Retrogradni Merkur od 15.10. do 04.11. u Škropionu i Vagi.


Suočavanje sa sobom!

Foto: pixabay.com

Ovaj Merkur od nas traži da pogledamo u dubinu sebe. Da napokon razmislimo koliko su duboke naše emocije, čega se bojimo, s kojim se našim mislima i željama ne želimo suočiti. Koliko je duboko zakopana naša sjena koju ne želimo vidjeti. Koje su naše stvarne potrebe, što najdublje želimo. Kad Merkur krene ponovno direktno imamo priliku da sve ono s čim smo se suočili u vrijeme retrogradnosti iznesemo na svjetlo dana i promijenimo. Ili barem do kraja sebi priznamo kako stvari stoje.

Svi koji prate astrologiju sve znaju o retrogradnom Merkuru koji je postao glavni zlotvor i krivac za sve, zadnjih godina. Ne trebam puno pisati o nesporazumima, zastojima, izgubljenim mailovima, slučajnim pogreškama, nikad realiziranim dogovorima, lošim ugovorima, krađama, izgubljenim stvarima, teškoćama u prometu…

Međutim, ako ne razmišljamo puno o tim neugodnostima što nas očekuju u fizičkom svijetu, ono što ovaj Merkur od nas traži je da pogledamo u dubinu sebe kao pravi Škorpion. Napokon se suočimo što i koga volimo, a koga ne, koliko su duboke naše emocije.

Čega se bojimo, a ne želimo si priznati. S kojim se našim mislima i željama ne želimo suočiti. Koliko je duboko zakopana naša sjenka koju ne želimo vidjeti. Koje su naše stvarne potrebe, što najdublje želimo.

Možda će nas iznenaditi u koliko smo stvari lagali sebe (a i druge) imajući ružičaste naočale i ne želeći si priznati neke stvari. Je li moguće održati status quo, pokušati popraviti i održati ono čemu je isteklo trajanje.

Retrogradni Merkur će se 28. oktobra iz Škorpiona vratiti u Vagu i tu nas čeka promišljanje o našim partnerskim vezama (poslovnim i privatnim), možda ćemo se vratiti ponovo na razgovore i teme za koje smo mislili da su završene.

Također, može nam se partner s kojim smo prekinuli ponovo javiti, te može doći do intenzivnog razmišljamo o bivšim vezama.

U vrijeme retrogradnog Merkura u Vagi ne bi savjetovala upuštanje u bilo kakve parnice i pravne stvari. Započeti sudski proces u ovom periodu je izgubljen slučaj. Doduše pisanje žalbi nije loše, jer viši sud može postupak vratiti na ponovno odlučivanje.

Kad Merkur krene ponovno direktno imamo priliku da sve ono s čim smo se suočili u vrijeme retrogradnosti iznesemo na svjetlo dana i promijenimo.

Ili barem do kraja sebi priznamo kako stvari stoje.

Samo da napomenem, da kao ponosna vlasnica natalnog retrogradnog Merkura, smatram da retrogradni Merkur nije tako veliki zlotvor kakvu je reputaciju stekao.

On samo traži da gledamo unutra, promišljamo o sebi, a time ćemo se manje baviti vanjskim stvarima gdje nastaje zbrka.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *