Venera u Blizancima do 02.06.21.


Pričaj mi, makar bajke bile to!

Foto: pixabay.com

Tranzitna Venera je iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno sve do 02. lipnja/juna. Napustivši znak Bika, mijenja se lijenost pokretom, dosada humorom, usamljenost druženjem. Ovaj tranzit donosi ljepšu i bolju komunikaciju među ljudima, dječju energiju i radost u svakom novom danu. Osmijehom ćemo se boriti protiv straha.

Venera je simbol svega što je lijepo, nježno i udobno. Govori nam o tome u kojoj će mjeri naš odnos s vanjskim svijetom biti osjećajan. Venera je zadovoljstvo, sklad, privlačnost, umjetnost, kultura, zabava, ljubav i bogatstvo, ukusi i boje, darovi. Upravlja emotivnim kontaktima, moralnim karakterom, brakom i svim savezima. Ona je slika društvenosti osobe, zadovoljstva, luksuza, poštovanja.

Venera u horoskopu predstavlja naš ženski princip, naše mogućnosti da se drugima približimo i budemo privlačni, ne samo seksualnim putem. Venera je slika našeg osobnog šarma, naše sposobnosti da privučemo druge, predstavlja materijalnu stranu života, ali i duhovne elemente koji su neophodni da bi se ušlo u svijet materijalnog.

Tamo gdje se ona nalazi u natalnom horoskopu pojedinca pokazuje način uživanja i primanja osjećanja, našu seksualnost, romantiku i ljepotu.

Blizanci su simbol mentalne snage, znanja, prilagodljivosti. Pod vlašću su Merkura – vjesnika snalažljivosti, vještog govora, trgovine, pokreta, lukavstva, prevare i krađe. Njihova priroda je nemirna, promjenljiva, vedra i nagla. Posjeduju mnogostranost koju često okrenu protiv sebe pa ih ista sprječava da se usredotoče na određeni cilj, a promjene i akcije su uglavnom same sebi svrha.

Blizanci su simbol preciznosti, analize i dobrog zapažanja. Maksimalno se koriste riječima i vješti su u svim vidovima komunikacije. Često se upuštaju u tračeve i zloupotrebljavaju riječi, a bez pravog obrazovanja ili usmjerenosti na određeno područje postaju pretjerano kritični, ograničeno uporni i licemjerni. Teško podnose svaku vrstu stega, posebno onih koje ih sputavaju u razvoju i iskazivanju potencijala.

Goran Milekić je astrosimbolički Veneru u Blizancima predstavio, između ostalog, kao sestru, intelektualku, učenicu, radosnu koketu, pametnu, dragu, nasmijanu. Venera u Blizancima je cvijeće pored puta, lijepa ženska ruka, širom otvorene oči i usta, poljubac koji dobiba mladić kada izlazi iz automobila.

Ovo je djevojka uvijek raspoložena za učenje, pisanje, strane jezike, crtanje, govor, recitiranje. Djevojka u koju su zaljubljeni svi iz susjedstva. Venera u Blizancima je ekonomija, marketing, menadžment. Ovo je Venera koja prva pruža ruku, ljupka Venera, radosna i okretna Venera, ona koja se raduje životu i mnogo moralnija, ozbiljnija i odgovornija za ovaj svijet nego što to drugi misle.

Tranzitna Venera je, na sreću svih onih kojima je u prethodnom periodu bilo dosadno, iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno sve do 02. lipnja/juna. Napustivši znak Bika, mijenja se lijenost pokretom, dosada humorom, usamljenost druženjem.

Ako uzmemo u obzir da je planet ljubavi i novca ušao u znak komunikacije i mentalne snage, nije teško zaključiti da će akcent upravo biti na razgovoru. Ovaj tranzit donosi ljepšu i bolju komunikaciju među ljudima, dječju energiju i radost u svakom novom danu (naravno, treba imati u vidu da svaki tranzit utječe drugačije individualno, ovisno od ostalih pozicija u našoj natalnoj karti). Ono što je sigurno je da ćemo biti spontaniji, imati veću želju za druženjem, zabavom, uživanjem. Osmijehom ćemo se boriti protiv straha.

