Velika konjunkcija Saturna i Jupitera 21.12.2020.


Vrijeme je za masivnu promjenu!

Foto: pixabay.com

Sve u što ste vjerovali, morate staviti po strani. Očekujte udar na onim pozicijama za koje smo smatrali da su “nedodirljive”, nepromjenjive.

“Ukloni lance vremena i prostora i neka moj duh jedri; neka ove ruke smrtnika prigrle život koji su jurile ranije.”

Sjećate li se svih čuvenih revolucija, onda kada je u ljudima krv bila toliko vrela, da su imali dojam da bi mogli pomaknuti planine? Neki od nas su u istima i sudjelovali, mlađi su slušali ili učili iz povijesnih knjiga. Jesmo li mogli pomisliti nekada davno da ćemo danas moći gledati jedni druge preko ekrana, bez “živog” kontakta? Ne. Ipak, iznenađenje nas nije zaobišlo i zaista smo i posvjedočili ovim vremenima.

Pitanje je ipak: Idemo li dalje? Možemo li napraviti nešto revolucionarnije, modernije, tehnološki naprednije? O čemu danas maštate kao nečemu što “nema šanse” da se dogodi? Na sve ovo možemo dati potvrdan odgovor.

Pravo pitanje bi bilo zapravo: Zašto se događa to upravo sada?

Saturn je prirodni vladar Jarca i Vodenjaka. Moderni astrolozi su za noćno rođenje Vodenjaka, za vladara dodijelili Urana, međutim, ne možemo zanemariti da u samoj strukturi Vodenjaka imamo upravo i Saturna. Kako to, ako je on domicilan i u Jarcu?

Ono što je važno da znamo je da nijedan režim ne postoji bez one druge strane medalje – pobune; svaka pozicija ima opoziciju – i u politici i upravo jedan od ozbiljnijih postulata bilo kojeg sistema i režima (Jarac) je demokracija (Vodenjak); nijedna materija ne postoji ako nema transcendentalni aspekt; ne postoji struktura fizičkog tijela bez eteričnog.

Otprilike tako možemo shvatiti domicil Saturna u znaku Jarca i Vodenjaka prevedeno jezikom astro simbolike. Iako će ovaj tekst vrlo vjerojatno proizvesti razne komentare: onih koji se slažu i onih kojih se ne slažu, upravo je suština u tome – konačno imamo priliku da sve ono što je drugačije, antirežimsko, inspirirano promjenom i revolucijom zaživi.

Jupiter je prirodni vladar znaka Strijelca i Riba. Viša znanja, filozofija, širenje. I još da dodam da je poznat kao “veliki benefik”, često više puta pogrešno shvaćen. Osnovna priroda Jupitera je da širi. Međutim, to ne mora nužno biti dobro. Širenje postoji kako na razini dobra, tako i na razini zla. Ako pričate o Jupiteru, uvijek imajte na umu da je u pitanju planet koji u vašem natalnom horoskopu opisuje moral, poimanje pravde, sretne okolnosti i tako dalje.

Velika je zabluda da će Saturn i Jupiter u konjunkciji, koja nas čeka 21.12. 2020. godine, preko noći odnijeti sve probleme s kojima se borimo, riješiti naprasno zavrzlame s kojima se suočimo na nekoj mnogo većoj razini od ove osobne. Odraz ovog spajanja prvo moramo razumjeti – da bi to uspjeli, jedno je važno: sve u što ste vjerovali, vrlo vjerojatno u posljednjih 20 i više godina, morate staviti po strani (radikalno bi bilo tražiti od vas da sve zaboravite).

Kada napravimo prostora za promjenu, ono što nas očekuje neće biti manje osjetno, ali hoće vas odvesti u nešto novo što na kraju daje jako dobar rezultat. Odraz fiksnih znakova je upravo to – fiksnost. Znači li to da Vodenjak ne želi promjenu? Ili možda Škorpion ili Lav? Da. Ali upravo i jest to zadatak – naučiti da se izađe iz zone komfora, suočiti se s promjenom, integrirati je u svakodnevni život i na kraju shvatiti zašto je to bilo dobro. Da bi došli do ovog, mora boljeti. I to je ono što će se upravo dogoditi.

Volio bih reći da će kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) konačno biti ostavljeni na miru, ali to mogu definitivno tvrditi onda kada Pluton izađe iz znaka Jarca, a to nas očekuje 23.03.2023. godine. Neposredno prije, Saturn će napustiti znak Vodenjaka i napraviti prostor Plutonu da transformira, a i regenerira, sve ono što je Saturn disciplinirao.

No ipak, kardinalci hoće početi disati, službeno od 21.12.2020. godine. Priprema, pozor, pali – postoji sad kod fiksnih znakova, Bikova, Lavova, Škorpiona i Vodenjaka. Ako imate neki od važnih faktora u natalu u ovim znakovima – priprema, pozor, pali. Sada je pravo vrijeme da polomite sve i krenete ispočetka.

U trenutku kada se odigrava ova konjunkcija Saturna i Jupitera, na 0º 29’ Vodenjaka, imamo također aktivan aplikacioni kvadrat prema tranzitnom Uranu u znaku Bika. Uvijek i na prvom mjestu, očekujte udar na onim pozicijama za koje smo smatrali da su “nedodirljive”, nepromjenjive, u onim životnim poljima u kojim ne obraćamo pažnju na kontinuitet, već ga jednostavno živimo.

Ovo može doći kroz udar, zemljotres, grom, trenutak od kojeg i službeno sve što vam je do tada izgledalo kao jednostavno, nešto što se ne treba“tretirati” jer ima svoju shemu, se počinje mijenjati.

Više nas kolega astrologa je spomenulo razvoj moderne tehnologije – apsolutno se slažem, ali to će nas najmanje brinuti. Na to smo navikli. Ono što bih naglasio kao važnije i što ja očekujem, jesu na prvom mjestu promjene na vremensko-prostornom planu.

Ovo može podrazumijevati drugačiji koncept promatranja dosadašnjih tokova koji se tiču na prvom mjestu zakonodavstva, ljudskih prava, donošenje regulative koja do sada nije poznata čovječanstvu, pojačavanje normi iz područja interneta i društvenih mreža.

Ne treba zanemariti ni promjene koje će se događati i unutar same astrologije. Bez obzira na to što se stalno svađamo je li astrologija Uran ili Merkur, trebamo znati da je transcendent Merkura upravo Uran i da Merkur egzaltira u Vodenjaku pa tako kvadrat Saturna i Jupitera prema Uranu će donijeti promjenu dosadašnjeg astrološkog modela. Za one koji su se ponadali da će astrologija “pasti”, bojim se da njeno vrijeme tek dolazi. Naročito od kraja ove godine.

Za kraj, rekao bih da je potrebno da pogledate u kojim poljima se događa konjunkcija Saturna i Jupitera. Potom u kojem polju tranzitira Uran.

Pogledajte seriju kuća u kojima se događa kvadrat, jer tamo gdje vam je Uran tražit će se od vas da naglo mijenjate, uragan počinje da donosi promjenu, a vremenski i prostorno vas nešto tjera da postupite drugačije od onog kako ste navikli.

To upravo znači to – na tim poljima zaboravite dosadašnje tokove. To više neće biti isto.

Dino Murić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *