Venera konjunkcija Pluton (do 02.02.)


Duboka ljubav ili emotivna manipulacija

Foto: pixabay.com

Ovaj tranzit Venere i Plutona nekome će produbiti ljubav, nekome dati zaljubljenost, nekome opsesiju, a nekome ubiti emocije i dovesti do prekida. Oni koji su slobodni neka dobro otvore oči, možda baš u ovom trenutku dolazi sudbinska osoba!

Na svom putu u znaku Jarca Venera je došla do dubokog i tamnog Plutona. Konjunkcija je aspekt koji najjače djeluje od svih aspekata, ali hoće li se ispoljiti na pozitivan ili negativan način ovisi o samim planetima koji su u konjunkciji, kao i aspektima koje čine s ostalim planetima.

Planeti koje uđu u konjunkciju s Plutonom mogu djelovati na više načina jer Pluton je upravo onaj koji transformira i čini da nakon dodira s njim stvari ne ostanu iste.

Konjunkcija Venere i Plutona nosi veliku i duboku ljubav, to su osjećaji koji prelaze granice normalnog. Ovo nije samo partnerska ljubav, već povezivanje srodnih duša.

Kad se pozitivno ispoljava ovaj aspekt on donosi istinske osjećaje, snažnu, gotovo fatalnu privlačnost, ludu zaljubljenost, duboku povezanost, odličan seks koji dovodi do velikog užitka, ugode i spajanja.

Međutim, ne smijemo zaboraviti da je Pluton glavni astrološki manipulator. U negativnom ispoljavanju ova konjunkcija može dovesti do pretjerane ljubomore i opsesije. Ali može dovesti i do hranjenja s emocijama druge osobe.

Jer Pluton je taj koji može, jednako kako produbljivati, tako i ubijati emocije. Ovo se pogotovo događa kada u usporednim horoskopima dvije osobe gdje postoji težak i nepovoljan aspekt (kvadrat, opozicija, inkonjukcija) Venere i Plutona.

Vlasnik Plutona će biti manipulativan, slatkorječiv, zavodljiv prema Veneri navodeći Veneru da pomisli kako on ima osjećaje prema njoj pa se Venera emotivno počinje otvarati. Kad se Venera otvori on će napraviti nešto neočekivano što će Veneru dovesti u stanje šoka i bola, ne bi li se nahranio njezinim osjećajima.

Tako će na primjer zaljubljenoj i uznesenoj Veneri reći da su oni samo prijatelji, da nema ništa između njih ljubavno, još će se kao čuditi što si je ona umislila. Ili će ju naprosto hladno odrezati, ignorirati, ne odgovarati na poruke, nestati…

Pluton će se u tom trenutku osjetit jak i nadmoćan i sit tuđih emocija i patnje. Nakon što se situacija smiri, on opet može doći Veneri s novom zavodljivom pričom i energijom, čekajući da se ova ponovo otvori pa ju opet odrezati i nahraniti svoj ego i tako u nedogled, dok se odnos ne prekine. Ili transformira, što bi bio najbolji ishod (realno i najmanje vjerojatan).

Osim u usporednim horoskopima nepovoljan aspekt (kvadrat, opozicija, inkonjukcija) Venere i Plutona može postojati i u natalnoj karti neke osobe pa se ona kroz život ili hrani tuđim osjećajima ili je sama hrana drugih ljudi, a može i oboje. I to sve dok Pluton ne završi s osobnom transformacijom te osobe i razvije u njoj zrele emocije i odraslo i odgovorno povezivanje s drugom osobom.

Ovaj tranzit Venere i Plutona na nebu je kratkotrajan i donijet će samo kratkoročno neke gore opisane energije – nekome će produbiti ljubav, nekome dati zaljubljenost, nekome opsesiju, a nekome ubiti emocije i dovesti do prekida.

Pošto Venera i Pluton čine ovaj aspekt u hladnom i racionalnom Jarcu, ne čineći nikakve loše aspekte s drugim planetima (osim 27.01. opozicija s Mjesecom) vjerujem da će prevladati pozitivni aspekti. Oni koji su slobodni neka dobro otvore oči, možda baš u ovom trenutku dolazi sudbinska osoba. A oni koji su u vezi mogu produbiti odnos.

Ovaj tranzit pozitivno djeluje na Jarce, Bikove, Djevice, Ribe i Škorpione (kao i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova, pogotovo u trećoj dekadi), a negativno na Ovnove, Vage i Rakove (i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova u trećoj dekadi).

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *