Tranzitni Neptun…


Pokretač ideje za koju će se cijela jedna generacija boriti

Designed by Freepik

Tranzitni Neptun je tu da bi nam pokazao da ovaj svijet nije čvrsta tvar i da se sastoji od mreže suptilnih, nama neuhvatljivih događaja koji utječu na naš život. Tranzitni Neptun može biti pokretač ideje za koju će se cijela jedna generacija boriti ili toj generaciji donijeti pitanja koja će ih zaokupljati duži vremenski period.

Utjecaj tranzita Neptuna počinje, za većinu, neprimjetno i lagano. Možda ćete osjetiti neki nemir, kao da vam ono što vam je do tada bilo kristalno jasno i niste imali nikakvih nedoumica, sada postaje pomalo čudno i nerazumljivo.

Imate osjećaj da tu postoji još nešto, što je od vas skriveno, da to nije onako kako ste do sada mislili da jest, ali i dalje ne znate gdje tražiti odgovor. Ono što je do sada imalo savršen smisao, sada može postati besmisleno. Vaše vrijednosti i zaključci koji su bili čvrsti i nepromjenjivi, sada se mogu polako početi dovoditi u pitanje.

Ovaj proces je dug. Može vam donijeti sukobe s okolinom. Nećete odmah shvatiti da promjene koje se događaju nisu u okolini, već u vama. Vi ste onaj koji mijenja svoje poglede na svijet. Vi se mijenjate, svijet je onakav kakav je uvijek i bio. Vi ste ta osoba koja mijenjajući sebe može promijeniti i svoj svijet.

Ovo iskustvo za mnoge od nas može biti strašno, ali za one koji su oduvijek bili okrenuti sebi i svom unutrašnjem životu, ovaj proces može biti i očekivan. Ako ste osoba koja se uvijek klela u svoj razum i kontrolu, negirajući duhovne aspekte i miješanje prstiju sudbine u život, može vas iznenaditi kada vam u misli počnu dolaziti ideje koje vam do sad nisu padale na pamet.

Razni opažaji, mirisi, okusi, susreti koji su slučajni, ali vi imate osjećaj da nisu slučajni. Prst sudbine koji se umiješa i odvede vas na suprotnu stranu od one koje ste planirali. Neke čudne poruke koje kao da vam šalje netko iz drugog svijeta, a koje vas upućuju na buduće događaje. Sve to radi Neptun.

Tranzitni Neptun je tu da bi nam pokazao da ovaj svijet nije samo čvrsta tvar i da se sastoji od mreže suptilnih, nama neuhvatljivih događaja koji utječu na naš život. S obzirom na to da se tranzitni Neptun dugo nalazi u jednom znaku, ubraja se u generacijske planete.

Svim ljudima rođenim u tom periodu donosi pojačanu imaginaciju, snove, maštanja, frustracije, neku vrstu buđenja, preispitivanje ostvarenih želja, što smo mogli, htjeli, smeli. Intenzitet ovisi od aspekata koje Neptun pravi u našem natalu i tranzitni Neptun pravi na naše natalne planete. Zbog toga ga nećemo svi osjetiti u isto vrijeme, a ni doživjeti isto.

Tranzitni Neptun može biti pokretač ideje za koju će se cijela jedna generacija boriti ili toj generaciji donijeti pitanja koja će ih zaokupljati duži vremenski period. Neptun tranzitira kroz neku od natalnih kuća dugo, nekada provede tu i više od deset godina, a u jednom znaku provede oko 14 godina. Da bi prošao kroz sve znake Zodijaka, potrebno mu je oko 167 godina!

S obzirom na prosječni životni vijek čovjeka, nitko nikada neće osjetiti efekte tranzita Neptuna kroz sve kuće. Obično je to tranzit kroz pet do šest kuća, brojeći od one u kojoj je Neptun natalno postavljen.

Najviše ćemo ga osjetiti kada napravi aspekte s vladarem ascendenta i osobnim planetima. Utjecaj tranzita Neptuna ovisi i od toga koliko je osoba u mogućnosti i koliko je zainteresirana da osjeti i da se bavi svojim unutrašnjim svijetom i suptilnim dimenzijama svog života.

Zanimljivo je da se tranzit Neptuna poklapa s nekim bitnim godinama našeg života pa tako u 14. godini, u pubertetu, pravi polusekstil s natalnim Neptunom, u 28. godini sekstil, u 44. godini kvadrat, u 56. godini trigon, a tko ima sreće da doživi 84. godine, tranzitni Neptun i natalni Neptun bit će u konjunkciji, što znači da se vraća na natalnu poziciju.

Vesna Grujić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *