Designed by Freepik

21.06., na nultom stupnju znaka Raka – Solarna eklipsa, zagrljaj Mjeseca i Sunca, mlad Mjesec! Njen utjecaj trajat će 6 mjeseci! Venera je retrogradna u Blizancima i podržana Saturnom. Vraćamo se u preispitivanja. Dileme. Ratove misli. Neki će se susresti s prošloživotnim partnerima. Period do kraja sljedeće eklipse Sunca, 14.12. 2020. nije pogodan za donošenje bitnih i važnih odluka jer prekobrojan broj retrogradnih planeta jednostavno ne daje smislen izbor. Više potez unazad.

U nekim trenucima naših života postoji prilika za novi početak. Postoji trenutak koji kao restart priželjkujemo. Postoji nada da se može krenuti od ničega i doći k nečemu. Nekome. K sebi. Počeci početaka. Pa i onih prapovijesnih. U kojima se opet sastajemo. Karmički određeni.

U trenucima u kojima pronalazimo jedni druge u sebi. U nekim osjećajima koji se tek trebaju stvoriti. U nekim dodirima koji još neispričano postoje u paralelnim svemirima. U nekoj karmi koju smo nekada davno jedni drugima ispisali. Po koži. Po mirisu. Po sjećanju. Po nekoj niti koja neobjašnjivo spaja nespojivo.

U vrijeme eklipse Venera je retrogradna u Blizancima i podržana Saturnom. Vraćamo se u preispitivanja. Dileme. Ratove misli. Vraćamo se na izbore. Riječi i sve ono što nam zaokuplja misli. Vraćamo se da preispitamo vrijednost našeg življenja, ljubavi, emocija, odnosa.

U mjesecima koji predstoje neki će se susresti s prošloživotnim partnerima. Odvojeni djelovati će tako neodvojivo. Poznato. Blisko. Sasvim slučajan susret protegnut će sjećanja. Lucidne snove i pamćenja. Negdje smo se nekad već sreli.

Neki će preispitivati pravce svojih odnosa. Krenuti naprijed u neke ozbiljnije faze poput suživota, braka i djece? Ili se povući jer postoji toliko nedorečenih i nespojivih stvari u nama? Pristati na sebe ili na njega/nju? Želimo li zaista to što želimo cijeloga života? Ili?

Neki će se naći u dilemi između dvije osobe. Dva pravca. Dvije vrijednosti. Dva posla.

Birati sigurnost i poznato ili iskočiti iz tračnica i namjestiti sebi sebe? Ako niste sigurni, radije se posavjetujte s nekime.

Period do kraja sljedeće eklipse Sunca 14.12. 2020. nije pogodan za donošenje bitnih i važnih odluka jer prekobrojan broj retrogradnih planeta jednostavno ne daje smislen izbor. Više izgovor. Više potez unazad. Više neko ponavljanje da utvrdimo staze svojih životnih puteva. Jer… lako je reći “Da” drugome, ali možemo li ga reći sebi? Možemo li ga opravdati pred svakim izborom? Pred ogledalom pred kojim stojimo goli? Je li to “Da” ili “Ne” čvrsto i dosljedno ili ne znamo ni sami što bi rekli?

 

Zalijećemo li se s odlukama ili su u nama već odavno pokošene sve oluje? Borimo li se u istim bitkama već stotinu puta? Vrtimo li se u krug ili se krug vrti u nama? Žalimo li se da nemamo izbore, a kad ih imamo ne znamo što s njima?

Neobjašnjivo je objašnjavati čovjeku da sve ima svoje vrijeme. I da u tom vremenu, vrlo često, mi nismo bitni. Možda ni ne trebamo uvijek biti. Možda trebamo odmoriti i osluhnuti sebe.

Osjećaš li se živim dok živiš ono čemu si rekao Da? I jesi li postavio granicu svemu onome čemu si rekao Ne? Bježiš li dok trčiš u zagrljaje? Ili u samoću? Ili u Sebe? I odaziva li se tvoje Srce na sve što te zove?

Jer ako ne… i ako da… zastani.

Svijet će uvijek biti pod tvojim nogama.

“Dok se ruši nebo, mi ćemo zajedno stajati. Postoje razlozi za to. Neka se ruši. Rušilo se odavno…”

Sanja Paraminski Aisha