Promijenit će se sada naš pogled na cjelokupnu situaciju, na trenutak ćemo opet biti djeca i dati važnost svemu što nas okružuje. Privlačit ćemo ljude koji su duhoviti, zabavni, društveni i inteligentni. U emotivnim odnosima fokus se sa tjelesnog usmjerava na mentalno pa ćemo ljubav izražavati više riječima, a manje dodirima.

Bit ćemo raspoloženiji za flertovanja i upoznavanje novih ljudi. Ovo je i vrijeme paralelne komunikacije pa nije isključeno da u isto vrijeme komunicirate s više osoba ili da vi budete nekome druga opcija.

Budite na oprezu, jer je ovo Venera koja nije u stanju biti privržena. Zbog želje za raznolikim iskustvima i radoznalosti, nije sklona stalnim vezama i uvijek teži odgovarajućoj slobodi. Otuda, neka vas ne iznenadi ukoliko u narednom periodu ostvarite sjajnu komunikaciju sa nekim i praktično vodite ljubav preko žice, a onda naprasno predmet vašeg interesa nestane.

Venera u Blizancima je nestalna i nestabilna u ljubavi, a njeno vrednovanje iste je često površno. Ovo su neplanirani emotivni početci koji nemaju potencijal da traju (osim ako ostatak horoskopa ne govori suprotno). Dosta ćemo se dopisivati, a možda i zainteresirati za nekoga drugog iako nam je srce “zauzeto” ili dvoumiti oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg.

Ovo je period i te kako slatkorječivih poruka, ali i sjajne manipulacije. Fizički izgled ovdje ne igra presudnu ulogu pa će nam vrlo lako neko privući pažnju igrajući na kartu inteligencije, mladosti, rječitosti i duhovitosti. Tako bi i trebalo biti, zar ne?

Oni koji su u dugim vezama trebali bi u narednom periodu izbjeći ozbiljne teme, priču o potencijalnom braku ili zajedničkom životu. Ozbiljne teme ostavite za neke druge dane, budite spontani, zanimljivi i lukavi i pružite partneru osjećaj slobode. Ovo definitivno nije vrijeme za zavirivanje u emotivne dubine.

Površnost je na snazi, poneki pogled sa strane, možda i nevjerstvo, a ujutro kajanje. Ova energija donosi potrebu da razmišljamo kratkoročno i da ne pravimo planove za dane koji dolaze. Svaki novi dan, novi je plan.

Ovo je i vrijeme čitanja. Odvojit ćemo koji novčić više za neku zanimljivu knjigu ili ćemo konačno pročitati knjigu koju odavno želimo. Ovo je odličan period za novinare, književnike, administrativne radnike, jer je naglasak na papiru, pisanju i učenju. Trgovina preko interneta doživjet će rast, ali i tu treba biti na oprezu jer su ovo dani kada se magla prodaje za dobru cijenu.

Venera u Blizancima je put i pokret pa nije isključeno da ćete se u narednom periodu pozabaviti planovima oko putovanja, planirati kraće puteve, odmore i izlete, nakon što pandemija prođe. Odnosi s braćom, sestrama, rođacima, susjedima bit će značajni.

Kada je novac u pitanju, očekujte ga i s neke druge strane, ne samo od standardnog izvora zarade. Ne zaboravite da su Blizanci dupli znak, a Venera duplira novac i zaljubljivanje. Donosi radost u kupovini, šetnji, druženju, trošenju novca na knjige, putovanja, cipele, ali i produktivnost i kreativnost, želju za pisanjem i priliku za zaradu iz područja marketinga, trgovine, elektronskih medija, preko sredstava komunikacije, podučavanja, novinarstva, pisanja.

