Foto: pixabay.com

Retrogradni Merkur ušao je u znak Vodenjaka 4. ožujka/marta i u njemu će boraviti sve do 16. ožujka/marta 2020. godine. Retrogradni Merkur je poznat kao donositelj promjena, a sada kada je udružen s Vodenjakom, promjene će se događati još intenzivnije. Prihvatite ih i osvijestite to da su promjene sastavni dio ciklusa života.

Retrogradni Merkur u Vodenjaku može zakomplicirati jednostavne stvari i donijeti dodatne probleme, a realističan pogled na stvari koje se događaju bit će apsolutno isključen.

Retrogradni Merkur ušao je u znak Vodenjaka 4. ožujka/marta i u njemu će boraviti sve do 16. ožujka/marta 2020. godine.

Razmišljat ćete kontradiktorno i događat će vam se mnoge paradoksalne situacije, a percepcija stvarnosti ostaje pomalo iskrivljena.

Planove koje ste željeli ostvariti bit će mnogo teže završiti nego što ste mislili. Vaše ideje će uzimati zdravo za gotovo ili će ih “ukrasti” i iskoristiti za svoju dobit. Budite oprezni kakvim ljudima ste okruženi i ne odustajte od svojih namjera, čak iako je energija napetija nego ikada.

Sporit ćete se oko svojih stavova i nećete lako uspjeti izboriti se za svoje mjesto na tronu uspjeha. Držite se svojih ambicija, ali ne ulazite u pretjerane rasprave, jer se svaka loša riječ i namjera mogu vratiti poput bumeranga.

Retrogradni Merkur istovremeno je karma i kazna, a boravkom u brzom i slobodnom Vodenjaku, povećava svoj mračni utjecaj.

Najbolji način da se izborite s problemima i burnom energijom tijekom retrogradnog Merkura u Vodenjaku je da se posvetite intelektualnom razvoju. Učite, razvijajte se, razmislite o mnogim uzrocima i posljedicama u vašem životu.

Budite radoznali, tražite odgovore na mnoga pitanja i izlaz iz loše situacije ubrzo će se pojaviti pred vama.

Tvrdoglavost u ovom periodu može samo biti mač s dvije oštrice. Oduprite se nagonima za osvetom, dokazivanjem, nagonima koje stvara povrijeđeni ego. Prihvatite sebe u potpunosti, upoznajte se sa sobom i ne dozvolite da vas tuđe misli, riječi i utjecaji sputavaju u bilo kojem pogledu.

Retrogradni Merkur je poznat kao donositelj promjena, a sada kada je udružen s Vodenjakom, promjene će se događati još intenzivnije.

Prihvatite ih i osvijestite to da su promjene sastavni dio ciklusa života. Ono što je jučer vrijedilo, danas ne mora – Zemlja se rotira, zašto i vaša svakodnevica to ne bi mogla.

lovesensa