Foto: pixabay.com

OVAN

POSAO: Pred vama je više mogućnosti. Sve vam zvuči realno i krajnje povoljno, ali rok u kojem morate donijeti  odluku je prekratak. Iako je sve naizgled dobro, postoje važni detalji koji vam mogu promaknuti. S druge strane, dok se vi kolebate šansa će proći, a vama će preostati kajanje. Dakle, predstoji vam delikatna situacija u kojoj morate biti odlučni i brzi, a istovremeno i mudri.

LJUBAV: Povlačite se u sebe. Možda vam neke nesuglasice s voljenom osobom djeluju lošije nego što to zaista jesu. Ako biste se umjesto šutnje, opredijelili za otvoren razgovor, shvatili biste da problem nije između vas već je posljedica trenutno lošeg raspoloženja.

ZDRAVLJE: Moguća je melankolija.

BIK

POSAO: Nakon velikog pritiska prisiljeni ste donijeti važnu odluku. Bez obzira na to koliko ste uznemireni, tenzija će popustiti istog trenutka kada budete prelomili i jasno se opredijelili. Ne žurite sa zaključcima, savladajte nestrpljenje. Tijekom ovog perioda moguć je jedan preokret koji će vam dodatno rasvijetliti situaciju.

LJUBAV: Zbunjeni ste jer vas privlači osoba koja ili nije adekvatna za vas ili veza s njom nije moguća. Romantično dopisivanje, platonski odnos i maštanje, dovoljni su da se osjećate sjajno, kao da ste na valovima zaljubljenosti. Iluzije su korisne samo ukoliko vam mogu popraviti raspoloženje.

ZDRAVLJE: Mogući problemi s gastritisom.

BLIZANCI

POSAO: Predstoji vam ponuda za suradnju s osobom koja vam u život dolazi kao netko tko vas želi nečemu naučiti. Ideja vam je sumnjiva, jer sve zvuči suviše dobro da bi bilo realno. Poslušajte svoj unutrašnji glas, jer bez obzira na to što je osoba, koja vam se nameće, iskrena, njen plan nije dovoljno realan da biste se vi nekritički upustili u njegovu gubitničku avanturu.

LJUBAV: U partnerskim odnosima vlada primjetno zatišje. Voljena osoba djeluje sebično i nestrpljivo. Vaša romantičnost, ovih dana, trpi udarce, jer vas okolnosti tjeraju da situaciju sagledate na drugačiji način. Ne gubite nadu, ovaj period je kratkotrajan i prolazan.

ZDRAVLJE: Mogući problemi s kožom.

RAK

POSAO: Tjedan je obilježen stresnim događanjima. Dobar ishod vas puni dodatnim samopouzdanjem, pa razmišljate o daljnjim promjenama. Ako se prepustite trenutnom raspoloženju postoji velika šansa da u duhu euforije povučete poteze koji bi vam, dugoročno, nanijeli štetu. Naoružajte se strpljenjem i dvaput promislite prije nego što nešto odlučite.

LJUBAV: Držite se svog stava i od toga ne odstupate ni malo. Čekate da druga strana povuče potez kojim bi vaša veza dobila pravo obličje. Iako ste, možda, u pravu, ne bi bilo loše da ipak krenete i vi u susret, čime biste voljenoj osobi dali do znanja da su vam želje obostrane.

ZDRAVLJE: Nesanica.

LAV

POSAO: Ovog tjedna raspoloženje ovisi od financija. Pripremite se na stres, jer vam predstoji neočekivani trošak. Krenite u susret ovom tranzitu tako što ćete se hitno sabrati i pronaći zaostale neplaćene račune na koje ste zaboravili. Budite oprezni i u prometu, moguće su štete. Osim toga, čuvajte dokumente i pažljivo provjeravajte sve poruke koje vam stižu.

LJUBAV: Partnerski odnosi su vam na posljednjem mjestu, jer vam se nameću problemi koji dolaze iz šire obitelji, bilo da se radi o roditeljima ili braći i sestrama. Voljena osoba može pogrešno shvatiti situaciju pa bi bilo korisno da o svemu otvoreno porazgovarate.

ZDRAVLJE: Čuvajte pluća.

DJEVICA

POSAO: Izloženi ste pritisku sa svih strana. Iako napredujete na mjestu gdje se nalazite, to nije dovoljno da bi vas motiviralo da se još više potrudite. Sve ono što će vam se ovih dana događati bit će u službi onoga što vas čeka u budućnosti. Budite prema svima ljubazni i dobronamjerni, jer ne znate za što će vam netko zatrebati u budućnosti.

LJUBAV: Ako biste bili realni, nemate velikih zamjerki na svoj ljubavni život. Međutim, uvijek vas prati osjećaj da nešto nedostaje. Možda vas privlači pomisao da je nešto što se događalo u prošlosti bilo ljepše od ovog što imate danas. Ne mučite sebe, jer ono što je propalo svakako nije ni valjalo.

ZDRAVLJE: Mogući bolovi u kostima.

VAGA

POSAO: Ovaj tjedan je toliko intenzivan da vama ne preostaje ništa drugo nego da spremno prihvatite sve zadatke i izazove koji su se našli ispred vas. Svjesni ste da će se u narednom periodu mnogo toga promijeniti pa vas hvata trema. Možete sebi pomoći ako se usredotočite na ono što je sada i ovdje i ne razmišljate o onome što u budućnosti dolazi.

LJUBAV: Pravo je vrijeme da napravite kompromis. Vama to teško ide jer svaku improvizaciju doživljavate kao gubitak slobode. Što god da mislite ovih dana ne zaboravite da je vaš partner, kao i vi, osoba sa svojim potrebama i da joj je nekada neophodno popustiti, čak i kada nije u pravu.

ZDRAVLJE: Čuvajte se povreda.

ŠKORPION

POSAO: U tijeku su važne promjene. Okruženi ste tenzijom i naglim promjenama raspoloženja. Ne postoji način da osmislite rješenje kojim biste izbjegli stresove i odgovorili na sve zadatke koji su stavljeni ispred vas. Ne precjenjujte svoje sposobnosti. Dajte sve od sebe ali, istovremeno, ostanite realni u očekivanjima, kako od sebe tako i od drugih ljudi.

LJUBAV: Na ovom polju je zavladala monotonija. Na neki način, obostrano prihvaćate ljubav kao projekt koji tek treba donijeti rezultate. Budite pažljivi u komunikaciji, jer iako je atmosfera mirna, mala diskusija može proizvesti ozbiljan sukob tijekom kojeg biste svašta čuli od svog partera.

ZDRAVLjE: Kontrolirajte krvnu sliku.

STRIJELAC

POSAO: U današnje vrijeme se dobro plaćen posao mjeri solidnom svotom novca koju dobivate za, vremenski gledano, mali trud. Svjesni ste toga pa razmišljate kako da poboljšate efikasnost i sebi olakšate svakodnevicu. Bez obzira na to što situacija može djelovati obećavajuće, ne zanemarujte to da sve što ovih dana otpočnete kasnije može biti podložno prepravljanju i reviziji.

LJUBAV: Podrška partnera postaje naporna, jer vas on, na neki način, obavezuje na nešto za što znate da u budućnosti niste spremni. Osjećate se ulovljeno pa vas taj nesklad u odnosima uznemirava. Na vama je da odlučite jeste li spremni i po koju cijenu odreći se vlastite slobode.

ZDRAVLJE: Mogući bolovi u leđima.

JARAC

POSAO: Sva vaša energija je usmjerena na rad i poslovne aktivnosti. Ovo je period važnih odluka, ali i otkrivanja neugodnih istina koje dosad niste ni slutili. Vi ste kao generator, osjećate i upijate svaku vibraciju koja je oko vas. Loša strana vaše preosjetljivosti je upravo u tome što ste skloni voditi tuđu brigu pa čak i na svoju štetu. Čuvajte se intriga.

LJUBAV: U vašem ljubavnom životu se bliži kraj jedne faze. Voljena osoba je raspoložena za značajne promjene, a vi to kao da ne uviđate. Malo pažnje partneru i dodatno strpljenje mogu osvježiti vezu koja je zapala u krizu. Ukoliko to propustite slijede komplikacije.

ZDRAVLJE: Mogući bolovi u sinusima.

VODENJAK

POSAO: Zbunjeni ste. Osjećate što vam i kako dolazi u budućnosti, ali ne znate kako da utječete na to. Dok se tako kolebate, vrijeme prolazi, a ništa se ne mijenja. Potisnuta tenzija i iščekivanje prijete da eskaliraju u vidu nesmotrene reakcije kojom biste napravili ozbiljnu grešku i sebi nanijeli štetu koju u narednom periodu ne biste mogli popraviti.

LJUBAV: Slično kao i u poslu, sve ovisi o vama. Ukratko rečeno, nemate dovoljno strpljenja ni za koga. Povoljna vest je da nećete još dugo čekati, promjene stižu u bliskoj budućnosti. Do tada, ostanite smireni i ne povlačite preuranjene poteze, jer mogu biti pogrešni.

ZDRAVLJE: Pazite se da ne uđete u stanje kroničnog umora.

RIBE

POSAO: Ovaj period je povoljan za vas, jer je na pomolu financijski dobitak koji će vam dati prostora da ublažite napetost koja vas muči već neko vrijeme. Iskoristite odmor, ne zatrpavajte se novim obavezama, već narednih dana poslovne aktivnosti svedite na minimum. Odložite sve što niste obavezni ovih dana završiti.

LJUBAV: Mnogi od vas će u ovom periodu otkriti neugodne informacije. Pošto se radi o planetarnim aspektima koji ukazuju na previde i manipulacije, generalni savjet je da nijednu vest ne uzimate zdravo za gotovo, već da pažljivo provjerite izvore iz kojih one potječu.

ZDRAVLJE: Moguće su glavobolje.

Suzana Ban/novosti.rs