Retrogradni Saturn 23.5. do 11.10.21.


Sve će biti na testu!

Foto: pixabay.com

Sve što je započinjalo u prvih pola godine, sada će biti na testu kako bismo vidjeli koliko je sve bilo stabilno i vodi li to sve u dobrom pravcu, te ima li to smisla i jesmo li naučili lekciju ili je opet moramo ponavljati. Kada se veliki učitelj Saturn krene kretati unazad, ne trebamo se plašiti već je potrebno prigrliti sve ponovne situacije u kojima se nađemo, jer nam one daje drugu šansu za popravak i, u konačnici, da budemo na pravom putu.

23. svibnja/maja, Saturn je krenuo u svoj retrogradni hod, koji će trajati sve do 11. listopada/oktobra 2021. godine. Još uvijek se osjeća trigon s Venerom u Blizancima, a s obzirom na približavanje Mjesečeve eklipse, bit ćemo potaknuti na razmišljanje o odnosima, što onim ljubavnim, što obiteljskim.

Ukoliko su u vrijeme kretanja Saturna kroz znak Vodenjaka, u periodu od kraja prošle godine pa do sada, postojali neki odnosi koji su se prekinuli, a da pritom nismo imali završnu riječ i sve je nešto ostalo nedorečeno u zraku, sada bi nas ovaj retrogradni hod Saturna mogao podsjetiti na to, te nam dati želju da razriješimo te stare odnose.

Vaga i njen vladar Venera ne vole sukobe, vole harmoniju pa će nas “natjerati” na kompromise kako nitko od “zaraćenih” strana ne bi bio povrijeđen. Dakle, ovih dana mogao bi biti fokus više na osobne veze, ali vrlo vjerojatno ćemo i u svijetu doživjeti neka primirja i dogovore koje se možda ranije nisu mogli riješiti, a sve to radi mira i zajedničkog višeg cilja.

Ako vam se u ovom periodu ukaže prilika za ulazak u neke potpuno nove odnose, bit će to karmičke veze, što može imati prizvuk težine, nejasnoća i viših ciljeva. Takve veze su vrlo strastvene, ali i napete, jer imate osjećaj da morate biti zajedno, koliko god to teško bilo, a ni sami možda niste svjesni zašto.

Osim utjecaja Venere na ljubavnom planu, u ovom periodu bit će riječi i o financijskim ulaganjima, koja bi neki mogli povući ili odustati od njih, uslijed utjecaja Neptuna na Merkur i Veneru. Jednostavno nećemo znati što s njima ili bi se klupko moglo krenuti okretati na drugu stranu te bismo mogli otkriti da su postojale malverzacije, te početi otkrivati dublje istine oko toga.

Osim takvih scenarija, Saturn se ponovo vraća prema kvadratu s Uranom u Biku, pa bi se to moglo odraziti na svjetskim i gospodarskim razinama, gdje bi se moglo razglabati o gospodarskim padovima zbog teških situacija u prethodnom periodu.

Postoji mogućnost i laganog pada gospodarstva uslijed ne mogućnosti kretanja unaprijed ka ciljevima koje smo si zacrtali. Sada nas Saturn tjera da ciljeve ponovo preispitamo, jesu li nam planovi bili dobri ili smo ipak nešto previdjeli u cijeloj situaciji i gurali glavu kroz zid.

S obzirom da se i Mars približava opoziciji Plutona, mogli bismo osjećati napetost, a pomalo i frustracije, kao da nas neka viša sila blokira u našim naumima, pa možemo imati osjećaj da nas usporava. No to je samo test toga koliko nešto silno želimo i što smo sve spremni učiniti za svoj cilj.

Sve što je započinjalo u prvih pola godine, sada će biti na testu kako bismo vidjeli koliko je sve bilo stabilno i vodi li to sve u dobrom pravcu, te ima li to smisla i jesmo li naučili lekciju ili je opet moramo ponavljati.

Kada se veliki učitelj Saturn krene kretati unazad, ne trebamo se plašiti već je potrebno prigrliti sve ponovne situacije u kojima se nađemo, jer nam one daje drugu šansu za popravak i, u konačnici, da budemo na pravom putu.

Ana Mandić

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *