Foto: pixabay.com

Prvi retrogradni Merkur u 2022. počinje 14. siječnja. Merkur će ući retrogradno u znak Vodenjaka, ali će se vratiti u Jarca prije nego što se ponovno počne kretati direktno 03. veljače 2022. Ovaj period je vrlo duhovno vrijeme kada se možemo lakše povezati sa svojom podsviješću i sa svojom intuicijom. Također je sjajno vrijeme da se usredotočimo na svoje snove, jer su naši snovi često portal u naš podsvijest i ono što uistinu osjećamo ispod površine. Kako se Merkur kreće retrogradno kroz Vodenjaka do 27.01., naš fokus će se okrenuti našim mentalnim procesima. Pod ovom energijom, dobit ćemo priliku da preoblikujemo neke od načina na koje smo odabrali razmišljati i misli koje nam upravljaju životom.

Merkur vlada našim umom i kad god uđe u retrogradno stanje, daje nam priliku da procijenimo svoje misli, svoje mentalno zdravlje i ono na što se odlučujemo usredotočiti. Također je planet komunikacije pa tijekom ove faze možda trebamo promijeniti ili prilagoditi način na koji komuniciramo s drugima, sa samim sobom i sa svijetom oko nas.

Pod ovim prvim retrogradnim Merkurom u ovoj godini, pogledajte možete li odvojiti vrijeme da razmislite o tome kako komunicirate sa svijetom oko sebe i promatrajte kako on komunicira s vama. Svemir nam uvijek šalje znakove, samo moramo obratiti pažnju.

Merkur se obično kreće retrogradno tri puta godišnje, ali svako toliko to se dogodi i četiri puta u toku godine. 2022. je jedna od takvih godina, što pokazuje da Svemir zaista želi da usporimo, razmislimo i razmotrimo svoje mentalno zdravlje.

Ovaj prvi retrogradni Merkur u 2022. godini savršeno je vrijeme za slušanje znakova, tragova i ritmova svemira oko nas. Period retrogradnog Merkura je zapravo vrlo duhovno vrijeme kada se možemo lakše povezati sa svojom podsviješću i sa svojom intuicijom.

Također je sjajno vrijeme da se usredotočimo na svoje snove, jer su naši snovi često portal u naš podsvijest i ono što uistinu osjećamo ispod površine.

Kako se Merkur kreće retrogradno kroz Vodenjaka od 14. do 27.01., naš fokus će se okrenuti našim mentalnim procesima. Pod ovom energijom, dobit ćemo priliku da preoblikujemo neke od načina na koje smo odabrali razmišljati i misli koje nam upravljaju životom.

Naše su misli tako moćne, stoga je ovo prilika da se uklopimo i poslušamo što naše misli govore i kako nas možda sputavaju ili nam pomažu da idemo naprijed.

Iskoristite ovo vrijeme da stvarno obratite pozornost na dijalog u svom umu i ono što pokušavate izreći. Jesu li vaše misli usklađene s obiljem i prilikama ili vas stalno okupiraju misli koje vas tjeraju da se povlačite?

Kako retrogradni Merkur putuje kroz horoskopski znak Jarca od 27.01. do 03.02., naš fokus će se malo pomaknuti na razmišljanje o našim obvezama i ugovorima koje smo sklopili, bilo usmeno ili pismeno.

Koje obveze želite sebi? Koji vam “ugovori” ili sporazumi više ne služe? Sva ova pitanja mogu se pojaviti na razmatranju dok Merkur putuje kroz Jarca.

Retrogradni Merkur će nam pomoći da preoblikujemo obveze koje preuzimamo i ugovore koje smo sklopili.

Možda ćemo morati ukloniti neke koje više ne služe ili ćemo se možda morati prilagoditi ili dodati nove obveze kako bismo došli tamo gdje želimo biti.

Tijekom ove retrogradnosti, Merkur neće biti jedini planet koji se kreće kroz podzemni svijet. Venera je trenutno u retrogradnoj fazi do 29.01. i to će također začiniti energiju koju doživljavamo tijekom tog vremena.

U astrologiji, opće pravilo je da što je planet bliže Suncu, to intenzivnije osjećamo retrogradne energije. I Merkur i Venera, budući da su blizu Sunca, stvaraju neke moćne retrogradne energije koje mogu rezultirati osjećajem tromosti.

Retrogradnosti nisu vrijeme za kretanje naprijed, oni su vrijeme za pauzu i razmišljanje, tako da retrogradno kretanje oba ova planeta može stvoriti ovaj osjećaj u našim energetskim tijelima.

Ako se trenutno ne osjećate inspirirano ili ste možda umorniji nego inače, znajte da možda osjećate utjecaj ovih retrogradnih energija.

Umjesto da se borite protiv toga, iskoristite ovu energiju da se usredotočite na brigu o sebi, pronalaženje svoje mirnoće i znajte da ne morate vršiti pritisak na sebe kako bi početak godine bio toliko orijentiran na ciljeve.

Znajte da će tijekom godine biti puno prilika za postavljanje ciljeva i ambicioznost.

Dio našeg putovanja u ovoj godini usredotočuje se na naše zdravlje i iscjeljenje, a pod snažnom retrogradnom energijom često smo vođeni da se vratimo unatrag i promotrimo neke od naših navika i kako one mogu pridonijeti našem cjelokupnom zdravlju i dobrobiti. Uključite se i uvjerite se da dajete sebi ono što trebate.

Ove energije su jake i mogu nas povući unatrag prije nego što krenemo naprijed. Iskoristite ovaj trenutak da zastanete, razmislite i pronađete mir.

Suzana Dulčić