Povećat će se ambicioznost i odlučnost, pokrenut ćemo se, završiti neke poslove koji čekaju, pokrenuti više stvari odjednom, aktivirati svoje tijelo i misli, usredotočiti um na posao, čitati, pisati i konstantno komunicirati.

Venera u Blizancima će nas natjerati da malo promijenimo rutine, odnosno loše navike koje su nas pratile u prethodnom periodu pa će se manje provoditi vremena u kuhinji (što je bio slučaj dok je Venera boravila u znaku Bika), a više ćemo se posvetiti mentalnom – istraživanju, učenju nekih novih vještina, novih pojmova, jezika, promjeni interesa.

Venera se pridružila Merkuru s kojim neće imati egzaktni aspekt, ali ne treba zanemariti činjenicu da se nalaze u istom znaku, te da se Merkur sprema za retrogradni hod. Vratit će nam se neke nedovršene emotivne priče, makar u vidu obnove kontakta. Na polju financija poželjan je dodatni oprez kada je u pitanju raspolaganje novcem, a naročito treba izbjeći zaduživanja, podizanje kredita, ulaganje novca, investiranje, velike trgovine, kupoprodaju nekretnina, vrijednih stvari, nakita…

U periodu retrogradnog kretanja Merkura (od 30.05. do 23.06.) komunikacija će biti otežana, odnosno donijeti osjećaj nemogućnosti da na konstruktivan način komuniciramo s drugim ljudima. Određen vid ograničenja osjetit će se i u učenju, koncentraciji, prometu, odnosima s braćom i sestrama, društvenim mrežama, ali ćemo naučiti lekciju iz samodiscipline, rafiniranijeg načina komunikacije s drugima, nepromišljenosti i lijenosti.

Venera će 20.05. biti u trigonu sa Saturnom pa, iako s energijom zračnih znakova, daje priliku da se odnosi izglade, uozbilje i podignu na višu razinu. Ovo je dobar period i za započinjanje veze koja može trajati, upoznavanje nekoga tko je ozbiljan, odgovoran i iskusan.

Ovo je aspekt koji donosi podršku autoriteta, dobre odnose s javnošću, poslovnim partnerima. Ovo je aspekt koji donosi trajnost, odgovornost i stabilne osjećaje, ali ako uzmemo u obzir da je Saturn u Vodenjaku, a Venera u Blizancima, može biti uzbuđenja, iznenađenja, možda i nešto što ne očekujete da se konačno i vama dogodi.

Venera će se 27.05., kroz aspekt kvadrata, povezati s Neptunom u Ribama. Venera kvadrat Neptun posebno naglašava ono prethodno navedeno kada su prepiske u pitanju ili emotivne komunikacije koje se budu odvijale u ovom periodu.

Spoj Venere i Neptuna u aspektu kvadrata, još kroz znakove Blizanaca i Riba, donosi problem s nesvjesnim i imaginacijom. Ovo je tipična slika prevara, laži, manipulacije, idealiziranja odnosa, a podom pada u realnost.

Ovo može biti bolan period za emotivne veze, miješanje treće osobe, paralelni odnosi, bježanje od stvarnosti u svijet fantazije, ali i zloupotrebe, krađe (internet mreže na primjer), zloupotrebe droge i alkohola, skandali zbog sumnjivih veza, otkrivanje tajnih odnosa. Bit ćemo u ovom periodu preosjetljivi, osjećaji će se povrijediti suviše lako, osjećaj žrtve će se pojačati, a aktivirat će se i sumnjive šeme za zaradu.

Naglasak će biti na otvorenosti, slobodnim zapažanjima, traženju vlastitih potencijala, ali zadovoljstvu kroz opuštenost, ležernost, riječi. Pozitivan period i za nove emotivne početke (često neplanirane) ili dvoumljenje oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg.

Bit će dosta dinamike i mogućnosti da promijenite nešto što vas čini nesigurnim i uđete u jednu potpuno novu fazu. Očekujte iznenađenja, ugodna, naravno. Smijte se i svijet će se smijati sa vama!

Jovanka Blagojević

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *