Foto: pixabay.com

Retrogradni Merkur kreće od 27. stupnja Škorpiona do 11. stupnja pa će to najviše osjetiti znakovi iz druge i treće dekade bilo kojeg znaka. Najsigurnije je da pripazite na sve što je pod vladavinom Merkura dok on ne krene direktno od 20.11. Dok je retrogradan razmišljajte, planirajte pa tek poslije odlučite.

Za retrogradno kretanje Merkura već su uglavnom svi čuli ili su to osjetili na svojoj koži. Merkur je zadužen za misli, komunikaciju, transport, ugovore, pregovore, potpise, kraća putovanja, pošte, trgovinu, kupovinu itd.

Ovo će biti treći retrogradni Merkur u ovoj godini. Ovaj retrogradni Merkur u Škorpionu mnogim osobama daje oštrinu, tajnovitost, sumnjičavost, skeptičnost i jako je teško da vas netko uvjeri u suprotno mišljenje.

Utjecaj retrogradnog Merkura je dosta prikazan u vašoj osobnoj natalnoj karti – kroz koje polje tranzitira, koje planete pokreće i kakvi su mu aspekti. Ako na vas ne utječe onda možete primijetiti kako utječe na ljude oko vas. Jako budite pažljivi ako nešto potpisujete, trgujete, prodajete, kupujete, idete na kraći put, itd. Najbolje je sve da završite prije 31.10.

Uglavnom ovaj retrogradni Merkur može donijeti kašnjenja, lošiju sreću, nesporazume, krađu ili gubitak osobnih stvari, kvarove. Mnoge osobe popravljaju kvarove za vrijeme retrogradnog Merkura.

Najsigurnije je da pripazite za sve što je pod vladavinom Merkura dok on ne krene direktno od 20. studenog/novembra. Dok je retrogradan razmišljajte, planirajte pa tek poslije odlučite. Retrogradni Merkur kreće od 27. stupnja Škorpiona do 11. stupnja pa će to najviše osjetiti znakovi iz druge i treće dekade bilo kojeg znaka.

Kako može utjecati na pojedinačne astrološke znakove?

OVAN

Kod vas će tranzitirati kroz vaše osmo polje pa bi trebali neke stvari dobro iskomunicirati. Mnogi Ovnovi mogu doživjeti pokretanje neke motivacije. Transformacija je gotovo sigurna, završetak nekih stvari i nova planiranja.

Sada nije vrijeme da upravljate tuđom imovinom niti da podižete kredit. Ako imate teže aspekte onda može doći do žestokih svađa pa se kontrolirajte. Osobe koje se bave politikom trebaju biti oprezne kada je komunikacija u pitanju.

BIK

Kod vas će tranzitirati kroz vaše sedmo polje partnerskih odnosa. Svakako trebate imati svijest o ljudima generalno. Mnogi Bikovi sada mogu imati nesporazume. Sada se traži iskrenost i poštenje u vašem braku ili u partnerskim odnosima na poslu.

Pojedini Bikovi mogu imati problema u javnosti ili im netko može govoriti neistine. Ako imate dosta pozitivan aspekt onda se mnoge pozitivne stvari mogu događati u javnosti, dok negativan aspekt nosi gunđanje i svađe pa se primirite.

BLIZANCI

Kod vas se događa u vašem šestom polju posla svakodnevnih obaveza, zdravlja, a kako je to vaš vladar onda trebate dobro paziti na ta područja. Ne preporučuje se da nešto kupujete.

Neki teži aspekti mogu izazvati veliku brigu i stres što može poremetiti vaše zdravlje. Psiha može biti uzburkana i možete osjećati nemir i nervozu. Uglavnom ovo polje donosi svijest o radu koji se temelji većim dijelom na intelektualnom radu.

RAK

Kod vas se ovaj Merkur događa u vašem petom polju djece, ljubavi, zadovoljstva, kreativnosti. Mnogi Rakovi u ovom periodu mogu biti zaokupljeni svojom djecom, dok neki mogu biti usmjereni na ljubav.

Za sve što ste planirali pokrenuti najbolje je vrijeme prije 31. listopada/oktobra ili poslije 20. studenog/novembra. Ovdje Merkur daje veliki govornički dar pa ako ste ljuti ili želite nešto istjerati na čistac dobro pazite da se ne posvađate s djecom ili ljubavnim partnerom.

LAV

Kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem prirodnom četvrtom polju što je polje obitelji, majke doma. Mnoge Lavove će interesirati majka, obitelj, kako šira tako i uža. Mogu se događati neke promjene koje su vezane za neke nove početke kada je obitelj u pitanju. Neke neistine mogu sada ugledati svjetlost dana.

Sada nije vrijeme da kupujete ili prodajete nekretnine. Mogući su iznenadni gosti. Pojedini Lavovi mogu negdje otputovati ili raditi nešto van kuće. Izbjegavajte svađe u obiteljskim krugovima.

DJEVICA

Kod vas se retrogradni Merkur događa u vašoj prirodnoj trećoj kući gdje je vladar Merkur. Pazite dobro na sve što pišete, na poruke, e-mailove, poštu. Mnoge Djevice sada trebaju dobro pregovarati i završiti ii potpisati sve što trebaju za vrijeme direktnog Merkura prije 31.10. ili poslije 20.11.

Moguće su greške, kašnjenja, pomicanje rokova. Pojedine Djevice mogu imati problema s nemirom, živcima, posebno ako vam je aspekt negativno aspektiran, onda ste se preopteretili obavezama, a vaše žrtvovanje sada je prevršilo svaku mjeru.

VAGA

Kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašem drugom polju financija. Sada je uključeno razmišljanje i svijest o vrijednostima i novcu. Mnoge se Vage mogu sada usmjeriti na posao i novac, koji ako imate loš aspekt može izostati ili kasniti. Nikako se sada ne preporučuje ulaganje.

Ne brzajte s odlukama jer vam mnogo bolji i uspješniji period predstoji od 20. studenog/novembra pa nadalje. Vi svakako imate teži period zbog Saturna i Plutona iz Jarca već duži vremenski period. Pazite na dogovore i komunikaciju.

ŠKORPION

Kod vas će tranzitirati retrogradni Merkur u vašem prvom polju. Izražena će biti velika radoznalost i ego ovih dana. Vi stavljate sebe u prvi plan i vaše mišljenje je usmjereno samo na JA.

Kako se volite izražavati, sada trebate paziti da vam jezik ne bude brži od pameti. Vaša snažna inteligencija sada može biti malo u disbalansu posebno ako imate neki lošiji aspekt. Pojedini Škorpioni će pristupati svim komunikacijama sasvim racionalno.

STRIJELAC

Kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem dvanaestom polju psihe, tajni, duhovnosti. Mnogi Strijelci mogu biti u ovom periodu dosta tajnoviti i mogu se početi zanimati za ekstrasenzorne sposobnosti.

U ovom polju Merkur može otkriti dugo čuvanu tajnu. Pojedine osobe mogu imati problema sa psihom posebno ako već imaju u svom horoskopu lošiji aspekt. Najbolje je da se primirite i povučete.

JARAC

Kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem jedanaestom polju koje je zaduženo za prijatelje, udruženja, zajednice, penzije, klubove, nade, želje, planove. Sada će biti važne grupe, udruženja pa će se voditi razni dogovori, pregovori. Ako planirate oformiti neku grupu, sada radite na tome i učinite to službenim nakon 20 studenog/novembra.

Ako imate neskladan aspekt mogli bi imati probleme s prijateljima, čak i neke skandale. Izbjegavajte svaki vid kritike, cinizma, nepraktičnosti. Jako su vam važni prijatelji pa ih sačuvajte u ovom periodu.

VODENJAK

Kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem desetom polju karijere, jednog roditelja, autoriteta. Vi sada usmjeravate svoje misli o tome kako da se ostvarite i dođete do pozicije i uspjeha. Borba u mislima se vodi oko toga kako održati pažnju dok govorite i prenesete drugima svoje znanje i umijeće.

Pojedini Vodenjaci koji imaju teže aspekte mogu biti neprincipijelni i skloni manipulaciji kako bi ostvarili osobnu korist. Potrebno je dobro paziti ako ste u nekim pregovorima za karijeru. Izbjegavajte se hvaliti da drugi ne iskoriste vaše ideje. Ostvarenja su moguća nakon 20. studenog/novembra.

RIBE

Kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem devetom polju i zadužen je za viša obrazovanja, filozofiju, religiju, inozemstvo, strance. Pojedine Ribe bi sada mogle imati odlaganja kada je u pitanju putovanje, moguć loš uspjeh u poslu ili ispitima.

Ako imate lošiji aspekt u natalnoj karti onda su mogući problemi i s rođacima, stoga izbjegavajte konflikte svih vrsta.

Sretno u svemu!

Željka Knežević