Ulazimo u retrogradni Saturn…


Nije kazna – već lekcija!

Foto: pixabay.com

Posljednji put Saturn se kretao unatrag prošle godine od 11.05. do 29.09. 2020.. Pokušajte se prisjetiti što se tada odvijalo, jer bi neke od tih tema mogle ponovno biti aktualne, osobite ako tada nisu dovršene i to u vremenu od 23.05. do 11.10. 2021.. Budući da je Saturn i planet karme, njegovo geslo je što si dao, učinio, to i dobivaš natrag – nešto je što će nas češće pratiti do sredine listopada/oktobra. Nije riječ o kazni, već o lekciji, o prilici da budemo bolji ljudi.

Ulazimo u razdoblje unutar kojeg nas retrogradno kretanje Saturna suočava s nedovršenim ili dotrajalim, neriješenim okolnostima koje još žive u našem životu, a prepušteni su sami sebi.

Posljednji put Saturn se kretao unatrag prošle godine od 11. svibnja/maja do 29. rujna/septembra 2020.. Pokušajte se prisjetiti što se tada odvijalo, jer bi neke od tih tema mogle ponovno biti aktualne, osobite ako tada nisu dovršene i to u vremenu od 23. svibnja/maja do 11. listopada/oktobra 2021..

Možda smo svjesni nekih nedovršenih poslova, vidimo da imamo problem, ali nismo se još odvažili na njegovo rješavanje, nego puštamo…

U predstojećim mjesecima upravo takve stvari postaju, opipljive i stvarne, tu su pred nama i ovaj put ne možemo izbjeći suočavanje.

Vraćamo se u prošlost jer tamo još uvijek ima nešto ‘živo’, nešto s čim nismo na miru i što nismo stavili na pripadajuće mjesto.

Idemo po nova iskustva kako bismo bolje shvatili, preispitali, izvukli pouku. Posljedica takvog djelovanja može donijeti novo rješenje, novi obrazac ponašanja koji će poboljšati kvalitetu našeg života.

Budući da je Saturn i planet karme, njegovo geslo – što si dao, učinio, to i dobivaš natrag – nešto je što će nas češće pratiti do sredine listopada/oktobra. Nije riječ o kazni, već o lekciji, o prilici da budemo bolji ljudi.

Ovaj tranzit može na površinu podići i neke strahove, tjeskobu. Što nam oni govore? Oko čega ili zašto smo nesigurni?

Tu je i pitanje odgovornosti, kako prema sebi, tako i prema drugima. Jesmo li dovoljno odrasli i spremni priznati pogrešku, prihvatiti odgovornost ili i dalje uporno bježimo od svega što nam stvara nelagodu i pravimo se da je sve u redu. A nije, osjećamo to u tijelu, taj grč, nemir, tjeskobu…

Sada nam se pruža prilika da vidimo, shvatimo i pokušamo učiniti nešto drukčije, nešto što će nam omogućiti pomak prema naprijed, put prema boljem životu.

Ovo je vrijeme odrastanja i sazrijevanja, vrijeme kada prihvaćamo, učimo, mijenjamo ono što nije dobro, bez obzira je li riječ o odnosima, poslu, novcima, zdravlju.

Dovršavamo nedovršeno.

Rješavamo odnos s jednom osobom, možda i s roditeljem.

Suočavamo se sa stvarnošću.

Napuštamo ono što ne radi, nema vrijednosti, stvaramo iznova.

I ako ćete povremeno imati dojam da trenutno niste spremni na velike iskorake, da vam je potreban odmor od prošlih iskustava, priuštite si i to. Slijedite osjećaj koji se javlja u vašem tijelu.

Budite u skladu sa sobom. Za sve postoji pravo vrijeme.

Evo koja područja bi retrogradni Saturn mogao zahvatiti u vašem životu:

Ovan: prijateljstva, povezivanje s drugima, vaša uloga u društvu, kako primate ljubav

Bik: karijera, odnosi s autoritetima, poslovni status, završetak i novi početak

Blizanci: obrazovanje, promjena uvjerenja, putovanja i odnosi s inozemstvom

Rak: imovina, nasljedstvo, financijska ulaganja, seksualnost, odnosi, osobna moć

Lav: odnosi s drugima, parnice, sve vrste partnerstava, ugovori

Djevica: zdravlje, rad i radni uvjeti, svakodnevica

Vaga: ljubav, društveni život, prijateljstva, odnos s djecom, roditeljstvo, hobiji

Škorpion: stanovanje, dom, roditelji i roditeljska uloga, obiteljska dinamika

Strijelac: učenje, način razmišljanja, odnosi s bliskim rođacima

Jarac: financije i osjećaj osobne vrijednosti

Vodenjak: odnos prema sebi, promjene na osobnom planu

Ribe: prošlost, nedovršene priče iz prošlosti, duhovnost.

Julijana Oremović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *