JUPITER, planet prosperiteta, optimizma, bogatstva, kontakata sa strancima i putovanja, 8. 11., poslije 12 godina, ušao je u Strijelca, znak koji simbolizira i inozemstvo, strance i duža putovanja.

Njegov utjecaj će najviše osjetiti Strijelci i Ribe kojima ovaj planet vlada, kao i predstavnici Raka, znaka u kojem je snaga Jupitera naglašena.

Mada svakih 12 godina prelazi preko devetog zodijačkog znaka, to ne znači da će se ponavljati isti događaji, jer Jupiter obrazuje različite aspekte sa tranzitnim planetima.

Ipak, prelazak ovog planeta preko Strijelca uvijek donosi ekspanziju, odnosno, sve širi i uvećava (ne samo sreću i novac) u okviru simbolike astrološke kuće u kojoj se Jupiter nalazi (jake emocije, želja za bogaćenjem, potreba za putovanjima, češći kontakti sa strancima, razvoj bolesti, apetit).

To će, prije svega, osjetiti rođeni u prvoj dekadi Blizanaca, Djevica, Strijelaca i Riba, jer će Jupiter obrazovati napete aspekte sa Suncem predstavnika ovih znakova.

Budući da Sunce predstavlja ugled, položaj, ali i vitalnost, utjecaj Jupitera iz Strijelca će se odraziti na poslovni život, kao i zdravlje svibanjskih Blizanaca, Djevica rođenih u kolovozu, Strijelaca rođenih u studenom i Riba rođenih u veljači.

Trebali bi izbjegavati rasprave s nadređenima i partnerom, a povesti više računa o zdravlju, posebno načinu prehrane.

Istovremeno, Jupiter će obrazovati harmonične aspekte (sekstil i trigon) sa Suncem Djevica i Riba rođenih krajem znaka, kojima donosi veće mogućnosti za zaradu preko suradnje sa strancima, rada u inozemstvu ili putovanja, u čemu će imati podršku osoba na položaju.

Pošto Jupiter simbolizira i pravosuđe, napeti aspekti koje ova planeta obrazuje sa Suncem Strijelaca, Blizanaca, Djevica i Riba rođenih u prvoj dekadi, upozoravaju predstavnike ovih znakova da budu oprezniji ukoliko očekuju ishod nekog sudskog spora. Ako dugo traje, trebalo bi potražiti pomoć ili savjet još nekog pravnika ili odvjetnika.

Čim je ušao u Strijelca u kome se već nalazi Merkur (simbol posla), 8. 11., Jupiter je obrazovao konjunkciju s Mjesecom, aspekt koji donosi novčane dobitke, ali i mogućnost iznenadnog odlaska na put u inozemstvo.

Suradnja sa ženama se može pokazati kao dobitna kombinacija, jer Mjesec simbolizira nježniji spol.

Zbog polusekstila koji Jupiter obrazuje s retrogradnom Venerom (novac) u Vagi, mnogima će poći za rukom da naplate stare dugove ili da dođu do neočekivane zarade.

IZJBEGAVAJTE NEPOTREBNE TROŠKOVE

Ako vam je natalni Jupiter u Strijelcu, poslovi sa strancima narednih godinu dana donositi će vam uspjeh i novac, kao i češće odlaske na put.

Ipak, neće sve odmah krenuti glatko, budući da se retrogradni Uran (planet više sile), 6. 11. vratio na posljednje stupnjeve Ovna i obrazuje napet aspekt s Jupiterom (novac) kao i kvadrat sa Marsom (sukobi) u Vodenjaku.

Zbog toga bi trebalo izbjegavati rizične financijske transakcije i nepotrebne troškove.

Marina Jungić Milošević / novosti.rs