Foto: pixabay.com

Sada je najbolje odgoditi projekte od životne važnosti i baviti se svakodnevnim stvarima. Merkur se kreće od 08.07. do 19.07. kroz Lava, a od 19. do 01.08. kroz Raka te poslije nastavlja direktan hod kroz Raka, sve do 11.08. Evo kako će utjecati na pojedinačne znakove Zodijaka!

Kako već uglavnom svi znamo kada se planete kreću retrogradno uglavnom mnoge stvari idu pogrešnim putem ili su u stagnaciji. Događa se da kod pojedinih osoba budu riješene neke stvari baš za vrijeme retrogradnog Merkura.

On nam predstavlja komunikaciju, papire, ugovore, dogovore, transport, poštu, pisma, učenja, predavanja, tehnologije za komunikaciju, kvarove…

Osobe koje imaju naglašen Merkur u svojoj natalnoj karti –  Blizanci, Djevice kojima vlada Merkur, oni će osjetiti ovaj retrogradni tranzit više nego drugi znakovi. Kako on vlada našim mislima i razmišljanjima onda treba paziti kakve odluke donosite jer ih možda poslije nećete moći promijeniti. Mnoge osobe će imati probleme i donositi će pogrešne odluke, što se može tek poslije ispostaviti.

Ne preporučuje se započinjanje gradnja kuće, kupovina, prodaja, kretanje na put, započinjanje novog posla, vršenje popravaka, jer se mogu dogoditi ponovni kvarovi. Sada je najbolje da izbjegnete mnoge stvari od životne važnosti i bavite se nekim svakodnevnim stvarima. Merkur se kreće od 8. srpnja/jula do 19. srpnja/jula kroz Lava, a od 19. do 01. kolovoza/avgusta kroz Raka i poslije nastavlja direktan hod kroz Raka, sve do 11. kolovoza/avgusta. Poslije prestanka retrogradnog Merkura život se vraća u normalu.

Srpanj/jul svakako nosi svoju težinu jer se u svemiru čak 5 planeta kreće retrogradno – Jupiter, Saturn, Neptun, Pluton i Merkur. Događaju se i dvije pomrčine – potpuna pomrčina Sunca u Raku 2. srpnja/jula i djelomična pomrčina Mjeseca u Jarcu 16. srpnja/jula.

Kako će ovaj tranzit retrogradnog Merkura utjecati na pojedinačne znakove?

OVAN

Kod vas ovaj retrogradni Merkur donosi razna iskušenja. U prvom dijelu dok tranzitira kroz Lava do 19. srpnja/jula, vi bi trebali dobro potvrditi dogovor sa suradnicima, jer u protivnom bi moglo doći do greške i nesporazuma.

Kako vi ne mjerite riječi i niste strpljivi, sada treba dobro paziti što pričate da ne dođe do greške. Svakako budite oprezni u svemu. Ako imate neki dug sada bi ga mogli vratiti uz pomoć partnera ili obitelji.

BIK

Vi u ovom periodu retrogradnog Merkura trebate dosta biti koncentrirani i oprezni, posebno kada je posao u pitanju. Sve do 19. pazite na potpisivanje ugovora i na posao, da vam se ne događaju loše stvari.

Vaša planeta Venera će tranzitirati kroz Raka što kod vas budi strasti pa ako imate partnera pazite kada vam se pojavi druga osoba. Od 19. Merkur se vraća u Raka što će biti povoljno i što vam donosi mnoge olakšice na poslu, a uz Uran se sve mijenja na bolje.

BLIZANCI

Na vas najviše utječe ovaj retrogradni Merkur, jer je vaš vladar pa dobro pazite, a posebno da vaše pisane forme ne stignu na pogrešno mjesto, jer onda teško možete naći riječi da se iskupite. Dok Merkur tranzitira kroz Lava onda možete nešto i učiniti mada su i druge planete retrogradne pa sve teže ide.

Kako je Venera u vašem polju financija, onda sigurno napredujete u tom polju tako da nema potrebe za brigom.

RAK

Kako se kod vas događa pomrčina Sunca i u vašem polju partnera pomrčina Mjeseca, onda ovaj retrogradni Merkur iz Lava u prvom dijelu čak može donijeti neko lijepo iznenađenje. Mogli bi dobiti neki novac od kojeg ste već odustali.

