Što donosi zvjezdani početak 2021.


Čekaju nas mnogi izazovi

Foto: pixabay.com

Do ulaska Marsa u Blizance, početkom ožujka/marta, ne treba puno očekivati od novog doba Vodenjaka. Još nas čekaju mnogi izazovi. Ali koliko god planete bile nepovoljne u prva dva mjeseca 2021. godine, topla i ljubavna Venera popravit će stvari. Aspekti kroz godinu neće biti ni upola dramatični kao ovi u 2020. godini, već će se izmjenjivati povoljne i nepovoljne okolnosti kroz mjesece, kako je i uobičajeno na nebeskoj slici.

Dugo očekivani i najavljivani ulazak dva diva Jupitera i Saturna u znak Vodenjaka za mnoge je označio ulazak u novo doba.

Ono što se sa sigurnošću može reći da do kraja veljače/februara ova dva planeta neće raditi najpovoljnije aspekte. Naime od početka 2021. godine Mars će činiti kvadrat s Jupiterom i Saturnom, a ubrzo će se kvadratu pridružiti i Merkur do sredine siječnja/januara.

Ovo će donijeti nove zastoje u realizaciji, projekte koji ne vode nikuda, svađe, nervozu, pucanja po šavovima, ekonomsku krizu. Treba također imati na umu da Mars 07.01. ulazi u Bika, znak u kojem se najgore osjeća, gdje je u svom izgonu.

Iako je Mars u Ovnu gradio također izazovne aspekte tijekom 2020.g., u Ovnu se ipak uspio izboriti da nekamo dođe, dok u Biku samo stoji na mjestu. Ne može se pokrenuti, obuzima ga lijenost i beznađe.

Doduše, sva je sreća da su ovo zimski mjeseci pa je nekako i odmor prirodan. Mars će u Biku ostati do početka ožujka/marta kad ulazi u, za njega puno sretnije, Blizance u kojima će napokon izgraditi dobre aspekte s Jupiterom i Saturnom te popraviti sve ono loše što je napravio ranije.

Mars u Biku, u siječnju/januaru i veljači/februaru, misli na novac, te želi neku materijalnu sigurnost, međutim nikako ne dolazi do realizacije. Što znači da će mnoge ljude psihički pogoditi strah od oskudice.

U svom prolasku kroz Bika, Mars će 20.01. doći do nepredvidivog Urana, što donosi nagle reakcije, nagle promjene raspoloženja, iritacije, živce koji pucaju, nezgode, eksplozije, pobune.

Da stvar bude gora i Jupiter i Saturn se pridružuju kvadratu s Uranom, što može donijeti velika razilaženja u mišljenju, filozofske i religijske sukobe. Nemojte nametati drugima svoja uvjerenja, nije u duhu Vodenjaka, te može doći do velikih svađa.

Mars i Jupiter se neće dugo zadržati u aspektu s Uranom, do druge polovine veljače/februara, međutim kvadrat Saturna i Urana nas čeka do početka 2022.g, te će obilježiti cijelu 2021. godinu.

Međutim, ovaj kvadrat neće (nadam se) ipak donijeti tako razorna događanja kao što je bila 2020. godina, jer ostalih loših aspekata među sporim planetima nema. Ipak, treba reći da se ovaj aspekt donosi borbu za opstanak, tlačenje, svađe, otpore, gubitke, naplatu prošlih pogrešaka, mentalnu i psihičku bol. Što zapravo zvuči i logično, jer nakon globalne pandemijske krize 2020.g. trebat će ljudima još neko vrijeme da se oporave, da se ponovo uspostavi poslovanje i osigura egzistencija.

Ovim nepovoljnim aspektima najviše će biti pogođeni fiksni znakovi, posebice Bikovi i Vodenjaci, te Lavovi i Škorpioni, kao i oni koji imaju osobne planete u ovim znakovima.

Ostali aspekti kroz godinu neće biti ni upola dramatični kao ovi u 2020. godini, već će se izmjenjivati povoljne i nepovoljne okolnosti kroz mjesece, kako je i uobičajeno na nebeskoj slici.

Da ne bude sve tako crno u prva dva mjeseca 2021.g. treba reći da će do druge polovice siječnja/januara, Venera i Mars raditi trokut, najsretniji aspekt, koji donosi jaku potrebu za ljubavlju, senzualnost, strast, nove veze, umjetničku inspiraciju.

A početkom veljače/februara, do druge polovice veljače/februara, Venera će ući u Vodenjaka i napraviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što donosi čvrstu povezanost u odnosima među ljudima, osjećaj odgovornosti, trezvenost u razmišljanju, lojalnost, tople emocije, popularnost, druženja, slavlja, sreću u ljubavi.

Da se napravi zaključak, do ulaska Marsa u Blizance, početkom ožujka/marta, ne treba puno očekivati od novog doba Vodenjaka, još nas čekaju mnogi izazovi. Ali koliko god planete bile nepovoljne u prva dva mjeseca 2021. godine, topla i ljubavna Venera popravit će stvari.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *