Foto: pixabay.com

18.06. Merkur kreće retrogradno! Ovaj period nije dobar za donošenje važnih odluka pa odložite sve što je moguće. Ipak, energija pomrčine nas potiče na promjene pa je moguće da će se mnogi životni pravci promijeniti u ovim danima. Tijekom vladavine retrogradnog Merkura razmišljajte o stvarima koje želite stvoriti, osvijestite što vašem unutrašnjem ja odgovara, a što ne i obavezno pazite na riječi koje izgovarate!

Merkur kreće retrogradnim hodom 18.06. i u toj fazi će ostati sve do 12.07. 2020. godine. I druge planete ulazit će u ovom periodu u retrogradno kretanje, a očekuje nas i pomrčina Sunca, zato će u ovim danima energija retrogradnog Merkura biti drastično pojačana.

Kombinacija retrogradne energije i energije pomrčine Sunca potiče nas da postavimo brojna unutrašnja pitanja koja se tiču našeg života.

Prošlost je sada iza nas, ali moguće je da ćemo se sada morati osvrnuti unazad i očistiti neke “mrlje” koje smo iza sebe ostavili u davnim vremenima. Neke rane iz prošlosti još uvijek nisu zarasle, jer nisu očišćene. Sada je trenutak da ih osvijestite, pročistite i dozvolite im da zacijele.

Merkur u retrogradnoj fazi ulazi u znak Raka koji je definitivno najemotivniji i najosjetljiviji znak u Zodijaku. Zato će i misli, riječi i djela imati mnogo veći atak na našu dušu nego obično.

To nam, međutim, donosi i jednu važnu lekciju. Napokon shvaćamo da riječi koje izgovorimo i djela koja napravimo nose sa sobom odriješenu vibraciju koja može biti i loša. Takva vibracija može razoriti i oštetiti tuđu i našu dušu. Zato pazite koje riječi izgovarate. Pustite ih da bar nekoliko sekundi odstoje u vašem umu, jer, u suprotnom, neko može biti povrijeđen.

Isti slučaj je i s mislima. Negativnim mislima šaljete i širite loše vibracije oko sebe. Dozvolite da vas napuste, ostavite ih iza sebe i naučite ovu važnu lekciju koju vam retrogradni Merkur uvijek iznova ponavlja.

Svaka misao, svaka riječ koju izgovorite i svako vaše djelo utječe na svijet u kojem živite mnogo više nego što možete zamisliti. To je dio odgovornosti koju nosimo u sebi kao ljudska bića. Prvenstveno odgovornosti prema planeti, našoj Majci Prirodi, našim suvremenicima i bliskim ljudima, ali i odgovornost prema sebi.

Retrogradni Merkur ponekad zaista može biti surov, ali ga ovoga puta Rak čini nježnijim. Rak nas potiče da dublje sagledamo svoje srce, otvorimo se za nove emocije i uputimo riječi ljubavi sebi i dragim ljudima.

Period retrogradnog Merkura nije dobar za donošenje važnih odluka pa odložite sve što je moguće. Ipak, energija pomrčine nas potiče na promjene pa je moguće da će se mnogi životni pravci promijeniti u ovim danima.

Iako nas Merkur sputava i zaustavlja na putu napretka, on nas uči važnim lekcijama, a pomrčina Sunca nam pomaže da se s tim lekcijama lakše izborimo.

Tijekom vladavine retrogradnog Merkura razmišljajte o stvarima koje želite stvoriti, osvijestite što vašem unutrašnjem JA odgovara, a što ne i obavezno pazite na riječi koje izgovarate!

lovesensa.rs