Foto: pixabay.com

Neptun započinje svoju retrogradnu fazu 25.06. na 23. stupnju Riba. Sve ono što smo skrivali u srcu, zatrpavali pod tepih, gurali, potiskivali – sada sve izlazi na površinu. Idealno je vrijeme za osobni, odnosno duhovni razvoj. Iako je težak, ovaj aspekt može biti i romantičan, jer kroz suočavanje sa svim izazovima, pojačava bliskost i podršku.

Neptun započinje svoju retrogradnu fazu 25.06. na 23. stupnju Riba i završava se u prosincu/decembru. Ovaj magični plavi planet uglavnom je povezan s iluzijom, snovima i lažnim uvjerenjima.

On nam “zamagljuje” vid i ne dopušta nam da vidimo šire od našeg svijeta mašte.

Dobra strana retrogradnog Neptuna pomaže vam da povećate intuitivne i psihičke sposobnosti , ali donosi emocionalnu osjetljivost i romantičnu atmosferu.

Bit ćete više nego obično ranjivi u susretu s negativnom energijom pa se u ovom periodu posebno upozorava na društvo toksičnih osoba.

Dobro razmislite kome poklanjate svoje srce, vrijeme i energiju.

Ipak, ne možemo zauvijek živjeti u fantaziji. U jednom trenutku retrogradni Neptun će nas probuditi iz sna, a što smo duže bili u mašti, to ćemo se više šokirati kada se suočimo s istinom.

U ovom periodu mogući su problemi u ljubavi i financijama. Dolazi do razočaranja, troškova, pokvarenih planova…

Njegova plavičasta energija podsjeća nas i na bol i rane iz prošlosti. Sve ono što smo skrivali u srcu, zatrpavali pod tepih, gurali, potiskivali – sada sve izlazi na površinu.Jedini način da se suočite s ovim izazovima na pravi način jest da izbjegnete samosažaljenje i prihvatite učenje lekcija.

Retrogradni Neptun je idealno vrijeme za osobni, odnosno duhovni razvoj. Pojačava se svijest, izoštravaju se čula, šire se znanja.

U ovom periodu je važno da se na duhovnoj razini povežete sa svojim voljenima, posebno s članovima obitelji i partnerom.

Iako je težak, ovaj aspekt može biti i romantičan, jer kroz suočavanje sa svim izazovima, pojačava bliskost i podršku.

Zapamtite, negativna energija može biti snažna, ali će je ljubav uvijek nadjačati!

sensa.mondo