Foto: pixabay.com

Već 2. 2. s 29. stupnja znaka Vodenjaka Merkur ulazi u svoju retrogradnu sjenu, mijenja znak 3. veljače/februara i prelazi u znak Riba, mjesto loše pozicije za ovu planetu i znak u kojem će otpočeti svoj retrogradni hod. 9. 2. imamo pun Mjesec na dvadesetom stupnju Lava. 19. 2. Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23. 2. je i mlad Mjesec u ovom znaku.

Preturili smo preko glave najduži mjesec u godini (nemojte se zavaravati – to što službeno stoji da siječanj/januar ima 31 dan, nije istina – ima 47 ili makar 45)…. No, šalu na stranu – pred nama je veljača/februar, vidi čuda – najkraći mjesec u godini, čak iako se protegnuo na 29 dana umjesto na standardnih 28….

A na ulasku u ovaj mjesec – apsolutno romantični spektakl koji već neko vrijeme priređuje Venera u Ribama s Neptunom u zagrljaju i kvadratnoj ljubavi s Marsom iz znaka Strijelca. I u siječnju/januaru smo imali ljubavna zaluđivanja, idealizaciju, sumnje, prevare, emotivne uspone i padove, ljubavne prilike i neprilike, a to će se nastaviti i u prvom dijelu veljače/februara.

Venera brzo ide u sekstil sa Saturnom pa će se one prave ljubavi stabilizirati, riješiti svoju problematiku i nastaviti dalje. One koje je promjenjivi trio Venera-Neptun-Mars donio samo da nam da kratkotrajni zanos – nestat će kao da nikada nisu ni postojale.

Znak Jarca čvrsto drži svoju vodeću poziciju na nebu s Jupiterom, Plutonom i Saturnom. U Vodenjaku su Sunce i Merkur, usamljeni Uran je u znaku Bika, a Mjesec se nalazi na posljednjem stupnju Ovna. Sve planete su direktne.

Već 2. 2. s 29. stupnja znaka Vodenjaka Merkur ulazi u svoju retrogradnu sjenu. Mijenja znak 3. veljače/februara i prelazi u znak Riba, mjesto loše pozicije za ovu planetu i znak u kojem će otpočeti svoj retrogradni hod.

Kreće retrogradno 17. 2. i svi znate što to znači – Murphyjev zakon u punoj snazi i svakodnevno na djelu. Problemi s papirima, dogovorima, tehnikom i tako dalje i tako dalje … Malo ćemo se vraćati na stvari koje nismo obavili, na prošlost, na prekinute kontakte, na ljude koje odavno nismo vidjeli niti čuli …

7. 2. Venera prelazi u znak Ovna. S egzaltirane pozicije koju je imala u Ribama, ide u znak u kojem se ne osjeća dobro. Recimo da su ovo dani u kojima ćemo po pitanjima ljubavi „progledati“ – vidjet ćemo mnogo jasnije situacije u kojima smo bili i ljude koje smo idealizirali i neće biti čudno što će se mnoge emotivne priče od ovog perioda pa na dalje urušavati, a nove započinjati najprije pod vatrenim, uzbuđujućim i erotskim impulsima.

9. 2. imamo pun Mjesec na dvadesetom stupnju Lava. Pun Mjesec kao pun Mjesec – dani tenzije, ali ovog puta obojeni i Lavovskom energijom pa će biti puno bespotrebne drame – uglavnom bura u čaši vode, da se razumijemo….

16. 2. Mars iz znaka Strijelca prelazi u Jarca, dodatno naglašavajući ovaj znak. Jarac je mjesto Marsove egzaltacije – pa nas narednih mjesec i pol dana očekuju udarničke borbe vezane za posao, poziciju, status, nadređene, stabilnost. Ovo je period kada se može dočekati nešto što se dugo čekalo i mnogo se oko toga trudilo, ali također i period u kojem ćemo morati pokazati izuzetnu marljivost i odgovornost.

19. 2. Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Službeno nam ostaje samo još mjesec dana do proljeća. Odmah 23. 2. je i mlad Mjesec u ovom znaku.

Veljača/februar možda jest kratka, ali je evidentno ispunjena događanjima i velikim promjenama energije. Želim vam da mirno koračate kroz njega, ako je moguće – direktno. Merkur možda ide unazad, ali vi nemojte.

Sretno!!!

zenskimagazin