Designed by Freepik

Pluton je retrogradan od 25. travnja/aprila do 4. listopada/oktobra ove godine. U tom periodu je jako bitno biti svjestan svoje sjene, odnosno onoga što nas “prati”, a što ne vidimo jer je skriveno, pohranjeno u nama. Od nas se sada traži – promjena! Na svim razinama promjene sad neminovno kreću i one su za nas vrlo bitne. Jupiter vas sada pita – jeste li jaki i koliko ? A na vama je da pružite odgovor.

Retrogradni Pluton nalazi se na 24. stupnju Jarca. Ovaj stupanj zodijaka najbolje je prikazan sabijskim simbolom koji označava “ženu koja ulazi u samostan “. Ovdje je, dakle, riječ o posveti nekom cilju.

Kome se možemo posvetiti? Najprije sebi. Potražiti u svom “samostanu” pravog sebe i svoju unutrašnjost, koja je zatrpana svim onim od čega smo dosad bježali. U našoj unutrašnjosti se nalazi sve ono što smo dosad nakupili kroz život, a što nismo mogli i znali riješiti.

U nama samima su sve uspomene koje nas bole i koje ne diramo, od kojih uglavnom bježimo. Tu su sakupljeni naša tuga, bol, bijes, ljutnja, osjećaj krivnje, kao i sve ono što smo osjetili i doživjeli,  a od čega bježimo kilometrima.

I za sve to mislimo da nije naše jer smo negdje to sakrili, zaboravili, jer se pravimo da to ne postoji. To su sve one riječi koje nas bole, odluke koje smo donijeli, a zbog kojih smo se kasnije pokajali. To je naša – sjena.

Pluton je retrogradan od 25. travnja/aprila do 4. listopada/oktobra ove godine. A u tom periodu je jako bitno biti svjestan te svoje sjene, odnosno onoga što nas “prati”, a što ne vidimo jer je skriveno, pohranjeno u nama.

Sad je na snazi sve ono što nam pravi probleme sve ovo vrijeme, što nas sapliće, a mi to pritom ne možemo vidjeti realno, tijekom svakodnevnog života. To je i nemoguće vidjeti na površini nas samih, jer se krije duboko u nama, u podsvijesti.

Pluton je spora planeta koja djeluje na našu podsvijest, te će nam u ovom periodu svaki dan otkrivati po neki detalj nas samih ili nas povezivati s događajima ili ljudima na vrlo neobične načine.

Sve su to zapravo oni znakovi koje srećemo svuda uokolo, a pitamo se što zapravo znače. To su ljudi, rečenice, riječi, pjesme, predmeti, sve ono što je naizgled slučajno, ali ipak nije. Slučajnosti ne postoje. Posebno toga nema kada je retrogradni Pluton na snazi.

Od nas se sada traži – promjena! Na svim razinama promjene sad neminovno kreću i one su za nas vrlo bitne. Jupiter vas sada pita – jeste li jaki i koliko ? A na vama je da pružite odgovor. Naravno, vi sami sebe najbolje poznajete.

No Pluton vam u ovom periodu nudi rješenja, a na vama je da ih krenete što bolje sagledavati i prihvaćati kako biste svoje slabosti pretvorili u vrline, riješili se boli sakrivenih u svojoj podsvijesti i time postali sve jači.

Važno je biti na sadašnjem putu promjena zbog sebe samih. Jako je važno i da znate u kojem polju natalne karte vam se trenutno nalazi tranzitni Pluton, jer na tom polju će se odvijati jako bitne promjene koje se sada pokreću i koje vas zasigurno čekaju.

Nena Janković/astroportal.in