Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Venera u znaku Raka je 21.07. ušla u opoziciju s Plutonom u znaku Jarca, a ovaj aspekt utjecati na naš ljubavni život sve do kolovoza/avgusta 2020. i donijeti velika iznenađenja iz prošlosti. Sve ono što je dugo ključalo ispod površine će isplivati i postati velika istina, ona koja će nas promijeniti.

U astrologiji opozicija predstavlja suprotstavljene planete, najčešće na 180 stupnjeva. Kada dvije planete u različitim znakovima prelaze jedna drugu, to znači da dolazi do unutrašnje borbe. Tako je i ovoga puta, jer Venera predstavlja ljubav, a Pluton otkrivanje tajni.

Posljednji put ovaj aspekt se dogodio početkom lipnja/juna prethodne godine, a sljedeći put ga možemo očekivati tek u kolovozu/avgustu 2020. godine.

Prisjetite se što ste prethodnog ljeta uradili zbog ljubavi. Jeste li ušli u novu vezu, jeste li se osjećali sigurno ili ste sakrili nešto od partnera? Sve što ste ignorirali i potisnuli, sada ponovo izlazi na površinu. Jeste li propustili neku važnu priliku?

Ponekad mislimo da je vlak sreće i uspjeha prošao pored nas, odnosno da se neke šanse nikada više neće dogoditi. Međutim, u astrologiji, ljubavi i životu mnoge nemoguće stvari postaju moguće. Tako da će ovaj period donijeti i velika iznenađenja iz prošlosti.

Također, opozicija Venere i Plutona događa se u periodu retrogradnog Merkura, tako da imamo duplo vraćanje unazad. Vrijeme je da se osvrnemo i duboko zagledamo u svoju prošlost.

Venera je planeta ljubavi i romantike, a u Raku se fokusira na dugoročne odnose, život u kući i obitelj. To nas tjera da te dvije teme promatramo odvojeno. Možda ćemo poželjeti da prekinemo odnos s partnerom s kojim smo osnovali obitelj. Ili ćemo poželjeti da produbimo odnos i stvorimo dom s nekim tko se nedavno pojavio u našem životu.

Sada trebamo sagledati kako različiti stupnjevi ljubavi funkcioniraju zajedno i odlučimo gdje je naše pravo mjesto u tom beskrajnom ljubavnom horizontu.

Ljubav je u ovom periodu povezana s životom u prošlosti i s otkrivanjem istine. Pluton je poznat kao planet koja otvara riznicu tajni. Sada će sve ono što je dugo ključalo ispod površine isplivati i postati velika istina. Koliko god bili spremni i vješti u tajnama, ovu istinu nećete moći ignorirati. To će uzrokovati drastične promjene u ljubavnom životu za mnoge znakove Zodijaka.

Najčešće je riječ o osjećajima koje smo duboko sakrili i zakopali. Ali, Venera se protivi ovom potiskivanju i sada će se mnoga srca otvoriti, a mnogi ljudi pokazat će pravo lice. Moguće je da će se pojaviti osjećaji poput bijesa, ljutnje, ljubomore i nećete nikako moći da ih kontrolirate. Čak i kada sebi objasnite da je to bespotrebna ljubomora, osjećaji neće nestati. Ovoga puta srce pobjeđuje razum.

Malu ravnotežu stvorit će prisutnost znaka Jarca. Dok će Pluton uzburkati mirno more ljubavi, Jarac će probuditi želju za stabilnosti i razmišljanje o tome što bismo mogli stvoriti s partnerom, zajedničkim snagama.

 

Ipak, ovaj aspekt je negativan i najčešće se osjeća prisutnost mračnih emocija poput ljubomore, posesivnosti i depresije, ali mnogima od nas bit će teško shvatiti i prihvatiti njihov korijen. Sada je potrebno shvatiti zbog čega se javljaju neprijatne emocije, da razumijemo što je to što doživljavamo i da se pomirimo s činjenicom da će maskiranje problema donijeti samo dodatne nevolje.

Jedini način da smanjite negativan utjecaj ovog aspekta je taj da prihvatite istinu. Promjena često može izgledati zastrašujuće. Imat ćemo osjećaj kao da gubimo svu ljubav, stabilnost i oslonac u životu. Međutim, sve ovisi kako gledate na promjenu. Možete se fokusirati na sve stvari koje ćete izgubiti ili na nove prilike koje vam život donosi.

Bez obzira koliko se trudili, krili se ispod maski i koristili lažni osmijeh, istina će se uvijek pojaviti i promijeniti će nas i naše romantične živote.

Izvor: Lovesensa