Velika iskušenja retrogradnog Neptuna


Velika iskušenja retrogradnog Neptuna do zime će se duplo isplatiti, a evo kako!

Iako će naredni period nositi razna iskušenja, nemojte pokleknuti! Na samom kraju, čeka vas slatka pobjeda i neopisivo poseban cilj. Studeni/novembar možete shvatiti kao period u kojem se sve zablude, laži i spletke okončavaju. Sve ono za što ste stajali, s pravdom biti iskazano u pravom svjetlu!

Retrogradni Neptun svojim utjecajem ne predstavlja preveliku problematiku u kontekstu usmjerenja kozmičke energije na um ljudi. On je planet koji je dosta udaljen od ljudi, te kao takav ima utjecaj na našu sudbinu i dugoročnije stanje nad kojim nemamo utjecaj. Ono što u principu stvara i jača njegov utjecaj kod retrogradne kretnje je njegova pozicija u odnosu na prve četiri planete u blizini Sunca, te preko njih formira utjecaj na nas.

Pozicija Neptuna je u znaku Riba, te se on tu u principu nalazi na svom vladajućem mjestu. Kao takav, odgovoran je za sve tajnovite situacije koje su postale učestale od 2012. godine kada je ovaj planet ušao u Ribe. Kao takav, zadržat će se sve do 30.03. 2025.

Sjetimo se, 21. 12. 2012. je bio značajan datum prenijet iz Majanskog kalendara, a nakon toga nastaje period u kojem se počinju događati raznolike tajne situacije, uključujući eskalaciju ratovanja, a teorije zavjere i tajna društva sve više bivaju ispoljena javnosti. Pozitivna konotacija ovog Neptuna je i usmjerenje ka ostvarenju tajni koje nosimo u sebi, kao i oslanjanje na nepogrešivost naše intuicije.

Svakako, kada Neptun krene prema retrogradnom hodu, on djeluje na većinu koja je rođena s normalnom putanjom ovog planeta u svojoj natalnoj karti tako da ih forsira ka oslanjanju na logiku. Kako bi bilo jasnije što se zapravo događa s ovako pozicioniranim Neptunom, objasnit ću tranzite ovog planeta u toku njegovog retrogradnog hoda.

U periodu do kraja studenog/novembra 2020., ovaj planet će biti dobro aspektiran u odnosu na Pluton i Jupiter. Ovi stabilni aspekti se reflektiraju na generalni odnos ljudi na svijetu, te nam uvjetuju da će kroz težine i periode u kojima će postojati strah od nepoznatog, ljudstvo biti u stanju pričinjavati između sebe zadovoljstva i situacije koje će unositi optimizam.

Iako će ovo biti težak mehanizam, on će tek nakon prestanka retrogradnog hoda Neptuna pokazati do kraja svoju moć. Ovaj aspekt pokazuje da naša vjera u humanizam treba opstati. Istovremeno, ovo je period u kojem će se iskazati pravi vođe i pravi humanisti. Put koji će vođe i humanisti prolaziti u narednom periodu neće ni malo biti lagan, mada će djelovati promatračima kao jako olakšan.

Na kraju, kroz veliku borbu, budući vođe i humanisti će pokazati svoju dobrotu i plemenitost, ali će im ovaj period oduzeti dosta energije. S toga, podrška ljudima koji su na rukovodećim pozicijama, te pozicijama za jačanje mira i vodstva je jako bitna i nije povezana s materijalnim.

Rujan/septembar pokazuje naznake slabljenja aspektiranosti planeta Neptuna na nas. Situacija iz 8. mjeseca će nam dati snagu da bolje sagledamo svoje vrijednosti i formiramo obranu istih uz posebne načine prema kojima ćemo uspjeti održati disciplinu kako nad sobom, tako nad drugima.

U nama će biti dosta bijesa i potrebe za osvetu na ljude koji su nas povrijedili, ali kod većine (zračni i vatreni znakovi primarno) neće biti jasno definirano ono čime nam je nanijeta bol od strane drugih. Ostaje i dalje sugestija da se oslonimo na potencijal koji u nama nosi naš običaj da budemo disciplinirani, te da u skladu s ovom našom stranom odmjerimo i način djelovanja prema onima koji su nas povrijedili.

10. mjesec nam donosi na uvid ono sve što se događalo u 7. mjesecu u kontekstu naše ljubavne situacije. Ovaj mjesec možemo očekivati da će sva situacija u našem ljubavnom životu pasti na vidjelo upravo kao onakva kakvom smo pretpostavljali da jest, ali nismo imali smjelosti da je predstavimo. Sugerira se da i u ovom momentu ne djelujemo kroz emocije, već kroz čisti racio.

Nastojte ne iskazivati nikako frustracije i loše osjećaje koji su se akumulirali zbog konkretnog izlaska na vidjelo onoga na što ste sumnjali. Djela, u ovakvim momentima govore mnogo više nego i najglasnije riječi.

11. mjesec možete shvatiti kao period u kojem se sve zablude, laži i spletke okončavaju. Već će sve biti jasno u 10. mjesecu, a u ovom mjesecu će sve ono za što ste stajali, s pravdom biti iskazano u pravom svjetlu. Svakako, ako ste i vi nekoga obmanjivali i lagali, ovaj mjesec će se to isto jako iskazati i biti primijećeno. Krajem ovog mjeseca, svi koji su na rukovodećim pozicijama i pozicijama koje uvjetuju izgradnju mira će uspjeti istaći svoju stvarnu snagu i utjecaj pred pravim ljudima.

Još ćemo do 2025. godine imati različite situacije s retrogradnim hodom Neptuna koji će na nas ostavljati svaki put drugačije efekte. Samo je jedno bitno, više nego ikada; sada je moment da iskazujete istinsku stranu sebe, iako će naredni period nositi razna iskušenja, nemojte pokleknuti! Na samom kraju, čeka vas slatka pobjeda i neopisivo poseban cilj.

Napisala: Ana Dominik Rodić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *