Razdoblje Strijelca (21.11. do 21.12.)


Rađa se svjetlo, nova nada!

Foto: pixabay.com

U razdoblju Strijelca ipak ćemo još neko vrijeme osjećati i energiju Škorpiona, jer Merkur je još uvijek tamo do 01.12. Sada nalazimo nova rješenja, shvaćamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvijek negdje postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi početci, nova razmišljanja i lakoća postojanja. Početak prosinca/decembra izvrstan je period za produbiti ljubavnu i partnersku vezu, a dobar je i period i za upoznavanje nove osobe. Ako netko počne vezu u prosincu/decembru, ova veza je predodređena da bude duboka, trajna i ozbiljna.

21.11. u večernjim satima Sunce je ušlo u Strijelca, što se smatra najvećim astrološkim prijelazom iz mraka u svjetlo. Škorpion je znak koji je vezan uz Plutona, Hada, dakle vladar je podzemlja, donjih svjetova, naše psihe i najdubljih tajni, tabua i opsesija.

Zadnji stupanj Škorpiona smatra se “nuklearkom zodijaka”, najsnažniji je i najmoćniji stupanj u kojem se događaju završna čišćenja i introspekcije. Događa se nešto poput smrti, kad bi se u ovogodišnjem ciklusu trebalo otpustiti sve što je preostalo. A to može biti vrlo neugodno.

A nakon toga slijedi prijelaz u najoptimističniji, najvedriji i najsretniji znak zodijaka – u Strijelca. Simbolika Strijelca prikazuje luk i strijelu uperenu u nebesa. Okrećemo se gornjim svjetovima, rađa se svjetlo, nova nada.

Očišćeni i puni spoznaja iz Škorpiona nalazimo nova rješenja, shvaćamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvijek negdje postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi početci, nova razmišljanja i lakoća postojanja. Vladar Strijelca, Jupiter doduše je u Jarcu gdje se gadno namučio cijelu godinu, ali na samom kraju razdoblja Strijelca i on se seli za njega puno boljeg Vodenjaka.

Početkom prosinca/decembra Sunce će napraviti sretan aspekt prema Marsu, dat će mu podršku i novu snagu, zamah i zalet (prije nego Mars ponovo uđe u kvadrat s Plutonom Jupiterom i Saturnom), tako da ćemo se osjećati puni energije i zanosa, smišljat ćemo nove početke i kako raskrčiti ono što nam se činilo nemogućim. A od 5.-15.12. Sunce će raditi kvadrat s Neptunom tako da su u tom razdoblju moguća kriva shvaćanja, nesporazumi pa se čuvajte prevare.

Također nas u razdoblju Strijelca očekuju dvije pomrčine – pomrčina Mjeseca 30.11. i pomrčina Sunca 14.12. Pomrčine jesu zahtjevna razdoblja, ali su i izvrsno vrijeme za manifestiranje onoga što želimo u životu.

U razdoblju Tamnog Mjeseca u Škorpionu radili smo na stvarima i emocijama koje više ne želimo, a sad u razdoblju Strijelca možemo se orijentirati na naše želje i snove i prizvati u život ono što bi htjeli.

Ipak ćemo u razdoblju Strijelca, još neko vrijeme osjećati i energiju Škorpiona, jer Merkur je još uvijek tamo do 01.12. Međutim, Merkur će sada izvlačiti ono najbolje od Škorpiona, zbog toga što ulazi u dobre aspekte s Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što je dobro za sve oblike poslovnih dogovora i pregovora, te sklapanje povoljnih ugovora.

Iako su ova vremena za mnoge poslovno krizna, ipak će se u naredna dva tjedna pronaći neki modul kako spasiti poslovanje, napraviti plan kako savladati ovo razdoblje. Također, naše misli i promišljanja, iako su još uvijek duboka i ne trpe površnost, ipak postaju optimističnija i pronalaze nova rješenja.

Razgovori su konstruktivni i dobar je period za iskomunicirati sve što je ostalo nerazriješeno ili prekinuto još od kraja listopada/oktobra, u vremenu kada je Merkur radio nepovoljan aspekt sa Saturnom i Uranom.

U ovom razdoblju, pogotovo u prvoj polovici, Venera je najproblematičniji planet, jer i ona ulazi u Škorpiona koji je znak njenog izgona i gdje izvlači ono najgore. Pogotovo do početka prosinca/decembra kada radi opoziciju s nepredvidljivim Uranom i donosi nagle prekide.

Ako želite sačuvati neki odnos bolje je da ništa ne poduzimate do početka prosinca/decembra, ali ako pukne možda mu je već i trebao doći kraj. Tako da u partnerskim i ljubavnim pitanjima nas očekuje puno preispitivanja, dublje pronicanje u odnos, a neće nam biti strane ni opsesija, ljubomora, patnja i drama. Također su mogući nagli gubitci novca, do početka prosinca/decembra, a nakon toga financije bi se trebale popraviti.

Međutim, kad Venera izađe iz opozicije s Uranom, početkom prosinca/decembra, izaći će i sa spaljenog puta – koji se smatra najgorim Venerinim položajem u zodijaku. Tad će napraviti trokut, sretan aspekt prvo s Neptunom, što će donijeti romansu i novu nadu, nekima zaljubljenosti i leptiriće u trbuhu, a zatim sekstil s Plutonom, Jupiterom i Saturnom gdje se očekuje smirivanje strasti i negativnih emocija.

Ljubav će i dalje biti duboka i sveprožimajuća, ali neće biti toliko opterećena negativnostima, tako da je početak prosinca/decembra izvrstan period za produbiti ljubavnu i partnersku vezu, a dobar je i period i za upoznavanje nove osobe. Ako netko počne vezu u prosincu/decembru, ova veza je predodređena da bude duboka, trajna i ozbiljna.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *