Foto: pixabay.com

Prešućene stvari biti će izgovorene. One sakrivene, otvorene. Vrijednost onoga što jeste i što imate uvidjet ćete idućih dana i tjedana. 90% onoga što vidite danas je lažno. Lažne slike. Veze. Obitelji. I pokloni tek tako. Da stvore privid dok rade grimase.

Mjesec je u znaku Škorpiona i trigonu s Merkurom i Neptunom. Napustio je opoziciju s Uranom. Neke su se stvari već prelomile u ovom danu. Neke su prošlosti presjekle svoje dodire. Neki su strahovi iznova stvorili uragane.

Pucaju dijelovi koji vas ionako negdje u dubini bole. Neke priče ne može spasiti ni dan. Neke ne može ni život. I nije to sarkazam.

Nije stvar ni planeta. Jednostavno je. Tko je ovih dana progutao nemir radi mira, taj je samo privremeno riješio probleme.

A znamo da mnogi ovih dana jesu. Odglumili sebe do posljednje sekunde. Naslikali poklone i cvijeće. Natjecali se tko će kome više i bolje. Društvene mreže vrve ljubavlju koja to i nije. To najbolje znamo mi. Astrolozi. Psiholozi. Oni koji slušaju ljude. Koji vide dublje.

Koji poznaju dubine. 90% onoga što vidite danas je lažno. Lažne slike. Veze. Obitelji. I pokloni tek tako. Da stvore privid dok rade grimase.

Kao neka najezda nesretnih života koji se utrkuju tko je danas više bolji… uspješniji … voljeniji. Čiji je muškarac veći. A malo koji je.. i malo koja je.

Kada Merkur ovih dana krene retrogradno, otvorit će Pandorinu kutiju. One prešućene stvari biti će izgovorene. One sakrivene, otvorene. Oni kojih ovih dana nisu dobili ništa – ni glas ni riječ ni poruku, upravo će ju dobiti. Oni koji su na velika zvona slavili ljubav, možda će proslaviti svoje krajeve.

Jer Merkur u Ribama do Neptuna čuva tišinu. Tajnu. Ponegdje i neiskrenost. Laž. Obmanu. Paradnu zavjesu za neke teatre.

Merkur u Ribama je baš i poklon koji zamaskira ono što odavno znate. I baš zato vrijednost onoga što jeste nije ono što ste dobili ili ne dobili danas. Vrijednost onoga što jeste i što imate uvidjet ćete idućih tjedana. Dana.

U jednom je danu lako sve oduševiti. Gledajte da se oduševljavate i da vas oduševljavaju na duže staze. Jer… ponekad niste ni vrijedni poklona koje držite, a ponekad ni oni nisu vrijedni vas.

Sanja Paraminski Aisha