Foto: pixabay.com

Ovaj period simbolizira ponovno rođenje Venere i preporod našeg srca. Venera ide retrogradno zajedno s pet drugih planeta – Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. 3. lipnja/juna Sunce i Venera se poravnavaju, što se smatra ponovnim rođenjem Venere. Upravo u ovom trenutku Venera će se početi pojavljivati kao jutarnja zvijezda. U ovoj fazi retrogradnog putovanja dostižemo novu svijest. Retrogradna Venera vam daje prostor da stvorite jedan novi svijet za sebe i druge ljude. Svijet u kojem ćete biti ispunjeni i u kojem ljubav predstavlja izvor života.

Venera je boginja ljubavi, ljepote, kreativnosti, umjerenosti i novca. Vlada ženskom energijom i potiče nas da usporimo i cijenimo ljepše stvari u životu.

Tijekom retrogradne Venere, ako u našim odnosima s drugima, sobom ili novcem, postoje stare rane ili pukotine na duši, one se mogu dići na površinu kako bi bile oproštene, očišćene i zacijeljene.

Kako se Venera kreće retrogradno od 12. svibnja/maja do 25. lipnja/juna, u znaku Blizanca, zaronit će u podzemlje, potičući nas da ispitujemo velika pitanja vlastitog srca.

Zamislite da boginja Venera poslušno djeluje u nevidljivim dijelovima vaše srčane čakre ili energetskog polja srca, umirujući temelj, peglajući nabore i čineći da se šire pozitivne emocije.

Dok Venera djeluje na našem srčanom polju, pomaže nam da se povežemo s istinskim JA i vodi nas da djelujemo i osjećamo pravu ljubav koju njegujemo u svom srcu. To je razlog zašto pod retrogradnom Venerom nikada nije pametno donositi velike odluke, jer emocije često nadvladaju radost.

Iako možemo primiti nove uvide i mudrosti, uvijek je najbolje sačekati dok Venera ne izađe iz retrogradnosti kako bismo imali potpunu priču.

Pod ovom retrogradnom Venerom 2020. godine, možda ćemo se pronaći i obnoviti teme o srcu koje su bile aktivne od ožujka/marta do srpnja/jula 2012. godine, jer smo tada posljednji put imali retrospektivu Venere u Blizancima i od listopada/oktobra do studenog/novembra 2018. godine, jer je ovo bio posljednji put kada smo doživjeli retrogradnu Veneru.

Ponovno rođenje Venere

3. lipnja/juna Sunce i Venera se poravnavaju, što se smatra ponovnim rođenjem Venere. Upravo u ovom trenutku Venera će se početi pojavljivati kao jutarnja zvijezda. U ovoj fazi retrogradnog putovanja dostižemo novu svijest. Ovo je onaj snažni “aha” trenutak gdje je čišćenje emocija završeno i Venera može započeti sadnju sjemena za sljedeći ciklus.

Iako ovaj trenutak jasnoće može biti moćan i nevjerojatan pokretač otvaranja i aktiviranja srca, ove godine je prisutan još jedan sloj na koji moramo obratiti pažnju.

Pet retrogradnih planeta i Venera

Venera ide retrogradno zajedno s pet drugih planeta – Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. To će dodati teški osjećaj refleksije. Možda se osjećamo nesigurno, zbunjeno i ne znamo kako krenuti naprijed. Paralelno s tim, Venera također čini neka usklađivanja s Neptunom, planetom iluzije, mašte i snova i donosi konfuziju.

Neptun može donijeti lijepu, poetičnu i romantičnu energiju, pomažući da otvorimo naša srca, ali isto tako može učiniti da se osjećamo malo razočarano i može nam otežati postavljanje granica s drugima.

Datumi ovih poravnanja su 3. svibanj/maj, 20. svibanj/maj i 27. srpanj/jul. Obratite pažnju na ono što vam se u tim danima događa i zapišite svoje misli i osjećaje.

Dok je prisutna ta Neptunova energija, protuotrov je komunikacija, ne samo s drugima, već i sa sobom. Razlog za to je što će se Venera biti retrogradna u zodijaku komunikacije, Blizancima.

Retrogradna Venera u Blizancima

Važno je da u ovom periodu naučimo kako izgovoriti istinu, ali isto tako i slušati osjećaje. Da bismo bili efikasni komunikativni, moramo naučiti slušati cijelim svojim tijelom. Moramo slušati ne samo druge, već znakove Univerzuma i naših tijela.

Odvojite trenutak da stavite ruku preko srca i lagano pitajte svoje tijelo – što ti je trenutno potrebno?

Poslušajte odgovor koji lebdi gore i slijedite mudrost. Sljedeći put kada se nađete u svađi, režite pauzu i pitajte drugu osobu – što vam stvarno treba? Onda postavite sebi isto pitanje. Komunikacija je temelj svakog zdravog odnosa, uključujući odnos koji imamo sa svojim tijelom, umom i dušom.

Retrogradna Venera može biti odličan trenutak za započinjanje prakse dnevnika. Cilj je da se svakodnevno vodi najmanje 10-15 minuta bilo prvo ujutro ili posljednje noću. Nevjerojatno kakva saznanja i inspiracija može doći do vas.

Paralelno s klasičnim dnevnikom, možda biste željeli voditi i dnevnik snova. Uz prisutnu i ovu sanjivu energiju Neptuna, vjerojatno je da naši snovi mogu sadržati snažne tragove i intuitivnu mudrost iz koje zaista možemo naučiti.

Retrogradne intuitivne poruke Venere

Retrogradna Venera u 2020. godini od nas traži da postanemo bolji komunikatori. Od nas se traži da popravimo svoje odnose sa našim bližnjima, ne samo onima koje volimo i koji su nam bliski, već sa svima.

Iako se trenutno moramo distancirati od drugih, nadamo se da će ovo iskustvo pokazati put ka većoj ljubavi i poštovanju prema našim bližnjima.

Nadamo se da nas ova udaljenost uči koliko je važna ljudska veza i kako svi možemo raditi na tome da postanemo sami sebi veći prioritet u životu. Za neke to može uključivati postavljanje granica, za druge bi to moglo biti rušenje zidova i mogućnost za otvaranja srca.

I dok mnogi od nas sada prikriveno vole, možemo zadržati prostor za svijet u kojem se ljudska veza cijeni, poštuje i njeguje.

Retrogradna Venera vam daje prostor da stvorite jedan novi svijet za sebe i druge ljude. Svijet u kojem ćete biti ispunjeni i u kojem ljubav predstavlja izvor života.

lovesensa.rs