Što nam donosi vladavina Vage…


Horoskop za pojačanu intuiciju i velike darove (do 23.10.)

Foto: pixabay.com

U ovom periodu vladavine Vage povežite se sa svojim istinskim autentičnim sobom. Klonite se mišljenja drugih i usporedbi i pronađite način da poštujete svoju istinu, svoju mudrost i svoje misli i osjećaje. Oslobodite prostor za vlastiti glas duše kroz koji možete zablistati.

Vladavina Vage, odnosno ulazak Sunca u znak Vage započinje 22.09., kada počinje i jesen.

Pred nama su brojni tranziti, tako da se pripremite za jedno vrtoglavo putovanje kroz svijet promjena.

Ipak, dobro je što se promjene događaju baš u vladavini Vage, jer će nam njena energija pomoći da uspostavimo balans i pronađemo najbolje rješenje.

Vrijeme je da otpustimo stare mentalne konstrukcije dopustimo da ih vjetar promjena zamjeni s novim, nekim pozitivnijim i ljepšim uvjerenjima.

Sada imate jedinstvenu priliku da sve filtrirate na pravi način i kroz objektivnost i kroz intuiciju i vlastitu procjenu.

Ovo će vam naročito pomoći da nadvladate prepreke kada istovremeno Mars i Merkur budu u retrogradnoj fazi.

Kada su ove dvije planete retrogradne, moguća je pojačana zbunjenost i nesigurnost, ali i jaka intuicija.

Usprkos udarima Marsa i Merkura, pojačana intuicija vam pomaže da lakše uspostavite konekciju sa sobom i poslušate svoj unutrašnji glas.

Na primjer, moguće je da nećemo jasno vidjeti pravi put pred sobom, ali intuitivno ćemo osjećati u kojem pravcu trebamo krenuti.

Iako nam Vaga može pomoći da slijedimo pravila i zakone društva, na dubljoj razini podsjećaju nas i na naš moral i istinu.

Podsjeća nas da postupamo u skladu s vlastitim unutrašnjim bićem i prepoznamo ono što se čini ispravnim i pogrešnim prema vlastitom kompasu.

Dodatne smjernice o tome možemo potražiti u egipatskoj astrologiji u kojoj se Vaga obično povezuje sa Ma’atom.

Ma’at je moćna Boginja koja nosi pero u kruni. To pero je odmjereno prema našem srcu kada umremo, da bismo vidjeli jesmo li živjeli istinskim, autentičnim životom.

Ako se naše srce podudara s težinom pera i bude u ravnoteži, smatra se da vodimo život koji je bio čista srca.

Pero zapravo nije briga koliko ste pravila slijedili ili koliko dobro ste ispunili očekivanja društva, više ga zanima jeste li živjeli punim potencijalom i pozivom svoje duše. Više se bavi s tim koliko ste autentični.

Naravno, većina nas teži da budemo dobri i odgovorni i da doprinesemo harmoniji na ovoj planeti, ali također moramo uzeti u obzir svoju istinu i ono što smo na ovoj planeti postigli.

Energija Vage nas podsjeća da nikada ne sudimo o knjizi po koricama.

Svatko ima svoje mjesto i svrhu na ovom svijetu i svi se smatramo jednakima, bez obzira gdje smo bili ili što smo radili.

Energija Vage krajnji je oproštaj i suosjećanje.

Radi se o tome da prepoznamo da svi imamo svoje karmičko putovanje i da je naša odgovornost da radimo ono što smatramo ispravnim i istinitim u svom srcu, a ne u srcima drugih.

U ovom periodu vladavine Vage povežite se sa svojim istinskim autentičnim sobom.

Klonite se mišljenja drugih i usporedbi i pronađite način da poštujete svoju istinu, svoju mudrost i svoje misli i osjećaje.

Oslobodite prostor za vlastiti glas duše kroz koji možete zablistati.

lovesensa

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *