Foto: pixabay.com

Kako su se Mars i Neptun počeli udaljavati jedan od drugog, tako se slika izoštrava, stvari postaju jasnije, a iluzije se raspršuju. Nesporazumi se raščišćavaju, a istina izlazi na vidjelo. Potpuno oštru sliku imat ćemo kad Mars uđe 28.06. u svoj domicil, u Ovna, znak u kojem se najbolje osjeća. Venera kreće u direktni hod u znaku Blizanaca od 26.06. do 07.08. što će nam donijeti vedro raspoloženje, zabavu i dobre prihode.

Od početka 6. mjeseca bila je na nebu konjunkcija Marsa i Neptuna u Ribama. To je svijet zamagljenih boja, nejasnoća, nesporazuma, krivih tumačenja, ružičastih naočala pa razočarenja. Razdoblje prevara i zavaravanja i krađa. Na fizičkom planu dolazi do iscrpljenosti i umora, jer Neptun razvodnjava fizičku snagu Marsa.

Ipak u svom pozitivnom kontekstu ovaj aspekt može biti vrlo kreativan, daje nadahnuće i umjetničku inspiraciju. Također vodi do velikih spiritualnih iskustava i probijanja vela tajni.

22.06. je Neptun okrenuo leđa Marsu, zaustavio se (stacionaran je) i 23.06. krenuo u svoj retrogradni hod. Kako su se Mars i Neptun počeli udaljavati jedan od drugog, tako se slika izoštrava, stvari postaju jasnije, a iluzije se raspršuju. Nesporazumi se raščišćavaju, a istina izlazi na vidjelo. Potpuno oštru sliku imat ćemo kad Mars uđe 28.06. u svoj domicil, u Ovna, znak u kojem se najbolje osjeća.

 

U spiritualnom smislu, osobno mi se dogodilo da mi je svijest počela lebdjeti izvan granica fizičkog tijela, činilo mi se da mi je moje tijelo premalo za cjelokupni doživljaj stvarnosti. I to sve samo od sebe, bez meditacije ili namjernog ulaženja u ovakvo stanje proširene svijesti.

Kako je 23.06. Neptun krenuo u svoj retrogradni hod, u jednom trenutku na nebu imamo situaciju od čak 6 retrogradnih planeta (sve će planete osim Marsa i Urana biti retrogradne, kao i Sunca i Mjeseca koji nikad ne mogu biti retrogradni) pa se nemojmo čuditi ako sve zastane i ništa se ne pokrene.

Prva će krenuti Venera ponovno u svoj direktni hod u znaku Blizanaca, 26.06. – 07.08. što će nam donijeti vedro raspoloženje, zabavu, raznolikost, dobru komunikaciju da razjasnimo i iskomuniciramo sve što je bilo nejasno prethodnih dana. A donijet će i veće prihode pa možda čak i povrat novaca, dugova i zaostalih plaćanja. Također počinje dobar period za kraća putovanja i mobilnost.

Venerino kretanje kroz Blizance obilježit će dobar aspekt, sekstil s Marsom, ali i kvadrat s Neptunom.

Irena Dumančić Baranja