Venera/Saturn


Karmički čvorovi se raspetljavaju, pobrinite se za sebe!

Venera i Saturn sastaju se na 5′ Vodenjaka, egzaktan aspekt bit će 06.02., a osjećamo ga već par dana. U njihov spoj umiješat će se Uran u Biku pa može biti dosta meteža i neočekivanih promjena na polju ljubavi, općenito odnosa, ali i novca. Ovaj aspekt briše sve loše vezanosti i ovisnosti u odnosima. Pomaže nam da se vratimo u centar svog života i odlučimo što dalje, odnosno pobrinemo se za sebe. Pokušajte ne uzimati suviše ozbiljno ono što se događa.

Venera i Saturn sastaju se na 5′ Vodenjaka, egzaktan aspekt bit će 06.02., a osjećamo ga već par dana. U njihov spoj umiješat će se Uran u Biku pa može biti dosta meteža i neočekivanih promjena na polju ljubavi, općenito odnosa, ali i novca.

Venera u zagrljaju Saturna traži sigurnost, povjerenje i stabilnost, no Uran im to izmiče i kao da poručuje – ne ide više po starom, to je put koji ne donosi napredak. Sada učini nešto drukčije, promijeni svoje ponašanje, promijenit ćeš i okolnosti.

Dvojaka je simbolika ovog utjecaja. Pojava tuge, izolacije, samoće i uskraćenosti za ljubav i voljenje su uobičajeni. Zbog straha i nesigurnosti nismo spremni izraziti svoje osjećaje, povlačimo se na sigurno mjesto i sve ostaje nedorečeno.

Osjećaj krivnje kao i sklonost okrivljavanju te nespremnost na preuzimanje odgovornosti otežavaju rješavanje problema.

Testira se stabilnost, posvećenost odnosu, kao i njegovo zdravlje. Ako izostaje povjerenje, izostaje i povezivanje.

Nezdravi odnosi mogu doći u krizu pa i do prekida. Kao da se emocije hlade i dolazi do distance koja je potrebna kako bi se vidjelo ono što jest.

Ako pogledamo na ovaj aspekt s pozitivne strane, vrijeme je a usvojimo neke nove lekcije i učenja na polju ljubavi. Karma dolazi po svoje. Suočavanje…

Koliko vrijedim?

Zaslužujem li biti voljen/voljena?

Što je za mene ljubav i kako ju mogu živjeti bez straha i slobodno?

Jesam li spremna preuzeti odgovornost za svoj dio priče u odnosu?

Ovaj aspekt briše sve loše navezanosti i ovisnosti u odnosima. Pomaže nam da se vratimo u centar svog života i odlučimo što dalje, odnosno pobrinemo se za sebe.

U novim susretima može biti prisutna razlika u godinama, a moguć je i povratak bivše ljubavi, odnosno usmjeravanje na odnos koji ste ostavili iza sebe, ali on još uvijek živi u vama. Možda naletite i na zauzetog udvarača, odnosno na osobu koja još nije na miru sa svojim bivšim odnosom.

Pokušajte ne uzimati suviše ozbiljno ono što se događa. Ako ovih dana izađe na površinu neka tema, pristupite joj staloženo i smireno, sigurno vam želi nešto ‘reći’.

I pitanje svih pitanja je – što ja želim, što je najbolje za mene?

Julijana Oremović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *