Foto: pixabay.com

Ova veljača/februar je vrijeme da se prestane šutjeti, skrivati, tajiti, čekati. Ne gajite iluzije o emotivnom strpljenju i čekanju nekoga i nečega. Kreće se u lov.

Osmi veljače/februara sviće s Venerom u novom ciklusu Zodijaka, u Ovnu. Opraštalica, nigdjezemska i nostalgično bolećiva Venera u Ribicama napokon završava.

Čega smo se uželjeli? Ja bih rekla sebe.

Svatko je probao u ovom siječnju/januaru voljeti nekoga koga je teško voljeti. Iz raznih razloga. I dati sebi malo te mistične religioznosti u ljubavi i oproštaju. Onaj stav da samoća nije ni blizu najgora stvar u životu, ali kuda nam odoše godine u samoći… Mogu odlutati u drugi svijet radije nego da budem u ovom svom napaćenom realnom.

Ali, kada Venera uđe u Ovna, nema ni po babi ni po stričevima.

Jedna zaista opaka dama s viškom testosterona u krvi, nesposobna da previše čeka i da se mnogo premišlja. U vezi s bilo čim. Dominacija ženske energije počinje, plus Mars kao njen dispozitor ulazi u Jarca, znak svoje egzaltacije.

Poznato je da Ovan nije znak priličan Veneri i da je ona tu, u onom svom izvornom smislu iskrivljene svijesti i potreba. Uvijek se nešto gura naprijed, uvijek se javlja ta želja za pobjedom, pojavljuje se izraženi, neskriveni, nesputani i često agresivan seksualni nagon, onako baš životinjski i proljetno. A Venera teži balansu i kulturi.

Samo pitanje je dokle i s kulturom. Naročito ove 2020. godine kada je fino, balansirano ponašanje ostavljeno za neka davna prešutna vremena.

I zaista ova veljača/februar je vrijeme da se prestane šutjeti, skrivati, tajiti, čekati. Ne gajite iluzije o emotivnom strpljenju i čekanju nekoga i nečega. Kreće se u lov.

Mnogo naglih susreta koji brzo počnu, a nekad i još brže završe, ali i ono što je vrlo bitno – dolazi ta hrabrost da se nešto pokrene s mrtve točke, nešto što je stajalo u ostavi ove Venere u Ribama. Odjednom velika hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borba da vam netko pripadne.

Ako vam se neko sviđa, Venera u Ovnu ne želi čekati  nego udara na prvu.

Međutim, imamo na nebu niz izazovnih aspekata koji čekaju tu istu Veneru na putu kroz ovaj znak. Venera će, na samom ulazu u znak, graditi konjunkciju s Hironom u Ovnu i eto rana koje još nisu zarasle.

Eto nam suočavanja s ljubavima koje nismo prebrodili duboko u sebi, samopouzdanje koje još nismo probudili ili ga nismo probudili u potpunosti, eto povratka na stare neiscijeljene povrede iz prošlosti, eto malo i potrebe da se nešto na tijelu promijeni jer je nezadovoljstvo u duši prisutno.

Pitanja: može li mene itko voljeti?

Ovo će biti prilika da se ove teške teme pokrenu, njima se pozabavite i liječite se. Druge nema. Posebno period kada Venera bude u kvadratu s čvorovima koji se još uvijek nalaze na osi Rak-Jarac. Opet povratak prošlosti i neka nova nezadovoljstva, ali sve u cilju da se krene naprijed.

Nekoga nosimo na sebi već dugo vremena, ne shvaćajući da to nije naš teret da nosimo. I težina spuštanja nekad je veća od težine nošenja. Ali nismo spašeni od usamljenosti ako na sebe trpamo ono što nam ne pripada ili ne pripada više.

Da podsjetim, Venera će na svom putu kroz Ovna graditi kvadrate s Jupiterom, Plutonom i Saturnom… što da se kaže?

Jedna velika borba sa samim sobom. Oslobađanje autentičnosti pod velikom prisilom. Vraćanje prošlosti. Sukobi na intimnom planu. Novac koji gubimo u borbi s mračnim silama. Ili samo strah da novca biti neće. Kao ni ljubavi.

Pitanje za neke: hoću ikada nadići tu i tu emotivnu boljku? Svađe, raskidi, prekidi svega što je klimavo… i to praćeno velikom galamom.

Ali do tada ima mnogo vremena…nikad nije kasno za tugu, ali ona treba doći kad joj je vrijeme i da je lijepo ispratimo.

Ne dopingirajte se tugom preko svake granice. Venera u Ovnu budi nadu da život negdje postoji i da je vrijedan življenja i da nijedna sila na svijetu ne može pobijediti život.

Jer on traje bez obzira što mi mislili o njemu…

Jelena Puhalo/lolamagazin