Foto: pixabay.com

Konjunkcija Saturn-Pluton dogodit će se na 23. stupnju Jarca 12. siječnja/januara 2020. godine. Saturn i Pluton započet će svoj novi ciklus kao dio stelliuma u Jarcu koji uključuje Jupiter, Sunce, Saturn, Pluton, Ceres i Merkur, svi zajedno u na 2. stupnju Jarca. Kao rezultat toga, siječanj 2020. bit će nevjerojatno snažno razdoblje u kojem ćete posaditi sjeme onoga što želite razviti daleko poslije Nove godine.

Kad se Saturn i Pluton sastanu, njihova blizina konstatira razdoblje pojačane napetosti, suzdržanosti i podjele u kolektivnim događajima. Dok se društvene strukture raspadaju, postoji prostor da se izgrade nove forme i temeljni elementi.

Ipak, ako želimo podnijeti testove Saturna i Plutona, moramo se spustiti unutar sebe kako bismo istražili svoju unutrašnju sjenu i nesvjesne komplekse, a ne se pretjerano fokusirati na vanjska dostignuća.

U kombinaciji, Saturn i Pluton donose ozbiljnost i potrebna sučeljavanja s kulturnim i osobnim pitanjima koja više ne možemo zanijekati ili im se oduprijeti. Pluton pojačava kontrakciju Saturna, odvajajući ono bitno od nebitnog u smislu opstrukcije, potičući našu svijest o onome što želimo odlučno razviti s vremenom i prostorom koji nam je dostupan.

Saturn i Pluton proveli su 2019. na kraju svog ciklusa koji je počeo 1982./83. I kako su se kretali izravno i retrogradno u dometu konjunkcije, izbacili su na površinu stare osobne obrasce kojima se trebamo pozabaviti, razmišljati o njima, integrirati ih ili ih raščistiti.

Kada 12. siječnja/januara 2020. formiraju konjukciju na 23. stupnja Jarca, započet će novi ciklus, premještajući naglasak na kovanje novih oblika i struktura koje podržavaju svrhu koju smo gajili.

Iskustva vezana za Saturn i Pluton nisu nimalo laka, ali katarzični intenzitet koji nas prisiljava da izdržimo pomaže u razvoju unutarnjeg fokusa, odlučnosti i hrabrosti. Katkad se moramo suočiti s protivljenjem; u drugim se vremenima moramo naučiti predati elementima života koji su izvan naše kontrole i njegovati osjećaje tuge uzrokovane gubitkom.

Ako izdržimo napore kroz izazove, do kraja 2020. godine ostvarit ćemo značajan napredak prema glavnim životnim ciljevima – i uspostavit ćemo nove potporne strukture koje će dugo trajati.

Saturn i Pluton započet će svoj novi ciklus u siječnju 2020. kao dio stelliuma u Jarcu koji uključuje Jupiter, kao i Sunce, Saturn, Pluton, Ceres i Merkur, svi zajedno u na 2. stupnju Jarca. U stvari, dan nakon što se Saturn i Pluton ujedine – i Saturn i Pluton formirat će konjukciju sa Suncem i započeti novi sinodske cikluse.

Kao rezultat toga, siječanj 2020. bit će nevjerojatno snažno razdoblje u kojem ćete posaditi sjeme onoga što želite razviti daleko poslije Nove godine. Iskoristite siječanj ne samo za donošenje rezolucija za novu godinu, već za sljedećih pet godina.

Nakon što razjasnite svoje krajnje ambicije, možete početi postavljati prioritete gdje će kratkoročni ciljevi biti najvažniji za provedbu i kako ih je najbolje rasporediti tijekom 2020. godine.

Iako Saturn i Pluton samo 12. siječnja/januara formiraju konjukciju tijekom 2020., u rujnu ćemo ponovno ući u još jedno pojačano razdoblje njihova utjecaja. Početkom rujna Mars će postati retrogradan, a krajem rujna Saturn će se usmjeriti direktno tri stupnja udaljenosti od Plutona.

Kao rezultat toga, vjerojatno će se pojaviti brojni polarizacijski sukobi širom svijeta u kojima obje strane djeluju pretjerano obrambeno dok progone drugu stranu.

Na osobnim će razinama biti korisno preuzeti odgovornost za istraživanje i integriranje svoje sjene – bez obzira na osobne probleme koje sebi nismo željeli priznati pa ćemo biti manje skloni projiciranju na druge i stvaranju dodatnih sukoba.

Potrebno je imati suosjećanje za druge koji se muče dok preuzimaju odgovornost za vlastito ponašanje i to će biti ključ za učinkovito kretanje kroz život dok traje intenzitet Saturna i Plutona u 2020. godini.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić