Foto: pixabay.com

Kada retrogradni Kiron ovog mjeseca uđe u znak Ovna, imat ćemo vremena da razmislimo o našim ranama i kako možemo pristupiti iscjeljenju. Dok je u retrogradnoj fazi, Kiron se 13.07. poravnava s Marsom i njihovu uzajamnu energiju osjećat ćemo i tijekom 8. mjeseca. Ovo je sjajan period da razmišljamo o hrabrosti, svojoj energiji i snazi – razmislite kako vas iscjeljenje rana može odvesti u bolju budućnost.

Mjesec lipanj/jun bio je označen mračnom energijom 6 retrogradnih planeta,. a u srpnju/julu imat ćemo priliku da se suočimo s utjecajem retrogradnog Kirona od 10.07.2020. godine.

Kirona promatramo kao iscjelitelja rana, a njegovo putovanje u retrogradnu fazu ne donosi ništa novo, već samo dodatne lekcije kako bismo ispunili pravu svrhu svoje sudbine.

Prema mitologiji, Kiron je ostavljen pri rođenju od strane svojih roditelja, jer je bio kentaur, pola čovjek, pola konj. On je simbol rana, patnje, tuge, napuštenosti, ali sve te negativne osjećaje Kiron pretvara u moć iscjeljenja i transformacije. Prema Kironu nazvan je asteroid koji uskoro kreće retrogradno – hoće li se i naše rane na duši zacijeliti?

Kiron se u astrologiji naziva Ranjeni iscjelitelj zbog toga što je kroz stoljeća dobivao razne rane, ali je iz njih istovremeno i crpio snagu i moć iscjeljenja. Tako i ljudi, kroz život dobiju razne rane, bol i povrede, ali nauče i bol pretvoriti u moćnu unutrašnju snagu.

Kiron kruži u prostoru između Saturna i Urana. Dok Saturn emitira uzemljujuću energiju, Uran je kaotičan i posjeduje energiju više vibracije. Kiron ovdje djeluje kao most između suprotstavljenih sila, a ovaj most često se naziva Most Duge.

Kironov most povezuje naša različita stanja svijesti, ideju koja se nalazi u egipatskoj astrologiji. Tamo je Kiron nazvan Anubis, bog izgubljenih duša i zagrobnog života. Anubis je napušten u djetinjstvu, baš kao i Kiron.

Kada retrogradni Kiron ovog mjeseca uđe u znak Ovna, imat ćemo vremena da razmislimo o našim ranama i kako možemo pristupiti iscjeljenju. Osvijestite kako vas je kao osobu oblikovala vaša prošlost. Jesu li rane učinile da budete moćniji, suosjećajniji ili još uvijek niste pronašli svjetlost na kraju tunela?

Najveća obmana je skrivanje rana, njihovo zavijanje u slatke uspomene koje na vama nisu ostavile trag – bijeg od sebe, bijeg od prošlosti. Važno je da prihvatite svoje rane kao dio osobnog iskustva i da dozvolite da vas vode ka vašoj sudbini.

Dok je u retrogradnoj fazi, Kiron se 13.07. poravnava s Marsom i njihovu uzajamnu energiju osjećat ćemo i tijekom 8. mjeseca. Ovo je sjajan period da razmišljamo o hrabrosti, svojoj energiji i snazi – razmislite kako vas iscjeljenje rana može odvesti u bolju budućnost.

2 stvari koje trebate učiniti dok je Kiron retrogradan:

1. Napravite listu stvari koje vam  najviše smetaju i razmislite koje stvari vam u vašem životu sada donose bol.

2. Napravite još jednu listu: 20 najboljih dosadašnjih ostvarenja. To ne trebaju biti samo materijalna dostignuća, imajte na umu i vaše emotivne i duhovne pobjede. Prođite kroz obje liste da biste shvatili kako su vam rane pomogle na putu ka tim dostignućima.

Retrogradni Kiron može nas naučiti puno novih lekcija. Umjesto da bježite od svoje stvarnosti, pogledajte što možete naučiti iz nje.

Razmislite o svom dosadašnjem putovanju, osvijestite područja na kojima još morate raditi i budite ponosni zbog načina na koji ste već koristili svoj bol da biste unaprijedili svoj život. Ranjeni Iscjelitelj (Kiron) je uvijek tu za vas.

lovesensa.rs