Foto: pixabay.com

Venera je iz vatrenog Strijelca ušla u hladnog Jarca u kojem će boraviti do početka ožujka. U ovom periodu drame neće nedostajati. Moguće su velike bezosjećajne manipulacije na globalnom planu, a također i porast nasilja u međuljudskim odnosima. 06. ožujka, nakon četiri mjeseca provedenih u Jarcu, napustit će ga i ući u Vodenjaka. Venera u Jarcu najbolje će utjecati i donijeti sreću Bikovima, Djevicama i Jarcima, te Škorpionima i Ribama, kao i onima koji imaju naglašen neki od tih znakova.

Venera je iz vatrenog Strijelca ušla u hladnog Jarca u kojem će boraviti do početka ožujka. Iako Venera nema vladarstvo ni egzaltaciju u Jarcu, ona mu je dnevni vladar, te ima ovdje svoj termin i dekan, što u prijevodu znači vrlo je jaka i dobro pozicionirana u Jarcu, pogotovo u prvoj dekadi (prvih 10 stupnjeva Jarca).

U svom prolasku kroz Jarca većinom će raditi povoljne aspekte, osim na samom kraju svog prolaska kroz ovaj znak.

Na samom ulasku u Jarca radi sekstil s Merkurom što donosi ugodne razgovore, druženja, umjetničke i kreativne projekte.

U drugoj polovici studenog ući će u trokut s Uranom što donosi nagle pozitivne ljubavne obrate, lijepa iznenađenja, uzbuđenja, naglu zaljubljenost i leptiriće u trbuhu. Doduše kratkog trajanja, ali dok traje lijepo je. Donosi nagla i uzbudljiva druženja, izlaske, a i neočekivane novčane dobitke.

Krajem studenog ulazi u sekstil s Marsom i Neptunom što će donijeti ljubav, senzualnost, strast, seks, nove veze, umjetničku inspiraciju. Ovaj aspekt u sebi nosi veliku dozu romantičnosti, zanesenosti, uzvišenosti.

Početkom prosinca Venera ulazi u konjunkciju s Plutonom. Konjunkcija je aspekt koji najjače djeluje od svih aspekata, a može djelovati i dobro i loše, tako da će ovaj utjecaj ovisiti od naših stanja u kakvim se nalazimo.

Venera i Pluton nose jaku i duboku ljubav, (fatalnu) privlačnost, jak seksualan poriv, ali i opsesije, posesivnost, ljubomoru i ludilo. U konjunkciji s Plutonom zadržat će se dosta dugo – do sredine siječnja, jer okreće retrogradno. Tako da nam u ovom periodu drame neće nedostajati.

U svom retrogradnom hodu ponovo će se sresti sredinom veljače s Marsom i zajedno s njim doći još jedanput doći do Plutona što će donijeti veliku intenzivnost u odnosima. Velike strasti, fatalnost, drame, sve ono što je donijelo i u prvom prolasku, ali još deset puta intenzivnije.

Pošto je Jarac jedan hladan znak ovi aspekti mogu donijeti velike bezosjećajne manipulacije i na globalnom planu, a također i porast obiteljskog nasilja i općenito nasilja u međuljudskim odnosima.

06. ožujka, nakon četiri mjeseca provedenih u Jarcu, napustit će ga i ući u Vodenjaka.

Venera u Jarcu je ledena kraljica, naizgled hladna i nedostižna dama. Vrlo otmjena, i kao vino, s godinama sve bolja i ljepša (Jarac je znak starosti i odrastanja, za razliku od Blizanaca koji su znak mladosti i infantilnosti).

Osobe s Venerom u Jarcu obično nakon četrdesete godine upoznaju pravu ljubav i uđu u skladan partnerski odnos. Ova Venera vrlo je diskretna i nenametljiva, čvrsta, pouzdana i stabilna.

Nije za lake i neobavezne veze, već cijeni čvrste i stabilne ljude i odnose. Tako da će vrlo hladne, racionalne i ponosne glave prolaziti ove drame s Plutonom.

Venera u Jarcu najbolje će utjecati i donijeti sreću Bikovima, Djevicama i Jarcima, te Škorpionima i Ribama, kao i onima koji imaju naglašen neki od tih znakova.

Irena Dumančić Baranja