Foto: pixabay.com

Pun Mjesec u jednom od najsenzualnijih znakova Zodijaka događa se u utorak 12. studenog u 14 sati i 34 minute. Uštap u znaku Bika u idućih mjesec dana stavit će naglasak na naše osobne vrijednosti, osjećaj sigurnosti, imovinu, na novac i način koji raspolažemo novcem.

Riječ je o praktičnim pitanjima (Bik) koji u nama trigeriraju intenzivne emocionalne vrtloge (Škorpion). Teme vezane uz kontrolu, moć, dubinske promjene dobivaju na važnosti.

Nasuprot Mjeseca u Biku stoje Sunce i Merkur u Škorpionu. Bik je simbol plodnosti, bujnosti, cvjetanja, dok nas Škorpion približava nekom kraju i umiranju.

Što treba umrijeti da bismo nešto novo mogli oploditi, rasli i dalje napredovali?

Usporite malo, usredotočite se na ono što sada imate u svom životu, a što doživljavate kao vrijednost. Cijenite to, budite zahvalni.

Ovo je vrijeme kada se svode neki financijski, ali i životni računi. Što je moje, a što tuđe? Mogu li se osloniti na tuđe resurse ili je poželjnije da neke stvari odradim sam?

Imate li neka dugovanja, sada je vrijeme da ih podmirite.

Očekujete li rješavanje nasljedstva, alimentacije, kredita, osiguranja, planirate li neka ulaganja, budite strpljivi. Ipak je Merkur retrogradan. No to nikako ne znači da biste trebali sjediti i čekati. Rješavajte i poduzimajte ono što možete, pripremajte, planirajte, podmirite zaostatke.

Ispišite koje su vaše vrijednosti, u čemu ste dobri, koji je to vaš unutarnji kapital koji još niste, a željeli biste oploditi. Što smo svjesniji da vrijedimo, to lakše dobivamo ono što zaslužujemo. Zapitajte se kao vrednujete sami sebe?

Vladar ovog Uštapa je Venera koja se kreće znakom Strijelca i na dan Uštapa bit će u izazovnom aspektu s Neptunom. Imamo potrebu odlutati i pobjeći od onoga što nas opterećuje.

Skloni smo sami sebi prodati priču, prevariti, zavarati. U idućih mjesec dana čuvajte se nerealnih očekivanja vezanih uz ljubav i novac, mogli biste se razočarati i osjetiti izdano. Aktivnosti vezane uz putovanja i inozemstvo pomnije razmotrite.

Uštap je podržan od Saturna i Plutona. Imamo snagu, upornost, izdržljivost. Možemo izgraditi nove strukture, učvrstiti klimave temelje, započeti neki novi posao koji donosi financijsku dobit. Pronađite sigurnost u sebi. Tu su temelji svega.

Merkur je u blizini Sunca u Škorpionu – riječi imaju moć. Ono što mislimo i izgovaramo utječe na našu stvarnost.

Ovo je vrijeme kada čistimo prošlost, dovršavamo nedovršeno, svodimo račune, odustajemo do nečega da bismo pokrenuli nešto novo.

Kao da se raspetljavaju neki čvorovi, naslućujete izlaz iz problema, shvaćate da je pred vama put i da se krećete u dobrom smjeru, samo trebate biti strpljivi i uspjeh neće izostati.

Sretno!

Julijana Oremović