Venera kvadrat Uran 15.09.2020.


Neprilike na vidiku

By Atma – 14. rujna 2020. 4568 Facebook Twitter Pinterest Print Linkedin Email Tumblr

Kada se boginja ljubavi, ljepote i materijalnih vrijednosti nađe u energiji kvadrata s bogom neba, nepredvidljivosti i slobode očito je da su neprilike na vidiku. I to totalno neočekivane i nepredvidljive.

Venera upravlja našom drugom čakrom i ovisno o položaju Venere u natalnoj karti ovisi hoće upravljati zdravim ili „nezdravim“ emotivnim odnosima i njihovom razmjenom, senzualnosti, kreativnosti i ekonomskoj situiranosti. Oslonjena je i ovisi kako o prvoj-Marsovoj čakri, isto tako nastavlja se na treću ili Sunčevu čakru tj na Solarni pleksus. Ukoliko je Venera u balansu i sa Suncem i s Marsom ispunjeni su uvjeti za zdravu emotivnu razmjenu, seksualnost, samopoštovanje i ekonomsku relaksiranost.

Uran pak kao transcedentna planeta upravlja transosobnom  8. čakrom našeg eteričnog tijela. Tu je naše više JA, ono JA koje se može vidjeti kako u budućnosti tako i u prošlosti.

Kada je treća čakra ili Solarni pleksus u balansu, kada je ego zdrav, samopoštovanje na nivou i kada sve to lijepo možemo iskomunicirati preko pete ili Merkurove čakre s okolinom i sami sa sobom tada se kvadrat Venera i Urana neće osjetiti niti u tragovima. Osim ukoliko nismo prozvani očistiti karmu tj vratiti dug nekada davno napravljen.

Kao što iz ugla energetske astrologije možemo očitati balans ili disbalans između Venere i Urana, isto  tako sada to očitavamo s Venerom i Uranom na nebu.

Venera je u vatrenom Lavu, želi da bez razmišljanja voli i bude voljena, da paradira, izlazi, želi vidjeti i biti viđena, na luksuznim lokacijama okružena glamurom.

Za razliku od nje Uran ima potrebu za neovisnošću i slobodom a kako se nalazi u praktičnom i materijalno usmjerenom Biku, želi stjecati a ne trošiti, želi materijalnu i emotivnu sigurnost a ne ispraznu paradu. Kada je Uran u pitanju uvijek bude kako on želi.

Zato ako veze nisu u balansu i na zdravim temeljima i ukoliko jedna od strana to ne želi priznati, ne vidi, eto prekida iz vedra neba. Ili kakvog munjevitog zaljubljivanja, a potom i isto takvog kraja. Jer Uran provocira i budi radoznalost, želju za drugačijim ili nečim novim, želi eksperimentirati, a sve što je novo mami ga. I otud će na meniju biti dilema ostati ili otići.

Sloboda zove – misli Uran, veza je potrošena, postala je rutina. A to je tako dosadno.

Ovi dani nisu idealni ni za pregovore, razgovore ili kompromise. Najbolje bi bilo odluke odgoditi za koji dan, a aktivirati se u smislu razbijanja rutine i učmalosti. Kako u partnerskim odnosima tako i u životu generalno.

Tomislava Horvat

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *