Foto: pixabay.com

Uran, 11. kolovoza/avgusta napušta svoju direktnu putanju, ulazi u retrogradni hod i sve do 10. siječnja/januara 2020. godine će se kretati na ovaj način. Ovaj period će biti pogodan za sve zaljubljene horoskopske znakove koji imaju u planu svoju vezu podići na višu razinu, a slobodnima će donijeti veliku ljubav i mnogo emocija.

Prije nekoliko dana planet Sunčevog sistema – Merkur je izašao iz svog retrogradnog hoda i krenuo je svojom direktnom putanjom. Međutim i dalje osjećamo njegov utjecaj i zato se ne smijemo potpuno opustiti.

Ali, još jedno nebesko tijelo počinje se retrogradno kretati i na taj način nam donosi uzbudljive promjene i nova buđenja.

U pitanju je planet Uran.

Planet Sunčevog sistema, Uran, 11. kolovoza/avgusta napušta svoju direktnu putanju, ulazi u retrogradni hod i sve do 10. siječnja/januara 2020. godine će se ovo nebesko tijelo kretati na ovaj način.

Sve ovo se događa dok je Uran u znaku Bika u čije polje je ušao 15. svibnja/maja 2018. godine i tu ostaje do 26. travnja/aprila 2026. godine.

Dok ne uđe u polje Blizanca, Uran će se jednom godišnje retrogradno kretati i to će trajati 155 dana.

Horoskopski znak Bik je tipičan zemljani znak i za njega se vezuju ležernost, spor tempo, situacije bez žurbi i događaji koji se odvijaju baš onako kako treba.

Također, sinonim je za materijalnu sigurnost i pouzdanost. Pripadnici ovog znaka zodijaka su vrlo kreativni i tvrdoglavi.

Upravo zbog toga, retrogradni Uran u znaku Bika donosi uzbudljive promjene i nagle pobune. Međutim, sve to će činiti u miru, bez pravljenja kaosa i uznemirenosti.

Plemeniti aspekti ove planete u direktnom hodu djeluju i na njegov utjecaj u retrogradnom, te nam Uran ovim kretanjem donosi promjene na polju ljubavi, ali i u financijama.

 

Ovaj period će biti pogodan za sve zaljubljene horoskopske znakove koji imaju u planu svoju vezu podići na višu razinu.

Također, svima onima koji nisu u braku ili vezi će donijeti veliku ljubav i mnogo emocija.

U ovom periodu, svi horoskopski znakovi će raditi na svojim unutrašnjim stavovima i ponašanju, kao i na svom mentalnom stanju koje će prouzrokovati i željene rezultate u vanjskom svijetu.

Zato se potrudite da dođete do onoga što želite.

mogujatosama/luftika