Dani pred nama su astrološki jako zanimljivi, za neke vrlo produktivni, za druge puni novih saznanja i lekcija.

Za početak,  3.12. Mjesec i Jupiter će se u prijepodnevnim satima naći u na istom stupnju Strijelca. Raste optimizam, velikodušnost, emocije su egzaltirane. Ovo je dobro vrijeme za ispunjenje svojih potreba.

Što vam je potrebno za sreću? Kako možete nahraniti sebe i svoje osjećaje? Dobra iskustva dolaze od putovanja, učenja, povezivanja s udaljenim osobama, putem iskrenog i istinitog dijeljenja s drugima.

Sunce se približava Saturnu u znaku Jarca i riječ je o vrlo karizmatičnom nebeskom spoju. Realno pogledajte na ono što se događa, suočite se s problemima koji vas tište, pokušajte shvatiti zašto su tu.

Ovo je aspekt velike discipline, napornog rada, ozbiljnosti, preuzimanja veće odgovornosti. U narednim danima možete doživjeti zanimljiva iskustva koja će biti vezana uz starije osobe, autoritete, uz prošlost ili neku osobu, situaciju iz vaše prošlosti.

Nekad s ovim aspektom može doći i tjeskoba, strah, osjećaj težine, osjećaj da smo distancirani od onih koje trebamo ili želimo u svojoj blizini. Nekad smo primorani proglasiti kraj, zatvoriti neka poglavlja svog života, oprostiti se od onoga što je bilo.

Postavite novi cilj.

Pronađite snagu i stabilnost u sebi. Sve kreće od nas. Sigurnost u vanjskom svijetu je varljiva, a jedina prava sigurnost je ona koju gradimo u sebi.

Nakon što Sunce krene dalje, u subotu će taj isti Saturn biti posjećen od Mjeseca. Vrijeme je da shvatimo što nam stvarnost poručuje.

Vrijeme je da uočimo što je ono što možemo promijeniti nabolje, a što je dobro prihvatiti kao zadano, barem u ovom trenutku. Neki emocionalni tereti su prisutni, no isto tako i snaga koja nam je potrebna za njihovo prevladavanje.

Ovih dana širom otvorite oči. Promatrajte što vam dolazi ususret. Što možete ostvariti, isplanirati? Koje vrijednosti je dobro čuvati?

Osluškujte i svoje osjećaje i oni vam imaju mnogo za poručiti. Iscijelite se od prošlih iskustava, polako iz dana u dan. I budite blagi i nježni prema sebi. Ne namećite si ciljeve koje trenutno ne možete dosegnuti!

Astrolog: Julijana Oremović