Zbog hladnih prosinačkih dana, ovaj pun Mjesec se naziva Hrastov i Hladni mjesec, a zbog toga što je u pitanju posljednji pun mjesec u godini, poznat je i kao Duga mjesečeva noć. Prema vjerovanju, na ovaj puni mjesec treba zaželjeti želju i ona će se ostvariti.

22. prosinca nas očekuje posljednji i najjači Pun Mjesec u ovoj godini, koji će biti u Raku, u četvrtom polju doma i obitelji. Emocije će biti jako naglašene, a kako će Mjesec biti i u aspektu sa Saturnom, stvari neće biti lake. Mnoge osobe mogu se vraćati u prošlost kroz sjećanja, koja mogu biti ili dobra ili bolna, što ovisi o aspektima u osobnom horoskopu.

Sada treba obratiti dobru pozornost na obiteljskim okupljanjima i proslavama. Izbjegavajte rasprave i gledajte da okupljanja dovedete u energiju ljubavi, topline i harmonije. Kako će Venera iz Škorpiona praviti dobar aspekt s Neptunom, onda može biti i dobrih šansi da vaše negativne emocije transformirate u harmoniju i ljubav.

Mnogi znakovi mogu imati lijepa i harmonična događanja tijekom ovog punog Mjeseca, ali neki mogu imati stresan i težak period.

Najveći utjecaj će osjetiti osobe iz prve dekade Raka, Jarca, Ovna i Vage.

Kako se Pun Mjesec događa u prvoj dekadi Raka, onda će svi znakovi koji su rođeni u prvoj dekadi svakog znaka osjetiti jače vibracije.

Prognoza po znakovima

OVAN

Kod vas se pun Mjesec događa u vašoj četvrtoj kući, što je vezano za vašu kuću, obitelj, majku, domovinu… Mnoge osobe mogu imati sjećanja na prošlost, ma kakva god da je bila i mogu osjetiti nostalgiju, a neki se mogu odlučiti i za preseljenje.

BIK

Kod vas se pun Mjesec događa u trećem polju koje se odnosi na braću, sestre, susjede, promet, bliske prijatelje i sve što je vezano za simboliku trećeg polja. Mogu vas okupirati dugi razgovori, šetnje, pisanje. Oprezno u prometu i pazite što i s kim pričate. Imat ćete dosta dobar i uspješan kraj godine, ako su aspekti povoljni.

BLIZANCI

Kod vas se pun Mjesec događa u drugom polju što je povezano s financijskim stanjem. Moguće je da bude većeg priljeva novca ili da se dogodi neki izdatak. Dobici su mogući iz raznih izvora zarade koja može biti povezana sa ženama.

RAK

Ovaj pun Mjesec se odvija u vašem znaku pa možete očekivati razne nalete emocija, od zanesenosti, romantike pa do nervoze i tužnih sjećanja. Sada se ne preporučuje upadati u rasprave, vraćati se u sjećanja jer od toga nikakve koristi. Okupite vašu obitelj i polako se pripremite i dogovorite za predstojeću godinu.

LAV

Kod vas se pun Mjesec događa u vašem dvanaestom polju što nimalo nije lako za vas i vašu senzibilnost, ranjivost, sklonost depresiji, povlačenju u samoću, očajanje i izolaciju. Mnogi Lavovi sada mogu sebi postaviti pitanje tko su i što su uradili u životu. Ne prepuštajte se tim emocijama jer već od početka siječnja kreću puno ljepši dani.

DJEVICA

Kod vas se Pun Mjesec događa u vašem jedanaestom polju što je usko povezano s prijateljima, planovima, nadama, željama, očekivanjima. Mnoge Djevice sada mogu doživjeti lijepe emocije, podršku i pomoć s mnogih strana. Nešto što je bilo u mašti, baš sada se može realizirati.

VAGA

Kod vas se pun Mjesec događa u vašem polju karijere i uspjeha pa vam ovaj Pun Mjesec može dati težnju za usponom, ali kod pojedinih osoba može doći i do pada karijere, ovisno o aspektu. Moguće su i promjene na poslu. Kako je deseto polje i polje roditelja, onda možete očekivati i pomoć od jednog roditelja.

ŠKORPION

Kod vas se Pun Mjesec događa u vašem devetom polju koje je povezano s učenjem, putovanjem, duhovnošću pa možete očekivati daleka putovanja, uz pomoć neke ženske osobe. Naglašeni su poslovi i projekti u inozemstvu ili sa strancima. Ako vam je Mjesec negativno aspektiran, onda trebate biti oprezni na putovanjima i u odnosu s ženama.

STRIJELAC

Kod vas se pun Mjesec događa u vašem osmom polju što je povezano uz depresije, strahove, bolesti, a u pozitivnom aspektu uz nasljedstva, socijalnu pomoć, osiguranja, stipendije. Kada se odnosi na pozitivan aspekt, onda su moguće i transformacije i da uđete u nešto bez straha od posljedica. Vi imate zaštitnika u Jupiteru – pa će sve biti lakše.

JARAC

Kod vas se pun Mjesec događa u sedmom polju partnera, kako ljubavnih, tako i poslovnih. Mnogi Jarci sada mogu imati dosta uspjeha u javnosti, biti popularni dok će pojedini uživati u dubini ljubavi sa svojim partnerom. Ovaj aspekt za vas može odrediti budućnost vezano uz partnera i javni život, što određuje vaš osobni horoskop.

VODENJAK

Kod vas se pun Mjesec događa u vašem šestom polju što vam može dati popularnost kod kolega, a možete biti i okruženi ženama na poslu. Kako je Mjesec promjenjiv tako i vi možete imati neke promjene na poslu ili u svakodnevnom životu. Ako vam je Mjesec negativno aspektiran, onda može doći do zdravstvenih problema ili do problema na poslu.

RIBE

Kod vas se Pun Mjesec događa u vašem petom polju djece, ljubavi, zabave, igara na sreću pa možete imati sreće u svemu što je simbolika ovog polja. Mnogi se mogu zaljubiti, a pojedini, zbog lošeg aspekta mogu imati problema u vezi. Usmjerite sada pažnju na obitelj.

Astrolog: Željka Knežević /atma