Foto: pixabay.com

Ovaj tranzit Venere sve može biti, ali nikako strpljiv, ne može čekati, nastupa odmah bez suzdržavanja, oslikava prave šanse za lov. Poslije punog Mjeseca u Lavu, odmah 10. 2. je Venera u konjukciji s Kironom, koji kod pojedinih osoba može otvoriti stare rane koje nisu zacijelile ili vratiti staru ljubav u vaš život.

S ovim tranzitom Venere bude se velike strasti. Ako nije napadnuta od strane Marsa ona je otvorena, vedra, optimistična. Mnogo strasti iz sebe ispušta pa se ne ustručavajte pokazati i iskazati. Mnoge osobe će baš u ovom periodu biti hrabre u osvajanju i uporne, mada se ne preporučuje da budete grubi i nasrtljivi.

Kako je Ovan borben znak tako i Venera u njemu se daje onome tko joj prvi priđe i bori se za njenu ljubav. Kako je Venera u ovom znaku u izgonu onda možemo očekivati i agresiju, nenaklonost, lošu sreću u ljubavi pa čak svađe i ljubomoru.

Ovaj tranzit Venere sve može biti, ali nikako strpljiv, ne može čekati, nastupa odmah bez suzdržavanja. Ovaj tranzit Venere oslikava prave šanse za lov. Poslije punog Mjeseca u Lavu 9. 2. odmah 10. je Venera u konjukciji s Kironom koji kod pojedinih osoba može otvoriti stare rane koje nisu zacijelile ili vratiti staru ljubav u vaš život.

Kod mnogih osoba koje nisu poradile na sebi i svom samopouzdanju sada može doći i do nezadovoljstva. Ovaj tranzit Venere može kod pojedinih osoba donijeti trudnoću pa ga treba iskoristiti, ako već duže vrijeme planirate.

Kako bude tranzitirala, ona će krajem veljače/februara i početkom ožujka/marta praviti aspekte sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom, što će donijeti dosta raznih događanja kao što su vraćanje u prošlost, raskidi u vezama koje su dotrajale, suočavanja sa strahovima, gubitke novca ili strahove na tom polju.

Mnoge osobe mogu osjetiti tenziju i teškoće gore navedenih aspekata. Svakako držite fokus na Veneri u Ovnu koja je strastvena, optimistična, vesela…

Što pojedinačnim znakovima donosi ovaj tranzit Venere?

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas će tranzitirati Venera u vašem osobnom imovinskom i partnerskom odnosu. Boginja ljubavi i novca u vašem znaku vam otvara put da zadovoljite svoje potrebe. Mnogi Ovnovi će gledati kako da pomognu i usreće osobe oko sebe.

Kada Mars, vaš vladar uđe 17. 2. u Jarca, onda možete osjetiti veći pritisak koji će vas prisiliti da se fokusirate i ozbiljno pozabavite svojim životom.

BIK

Dragi Bikovi, vaša vladarica Venera se seli u Ovna što će malo narušiti vašu harmoniju i mir. Mnogi Bikovi mogu osjetiti promjene na poslovnom planu. Vi ste sve već isplanirali i taman da krenete, a ono se sve preokrene, ali na bolje, tako da nema potrebe brinuti.

Krajem mjeseca Venera pravi kvadrat s Jupiterom pa se preporučuje da ne pretjerujete u ničemu, čak ni u zabavi.

BLIZANCI

Kod vas, dragi Blizanci, ovaj tranzit Venere se odnosi na pitanje djece, zdravlja i na ljubavna pitanja. Kako je vaš vladar Merkur u Ribama, onda će se vaše misli kretati do dna oceana pa opet nazad i nikako da donesete konkretnu odluku.

Kada bude krenuo retrogradno od 17. vi se povlačite u sebe i teško vam je pokazati osjećaje, što vam na srcu i duši leži.

RAK

Kod vas, dragi Rakovi, ovaj tranzit Venere pokreće situacije na obiteljskom planu i u društvenim odnosima. Kada Mars uđe i krene tranzit kroz Jarca od 16. 2. kod vas se budi stara rana pa bi svakako  trebali višak energije potrošiti u kreativne i svrsishodne stvari.

Vi imate bitan aspekt Marsa i Urana koji će vam pomoći da sve vaše strahove pokrene, bez obzira što su rizični, oni se pokreću i vi uspijevate.

LAV

Kod vas, dragi Lavovi, ova Venera pokreće polje karijere. Kako će Mjesec tranzitirati kroz vaš znak, onda vi nemate problem reći drugima kako se osjećate, a i 9. je pun Mjesec na 20. stupnju pa ako imate tu neku planetu onda će ona doći do izražaja.

Kako će Venera praviti kvadrat sa Saturnom, Jupiterom i Plutonom, treba se strogo paziti manipulacije.

DJEVICA

Kod vas, drage Djevice, ovaj tranzit Venere najviše utječe na pravna pitanja i materijalni status. Sada nije vrijeme da se mnogo zadržavate na detaljima. Sada postižete dobre rezultate i ako nešto nije bilo dobro u vašem životu, vi to sada popravljate i vraćate gdje pripada.

Pun Mjesec 9. 2. vas vraća u stvarnost, dok za vrijeme prelaska Marsa u Jarca od 16. vi stižete do svog zacrtanog cilja.

VAGA

Kod vas, drage Vage, ovaj tranzit Venere, koja je vaš vladar, pokreće pitanje nasljedstva, vašeg novca i kredita. Venera iz Ovna vas okreće da više mislite na sebe pa čak bivate i malo sebični. Pojedine Vage se mogu ljutiti ako ne dobiju ono što žele, a posebno kada Mars uđe u Jarca vi možete biti i agresivni što nije vaša osobina.

Mnoge osobe i prijatelji iz okruženja se mogu pitati što se s vama događa? Ipak postoje i sretni dani u ovom mjesecu pa se opustite i ne ljutite.

ŠKORPION

Kod vas se, dragi Škorpioni, ovaj tranzit Venere odražava na vaše polje partnerskih odnosa, veza i braka. Bitno će odigrati pun Mjesec 9. 2. u Lavu, što će dati jasnu sliku što je dobro i što ima perspektivu, a što treba ostaviti iza sebe.

Kako će Mars krenuti kroz Jarca od 16., onda će vas usmjeriti da se uozbiljite i stvari shvatite ozbiljno što god da radite. Mars u trigonu s Uranom oko 21. će vam dati krila pa se možete osloboditi nečega što vas je opterećivalo.

STRIJELAC

Kod vas, dragi Strijelci, ovaj tranzit Venere se događa u vašem polju zdravlja, odnosa s prijateljima i u svakodnevnom radnom okruženju. Sve što imate rješavati trebali bi rješavati sredinom mjeseca. Već od 19. Sunce ulazi u Ribe pa će vam biti izražena intuicija i svakako je poslušajte.

Moguće je da krajem mjeseca započnete nešto novo ili da osvijestite svoje nove talente. Vaša energija je velika i moć misli vam je ogromna.

JARAC

Kod vas, dragi Jarci, ovaj tranzit Venere pokreće vaše polje za ljubav, plodnost i za bolje uvjete rada i svakodnevnice. Mnogi ljudi su uprli oči u vas pa vi ne vidite dovoljno. Obratite pažnju na to i usmjerite energiju na dobitke.

Kada Mars uđe u vaš znak od 16., sve će prštati od energije koja će vas činiti jedinstvenim i moćnim. Pojedine osobe mogu biti arogantne. Već kada uđe Sunce u Ribe onda se bude vaše emocije i bivate emotivni prema ljudima i životinjama.

VODENJAK

Kod vas, dragi Vodenjaci, ovaj tranzit Venere pokreće vaše polje za putovanja, pitanje obrazovanja i svega što je po zakonu. Sada nije vrijeme za povlačenje, ovaj Mjesec je vama dosta naklonjen što god da pokrenete.

Kada Mars uđe u Jarca i vaše dvanaesto polje, on će izbaciti na površinu što je neophodno i što se treba završiti odmah. Za pokretanje posla ili novog projekta je najbolje kada Mars i Uran naprave trigon od sredine mjeseca i oko 21. gdje vas mogu i drugi ispratiti.

RIBE

Kod vas se, drage Ribe, ovaj tranzit Venere događa u vašem polju koje je zaduženo za emotivni i financijski aspekt života. Vaši duboki snovi se pokreću sredinom mjeseca gdje se mogu i ostvariti. Od 19. Sunce ulazi u vaš znak i pokreće kod vas miroljubivost, kreativnost, maštovitost i još mnoge druge osjećaje.

Mlad Mjesec će biti kod vas 23. pa bi mogli pokrenuti nešto novo, a i ako ste griješili mogli biste se ispričati i oprostiti sebi i drugima. Pokrenite se, izlazite i družite.

Sretno u svemu, najviše u ljubavi!

Željka Knežević