Foto: pixabay.com

Odmah po ulasku u znak Djevice, Venera se suprotstavlja Jupiteru, položenom u znaku Riba. Budite umjereni u u svojim očekivanjima, izbalansirajte želje i potrebe, snove i realnost! 

 

Venera opozicija Jupiter

U 2:37 h planet ljubavi, novca, onoga što i kako volimo, ali i planet diplomacije i tzv. mala sreća Zodijaka, Venera – mijenja energiju i iz vatre, sjaja i s crvenog tepiha prelazi u skromnu, radišnu i kritici sklonu Djevicu. Budući je Venera „mala“ sreća, kuća tj. područje života kroz koje vam Venera sada tranzitira – trebalo bi imati dobre prilike, a sve naravno ovisi o postavci ostalih planeta u vašem horoskopu. Ukoliko su podržavajuće, tada će se oni s podznakom u Djevici preko kojeg prelazi Venera, vidno proljepšati i zračiti određenim sjajem. Oni kojima Venera ide na Sunce ili pravi ugodne aspekte, dobit će na šarmu i popularnosti, oni kojima će Venera tranzitirati kroz 2. kuću mogu očekivati lakšu ili neočekivanu zaradu, poklone i slično.

Veneri u znaku Djevice teško je pokazati svoju pravu prirodu. Ovdje voli biti korisna, prirodna bez puno šminke i sjaja, voli kućne ljubimce, red i čistoću, ali sklona je i kritici. Iz ljubavi, naravno.

Ali niti sebe ne štedi kritike, iz nesigurnosti doduše, jer ipak je u znaku svoga pada. Uživa Venera u Djevici u pisanju i pisama i poruka, satima može pričati, ali i drugima biti strpljivi slušatelj i rame za plakanje. Užitak joj predstavljaju posao i karijera, a briga o zdravlju, prehrani i tjelovježbi rutinski su joj zadaci.

Dok boravi u Djevici stajat će s obje noge na zemlji, bit će u trigonskom odnosu s Uranom u Biku i rx Plutonom u Jarcu, a opozicija odmah po ulasku u znak s rx Jupiterom, a potom i rx Neptunom iz Riba, mogla bi je malo izuti iz cipela. A i nas s njom! 

Odmah po ulasku u znak Djevice, a egzaktno u 14:44 h „mala“ sreća Venera suprotstavlja se „velikoj“ sreći tj. Jupiteru, položenom u znaku Riba. Budući su obje planete benefici bitno je biti umjeren u svojim očekivanjima.

Jupiter u Ribama maštu i svijet snova podiže na najvišu razinu, a Venera u Djevici zalaže se za praktično i racionalno!

Znači izbalansirajte želje i potrebe, snove i realnost! Jer Venera opozicija Jupiter donosi i ljubavne afere, ali i precjenjivanje partnera, napose ukoliko je netko novi ušao u naš život.

Za ovakvu postavku u natalnoj karti kažu uvijek ljubavnica, nikada supruga ili uvijek kum, a nikada mladoženja… Isto tako Venera u Djevici u opoziciji s Jupiterom može donijeti i slomljeno srce zbog odlaska ljubavi na dalek put, u inozemstvo pa velika prostorna udaljenost donosi kraj.

Kako god, za vrijeme tranzita Venere kroz znak Djevice, do 16.08., ne popuštajte drugima, ali niti vi nemojte koristiti druge za svoje interese. Jer stvari se koriste, a ljudi ne!

Tomislava Horvat