Utjecaji planeta u narednih mjesec dana.


Ulaženje u srž, nervoza i prekidanje loših veza!

Foto: pixabay.com

Ovo je doba godine kada zaista možemo doći do najdubljih dijelova sebe i pričati o onome o čemu se ranije nismo usudili, nema više tabu tema. Period također nosi i tanke živce i nervozu! Suočavanje da je nekim stvarima došao kraj pojačat će i energija Tamnog Mjeseca u Škorpionu s 14. na 15.11. Noć tamnog Mjeseca je prilika da fizički i energetski prekinemo sa svim vezama koje nisu dobre za nas.

Merkur ulazi u Škorpiona i oslobađa se negativnog utjecaja Saturna, tako da će komunikacija dobro teći, bit će manje nesporazuma, neizrečenog i zastoja u komunikaciji. Sad opet slobodno možemo izražavati svoje mišljenje, bez zastoja zadrške i laži. Teme o kojima pričamo su duboke, prodiru, onako škorpionski, u srž stvari.

Ovo je doba godine kada zaista možemo doći do najdubljih dijelova sebe i pričati o onome o čemu se ranije nismo usudili, nema više tabu tema. Ono o čemu Merkur u Škorpionu najviše voli pričati i promišljati su teme života i smrti, smisla postojanja, kao i seksualnosti.  Pravo je vrijeme za započinjanje psihoanalize (ne mislim samo na klasičnu, već na sve metode službene i alternativne psihologije kojih danas ima na pretek). A također, ako nekoga zanima ezoterija i mistična strana postojanja, nema boljeg perioda od ovog.

Pri ulasku Merkura u znak Škorpiona, dočekat će ga opozicija s Uranom, koja će trajati desetak dana do 20.11., što znači da imamo genijalne zamisli i ideje, ali smo ispred svog vremena, tako da bi za takvu ideju trebalo pričekati kraj studenog/novembra.

Ova opozicija također nosi i tanke živce i nervozu, naelektriziranost, što se može u vanjskom svijetu odraziti na kratke spojeve struje, iznenadne kvarove pa tko ima neispravne instalacije neka pripazi. Ali ovu opoziciju znatno će ublažiti sretni aspekti Sunca s Plutonom, Jupiterom i Saturnom koji daju jak autoritet, čvrstoću, postojanost, stabilnost. Naši nadređeni više neće raditi probleme i neće imati nerealne zahtjeve.

U daljnjem kretanju kroz znak Škorpiona Merkur neće raditi više nikakve loše aspekte, već dapače očekuje nas sretni aspekt sekstil Merkura s Plutonom, Jupiterom i Saturnom od 23.11. do početka prosinca/decembra.

Ovo će značiti potpuno smirenje uma i misli, naš govor postaje snažan i utjecajan i možemo s lakoćom prezentirati svoje stajalište da nas se razumije u potpunosti. Ovo također znači dobre poslovne ugovore i dogovore, razvoj posla u pozitivnom smjeru, a također i izvrsne pisane projekte.

Kretanje Venere u danima studenog/novembra nije najsretnije. Nakon opozicije s Marsom gdje je moglo doći do neslaganja i različitih htijenja i očekivanja u partnerskim, ali i drugim međuljudskim odnosima, nepopustljivosti i samo vlastitom viđenju stvari, Venera ulazi u napeti aspekt s Jupiterom, Plutonom i Saturnom koji će trajati do ulaska Venere u znak Škorpiona 21.11. A nakon ulaska u znak svog izgona Veneru će odmah dočekati opozicija s Uranom koja će trajati do početka prosinca/decembra.

Sve ovo znači da na ljubavnom polju nema sretnih vijesti, ako se radi o nestabilnom odnosu i odnosu koji je pred prekidom ili pucanjem. Puno je ovdje praznih obećanja i neostvarenih želja. Ovo bi moglo značiti definitivan kraj takvog klimavog odnosa, a bilo bi pametno i prekinuti ga, jer ako ne ide, pod ovakvim aspektima neće niti krenuti nabolje.

Ovdje se Venera  mora suočiti s činjenicom da, ako ju druga strana ne voli, neće ju ni zavoljeti, ako ju je partner ostavio neće se vratiti, ako se neki odnos nije pretvorio u ljubavni niti neće, ako partner ne želi ozbiljnu vezu ili brak, on to stvarno ne želi. Pošto je Pluton u igri, ovo se odnosi na fatalne, opsesivne ljubavi i odnose, ljubavne drame, suze i plač.

Nakon ovog suočavanja, Veneru će na ulasku u Škorpion dočekati opozicija s Uranom što znači nagli kraj i prekid. Ali kad se čovjek odmakne i sagleda veću sliku, stvari koje nisu išle bolje da se prekinu, nego da agonija potraje. Jer trajala je već dugo, možda i predugo.

Suočavanje da je nekim stvarima došao kraj pojačat će i energija Tamnog Mjeseca u Škorpionu s 14. na 15.11. Noć tamnog Mjeseca je prilika da fizički i energetski prekinemo sa svim vezama koje nisu dobre za nas i koje nam donose više tuge i nesreće u životu nego lijepih osjećaja. Jer ne moramo biti ovdje da bi patili, može nam biti lijepo i radosno u životu, ali da bi to postigli moramo naći snage, suočiti se s bolom i iz života izbaciti stvari koje nisu za nas. Bol će proći, a nove prilike čekaju iza ugla, samo im treba napraviti mjesta i dati priliku.

https://youtube.com/watch?v=uZat2461r8g%3Ffeature%3Doembed

Kod stabilnih veza neće doći do ovakvih lomova, možda će izbiti koji problem na površinu, pokoja svađa da bi se razriješila. Kaže se da nakon lošeg aspekta Venere sa Saturnom veze koje trebaju opstati postaju još čvršće i stabilnije. A to će se pogotovo dogoditi i krenut će period sretnih veza početkom prosinca/decembra kad Venera u Škorpionu, nakon što duboko razmisli o svemu, napravi sretan aspekt s romantičnim Neptunom i s Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Ali o tome ćemo pričati u sretnom Venerinom prosincu/decembru.

Nakon nekoliko mjeseci retrogradnog kretanja, Mars napokon 15. 11. kreće direktno, tako da ćemo osjetiti novi val i nalet energije, entuzijazam i nove početke.

Sve ono što je stajalo, napokon će se pokrenuti, a prepreke savladati, stvari će se početi događati, barem do sredine prosinca/decembra kada ponovno ulazimo u kvadrat Marsa, s Plutonom, Jupiterom i Saturnom koji će potrajati još koji mjesec, do kraja veljače/februara, što mi se čini da je i lagani kraj ovog izvanrednog stanja u kojem se svijet našao 2020. godine.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *