Foto: pixabay.com

Kroz svoj tranzit znakom Jarca, Venera će 13.12., nakon ulaska u konjunkciju s Jarcem, ući u egzaktnu konjunkciju s Plutonom, a onda nakon ovoga ulazimo u opsesivne emocije, potrebu za kontrolom i ekstreme kada su u pitanju odnosi i novac. Sada je jako dobro da na emotivnom planu transformirate ono što ste dugo željeli da se promijeni!

Venera je planeta zadužena za uživanje, ljubav, udvaranje, poklone i generalno u ženskom horoskopu predstavlja samu djevojku do trenutka kada se ne uda, a muškom horoskopu profil partnerice koju želi i koja mu se sviđa. Međutim, za Veneru u znaku Jarca kažemo da je peregrina, nema dostojanstvo, a samim tim ona luta, ali što se događa kada ovakva Venera napravi savez (konjunkciju) sa svojim dispozitorom Saturnom u znaku Jarca, a potom i s Plutonom?

Ukoliko je netko od vas na bilo koji način već od 27.11. pogođen emotivnom prošlošću ili ste možda na neki način pomislili na partnera koji je nekada igrao važnu ulogu u vašem životu i da ste vrlo vjerojatno na trenutak pomislili da je to ono što ste dugo čekali i dočekali, sada dolazi vrijeme retrospekcije zbog čega će velika većina dobiti želju, a neki način i priliku da se vrate na nešto što na bilo koji način je povezano s istrajnošću u vremenu.

Konjunkcija Venere i Saturna u natalnom horoskopu pokazuje suženu potrebu za uživanjem, izostanak empatije, zabave pa se život često čini težak, bez ovozemaljskih hedonističkih nastupa. Ukoliko se u natalu upravo ova konjunkcija odigrava u znaku Jarca, onda je to i čist red, rad i disciplina, slika svih djevojaka koje su morale sazriti u najranijem djetinjstvu i preuzeti ozbiljne uloge.

Venera u konjunkciji sa Saturnom je i ona žena koja vas na neki način gleda sa visine, jer je ona to koja je sigurno korak ispred vas, vjerujući da je strpljenje- spas. Nerijetko s ovim aspektom, u muškom horoskopu za partnerice biramo starije žene, uključujući i poziciju Mjeseca u znaku Jarca, ali on je taj koji sigurno ne zna pokazati emocije adekvatno niti ih zapravo pokazuje, a i ne traži ih zauzvrat.

Ovdje je dovoljno to što vrijeme ne nagriza činjenicu da je on s njom i dalje, a samim tim ako je odabrao nju, on je siguran da je to ona do kraja života. Ipak, ovo nije partner koji vas vodi na ukusnu i obilnu večeru ili u avanturistički park, a još manje na mjesta koja su popularna ili gdje svi drugi izlaze. Venera u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu je muzej. Ljepota koja odolijeva vremenu i koja na svojoj vrijednosti dobiva kako vrijeme prolazi.

Konjunkcija tranzitne Venere i Saturna u znaku Jarca će se odigrati 12. prosinca/decembra. Kupovina antikviteta i svih starina mogu vremenom da se pokažu kao dobro ulaganje. Ovo je i aspekt frustracije na emotivnom planu. Baš sada mogu na površinu isplivati stari kompleksi, strahovi i sve ono čega prezate kada su emocije u pitanju.

Na osobnom planu, osim osjećaja da vam je malo zadovoljstva, novca, falit će i upravo te pažnje od strane partnera, ukoliko ste u vezi, a onda i distanciranja u odnosima, nego ipak, ne zaboravite, ovo je samo tranzit i ne zalazite duboko u rane i prošlost, tamo ćete udariti u kamen, jer vas taj netko neće pustiti da zađete duboko. Ako je Saturn učitelj, ovo je aspekt jedne ljubavne lekcije koje je vrijeme da se sjetite i da je možda obnovite dok ne budete sigurni da je samo pitanje vremena kada će biti korisna.

U simbolici Venere ćemo tražiti poklone, ali ovog puta šture poklone koji se na prvi pogled čine nezanimljivi i neupotrebljivi, ali pazite dobro, onda kada vam bude najteže, ovo su stihovi koji će vas uputiti na mudrost izbora. Zbog ovog aspekta mnogi od nas će se združiti sa starijim osobama radi stjecanja pozicije. Upravo sada je moguće da jedna od vas, mlađih, “zaluta” i naleti na dosta starijeg muškarca od kojeg ćete očekivati utočište od lutanja, jer je ovo peregrina Venera.

 

Ukoliko ste pak stariji ili u periodu drugog Saturnovog povratka, sada ćete reći sebi da ste spoznali pravo uživanje i shvatili što je to što najviše volite. Neki će se suočiti s raznim oblicima deformiteta u nečemu što je možda imalo obrise ljepote i shvatiti da površina nije važna i da je sklona kvarenju. Neki će prebrojavati ono što su dugo štedjeli pa budite slobodni da sada malo pokažete i velikodušnost.

S druge strane, ono što nije imalo temelj će se vrlo vjerojatno prekinuti, najprije u odnosima, a ono što se gradilo temeljno, polako i sigurno i u što ste uložili najviše strpljenja, sada će pokazati rezultat. Sada ste sigurno na ispitu ustrajavanja, a ako niste bili spremni uložiti vrijeme, budite sigurni da će vam se učiniti kao nedovoljno i vrlo brzo će samo od sebe nestati.

Kroz svoj tranzit znakom Jarca, Venera će 13.12., nakon ulaska u konjunkciju s Jarcem, ući u egzaktnu konjunkciju s Plutonom, a onda nakon ovog dodira s distanciranom i rezerviranom osobom ulazimo u opsesivne emocije, potrebu za kontrolom, ekstreme kada su u pitanju odnosi i novac. Sada je na razini rada na sebi jako dobro da transformirate na emotivnom planu ono što ste dugo željeli da se promijeni.

Ako je nekome od nas Jarac u prvoj kući, onda je ovo dobar period da naučite tijelo disciplini (Saturn) i da ga transformirate i oblikujete onako kako želite da bude (Pluton), ali to samo do boravka Plutona u znaku Jarca, do 2023. godine, kada ono što ste uspjeli promijeniti na tijelu, uspjeli ste, poslije više neće biti prilike.

Ovo je aspekt koji ukoliko je i u natalu aspektiran, donosi opsesivne ljubavne odnose, koji su najčešće ispunjeni dramom i određenom dozom ekstremnog, a sami kraj koji je najčešće neminovan je vrlo vjerojatno tragičan. Pluton ovdje odvodi Veneru u podzemlje pa se kroz ovaj aspekt ogleda priča o Perzefoni i Hadu, koja se kroz ovaj tranzit može odraziti na otmicu emocija i pad u ponor, zbog čega nećete biti u mogućnosti da baš najjasnije sagledate odnos u kojem se nalazite.

Zato se savjetuje najprije oprez u iskazivanju emocija i nemojte pretjerivati u uživanju. Ako se nađete u situaciji da se bezuvjetno predate nekom, budite spremni da takav vid pada u zanos, može biti opasan i u jednom trenutku će vas itekako koštati upravo naprijed navedenih opsesivnih misli.

Sretno!

Dino Murtić/astroportal.in