Pojedini Rakovi mogu imati razne nepredviđene probleme. Kada Merkur 19. uđe u vaš znak, donosi vam lijepe poslovne prilike, odlazak u inozemstvo ili poslovanje sa strancima. Mnogi Rakovi sada mogu preseliti, promijeniti grad, državu ili samo stan.

LAV

Kod vas je dosta povoljna prilika u prvoj polovini mjeseca, samo trebate biti oprezni da ne donosite nikakve odluke ishitreno. Ovaj retrogradni tranzit Merkura vama može donijeti dobitak sudske parnice ili ako vam duguju neki novac, baš sada vam može biti vraćen.

Dok Merkur bude u Raku onda trebate dobro provjeriti informacije, poslovne suradnike i sve osobe oko sebe da ne dođe do prijevare.

DJEVICA

Vaš je vladar Merkur pa će na vas dosta utjecati, posebno kada su vaše misli u pitanju. Mnoge Djevice sada mogu riješiti svoje probleme na poslu ili neki sudski proces.

Sada je vrijeme da tražite povišicu na poslu ili da radite i ulažete novac jer se ne preporučuje da se samo čuva, onda se baš dogodi nešto što izaziva iznenadni trošak.

VAGA

Kod vas sve dok retrogradni Merkur bude tranzitirao kroz Lava do 19. srpnja/jula, vi možete proći s manje muke na nekim životnim poljima i u komunikaciji, a kada se vrati u Raka od 19. pa naprijed, onda vam sigurno neće biti lako, posebno na poslu gdje dobivate na uvid tko su vam zaista prijatelji.

Čak je i Venera u Raku pa će biti brige oko partnera s ukućanima i općenito s emocijama i prijateljstvima.

ŠKORPION

Kako Merkur utječe na govor, ponašanje i odnose onda bi trebali dobro paziti dok bude tranzitirao kroz Lava. Može doći do problema kada je vaše ponašanje u pitanju.

Mogući su nesporazumi na poslu kao što su otkazivanja ili odgađanja dogovora, pristizanje kazni na koje ste zaboravili, dok neko rješenje može biti napokon u vašu korist kada se Merkur vrati u Raka. Onda možete ispravljati greške.

STRIJELAC

Kod vas ovaj retrogradni Merkur dok bude u Lavu do 19. srpnja/jula može donijeti i dobre prilike da izgladite odnose s nekom osobom s kojom je bio kontakt u prekidu. Mnogi Strijelci sada mogu dobiti i veći novčani iznos.

Sada je bitno da ne reagirate burno u nijednoj situaciji ni komunikaciji. Postoji mogućnost susreta s jako moćnom osobom koja će procjenjivati vas i vaše sposobnosti pa ako ostavite dobar dojam onda vaša karijera iznenada kreće uzlaznim tokom.

JARAC

Kod vas je potrebno cijelog ovog mjeseca dosta opreznosti jer se događaju dvije pomrčine koje na vas utječu te još dosta retrogradnih planeta, što donosi zastoj.

Razne zavrzlame i nesporazumi se mogu događati, a posebno treba paziti na posao i financije jer je moguć gubitak preko posla, stoga ne ulazite s osobama u poslove koje ne poznajete niti riskirajte, već budite pažljivi.

VODENJAK

Kako je Merkur zadužen za komunikaciju sada se kod vas mogu događati nesporazumi na tom polju ili možete pričati nešto što ne bi trebali, zato bi bolje bilo da ponekad u određenim trenucima ne pričate previše.

Venera će biti u Raku sve do 27. pa se mogu događati promjene u vašoj vezi, posebno kada bude pomrčina Sunca. Ipak su vama zvijezde dosta naklonjene pa pazite dok je Merkur retrogradan.

RIBE  

Kod vas ovaj retrogradni Merkur može donijeti neke zastoje, odgode kada je važan poslovni dogovor u pitanju, a posebno obratite pažnju na potpisivanje ugovora. Dobro razmislite prije potpisivanja.

Mnoge Ribe mogu imati baš u ovom periodu veće poslovne uspjehe, dok pojedine mogu uložiti baš u veću kupovinu nekretnine ili nečeg drugog. Svakako vaš društveni život je sada mnogo življi i postoje kontakti s mnogim ljudima.

Željka Knežević