu u ovom znaku. Ovo je jedna nježna, brižna i vrlo osjećajna Venera, okrenuta domu, obitelji i ljubavi prema plemenu i domovini.

Preplavljuju nas emocije i toplina, tražimo pripadnost i sigurnost. U Blizancima je Venera bila razigrana, voljela je flertovat, pričati bezbrižne i pomalo trivijalne stvari, čavrljati.

Sada ju površnost i razbibriga više ne zanimaju, već želi razgovarati o emocijama, dubinama, o onome što voli i što ju čini sretnom.

Vrlo je majčinski nastrojena pa će mnogo kuhati, brinuti se, kako za svoju djecu tako i za ljude oko sebe, a također će zahtijevati da se i nju tetoši i njeguje.

Ako ne dobijemo pažnju, toplinu i ljubav za kojom čeznemo, može se dogoditi da postanemo vrlo nesretni i pretjerano emotivni. Ovo naročito krajem lipnja/juna kada uđe u opoziciju s Plutonom.

Zato u ovom periodu nemojmo bježati od osjećaja, razgovarajmo o njima, pružimo drugima nježnost i brižnost. Ali naravno onima koji će reagirati na našu vibraciju i zaploviti na njoj pa će nam ljubavlju uzvratiti.

Za međusobno razmjenjivanje ljubavi i topline naročito je povoljan period do 10. lipnja/juna, do kada Venera radi pozitivan aspekt s Jupiterom.

Ovakav susret dva benefika (sretnih planeta) smatra se izuzetno dobrim, jer oba planeta izvlače ono najbolje jedan do drugog. Tako će Venera pojačati sretan i povoljan utjecaj Jupiterovog tranzita kroz Ribe.

Sredinom lipnja/juna Venera nastavlja s pozitivnim utjecajem i susreće se u sekstilu s Uranom što donosi nove iznenadne i neočekivane prilike, uzbuđenja, te obrat situacije u našu korist.

Iako je Venera u Raku vrlo nježna, brižna, te puna ljubavi i topline pa je cijeli ovaj period obilježen tom vibracijom, ona je i vrlo mistična i magična. Jer Rak je znak Mjeseca i noći, bisera i školjaka.

Prepun ženske energije, zavodljivosti i senzualnosti. Tako se Venera iz brižne majke preko dana, pretvara u misterioznu damu noći koja budi sva čula ugode i postaje senzualnom ljubavnicom.

Ovo je stapanje u bliskosti i potpuno otvaranje srca.

Venera u Raku naročito je povoljna za same Rakove, zatim Škorpione i Ribe, te Bikove i Djevice (kao i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova).

Irena Dumančić Baranja