Foto: pixabay.com

Venera se približava konjunkciji s Uranom u Biku. 18.05. konjunkcija će biti egzaktna, ali sam aspekt početi će djelovati čim Venera uđe u svoje sjedište, 15.05. Šokirat ćete okolinu svojim iznenadnim buntom i uživat ćete u tome. Tražiti ćete značaj, uzbuđenje, podrhtavanje tla, nešto nesvakidašnje. U ovoj fazi ne pristajete na ništa manje!

Konjunkcija će biti kratkotrajna, ali će pojačati utjecaj tranzitnog Urana na sve one natalne Venere s kojima je u jakom aspektu i u takvim slučajevima može biti okidač za značajnije događaje koji će se nastaviti odvijati i nakon ovog aspekta.

Svi vi koji imate natalnu Veneru ili natalni Mjesec na početnim stupnjevima fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak) vjerojatno već doživljavate ozbiljne turbulencije i iznenadne promjene u emotivnom životu. U vama raste potreba da mijenjate dugotrajne rutine i započnete nešto novo i posve drugačije. S ovim tranzitom promijenit će se način na koji pristupate ljudima i formirate bliske odnose, uslijed čega će doći do nekih prekida, ali i novih početaka.

Neki će vas odnosi sada posebno iritirati jer ćete shvatiti da su isprazni i bez perspektive, a neki će vas gušiti svojim zahtjevima kojima ne možete udovoljiti. Više nećete htjeti gubiti vrijeme na odnose koji vas ne ispunjavaju i ne inspiriraju. Tražiti ćete značaj, uzbuđenje, podrhtavanje tla, nešto nesvakidašnje. U ovoj fazi ne pristajete na ništa manje i svima ćete jasno dati do znanja što se od vas (ne) može očekivati.

Osvijestit ćete koliko vam nedostaje posvećenost sebi, da radite ono što vi želite i volite. Što ste se više kroz odnose gubili u kompromisima, to ćete sada imati jaču potrebu za oslobođenjem. Nećete mariti za to što vas prozivaju sebičnima i hirovitima, jer ćete jasno vidjeti koliko su sebični upravo oni koji vam ne dozvoljavaju da budete ono što jeste, zato jer se njima to ne sviđa. Šokirat ćete okolinu svojim iznenadnim buntom i uživat ćete u tome.

Utjecaj Urana na Veneru donosi iznenadne prekide, ali i nova uzbuđenja. Nerijetko jedno i drugo istovremeno. Novi susreti, uzburkani osjećaji, nove okolnosti koje čine mogućim nešto što je bilo nemoguće – natjerat će vas da se bez razmišljanja upustite u divlje avanture koje će vas uzdrmati do srži. Izgledi za romansu još su veći ukoliko vam Uran aspektira i vladara 5. polja.

Ukoliko tranzitni Uran aspektira natalni Mjesec, izgledne su promjene u domu i u najintimnijim zajednicama – najčešće je to uža obitelj. Netko od članova obitelji krenuti će novim smjerom u životu, što će utjecati i na vaš život u značajnoj mjeri ili ćete upravo vi biti ti koji ste se odlučili na velike promjene – naglo osamostaljenje i odlazak iz roditeljskog doma. Ili, ako već živite samostalno, postoji mogućnost promjene mjesta boravka. Možda ćete drastično preurediti vaš dom ili primiti novog i neobičnog (pod)stanara.

 

Sve one koji imaju Mars ili vladara 8. polja na početnim stupnjevima fiksnih znakova čeka posebno burno razdoblje. Strasti će biti naglašene, vaša razdražljivost na vrhuncu, a svađe i sukobi neizbježni, stoga ćete morati biti vrlo oprezni u svojim ophođenjima prema drugima, kao i u interpretaciji tuđih namjera, koje će vam se uvijek činiti zlonamjerne, iako najčešće nisu.

Posebno će vas privlačiti opasne i neprimjerene situacije, a probudti će se i sklonost eksperimentiranju na seksualnom polju. Biti ćete grubi i odrješiti, bez takta i bez dlake na jeziku ili, još gore, skloni ulaziti u fizičke sukobe. U vama će kuhati ogromna napetost koja će se u naletima ispoljavati u obliku vrlo agresivnog bunta, što bi vas moglo dovesti u brojne neprilike. Moguće su nezgode i ozbiljne fizičke povrede. U nekim slučajevima mogući su skandali i burni završeci koje vam nisu bili u planu, sa značajnim financijskim gubicima.

Ako imate podznak ili vladara podznaka na početnim stupnjevima fiksnih znakova, sada će vam odgovarati samoća i nevezanost, jer imate vrlo malo tolerancije za očekivanja i pritiske koje osjećate u svojoj okolini. Slično kao i kada Uran aspektira Mars – u vama se se rađaju bunt i potreba za slobodom. Ići ćete lijevo, ako vi želite ići lijevo, makar cijeli svijet išao desno. Ustvari – ići ćete lijevo baš zato!

Ovo je period kada ćete u očima drugih često ispadati sebični, neobazrivi, bahati, bezosjećajni i agresivni (a to neće biti daleko od istine) radi čega će se ljudi sami udaljavati od vas, što ćete kasnije požaliti. Vama su također mogući iznenadni novi počeci na polju odnosa, ne nužno romantični.

Treba imati na umu da je ovo stanje privremeno i da nećete uvijek tako misliti. Ako možete upamtiti da niste baš uvijek u pravu, ma koliko tvrdoglavo vjerovali da jeste, da je vaša sloboda uvijek u vašim rukama i da vaša autentičnost nije nešto što se dokazuje agresijom, otključat ćete si izlaz iz ogromne destrukcije. A zatim možete iz nje i izaći.

Pink Moon Atria Astrologija