Foto: pixabay.com

Mjesec u Vodenjaku ima potrebu da bude slobodan i da ga ništa ne forsira i pritišće. Za vrijeme punog Mjeseca Merkur je u opoziciji sa Saturnom, dosta je izražena sumnja, neke prepreke, ograničenja. Lošija komunikacija također može proizvesti neke teškoće. Mnoge osobe sada mogu tražiti cilj i svrhu svog života za budućnost.

Ovaj pun Mjesec je na 11 stupnju, što je stupanj Vodenjaka gdje će praviti kvadrat s Uranom, što znači da je i Sunce iz Lava u kvadratu s Uranom pa možemo očekivati iznenadne promjene što će nas voditi u pobunu i razbijanje ustaljenih navika.

Mnoge osobe sada mogu tražiti cilj i svrhu svog života za budućnost. Sada je pravo vrijeme da se očiste stvari iz našeg života da bi krenuli u nešto novo što može nositi i rizik, ali dosta je bilo monotonije i rutinskih stvari u životu. Mogući su i veći financijski izdatci, ali ipak se strpite i ne trošite ili se ne ponašajte impulzivno.

Aspekti su takvi da je uključeno Sunce iz Lava, Uran iz Bika i pun Mjesec iz Vodenjaka, što može donijeti dosta nepromišljenih akcija i odbacivanja pa pazite da vam poslije ne bude žao što ste nešto iz ljutnje ili brzopletosti prosto šutnuli iz svog života ili udaljili. Mjesec u Vodenjaku ima potrebu da bude slobodan i da ga ništa ne forsira i pritišće.

Kako će biti za vrijeme punog Mjeseca Merkur u opoziciji sa Saturnom, dosta je izražena sumnja, neke prepreke, ograničenja. Lošija komunikacija također može proizvesti neke teškoće. Zatim, je Mars u Kvadratu s Jupiterom, a to donosi dosta napete energije koja iziskuje da se stvari završe ili da se pokrenu neki novi projekti.

Za neki veći uspjeh sada je potrebno da se preuzme rizik pa čak postupi grubo bez i malo takta. Ovaj aspekt ne smije se pretvoriti u silu i napad da bi uspjeli u svojoj namjeri. Mogući su veliki gubitci s ovim aspektom pa pazite na svoju komunikaciju i djela. Pazite se povreda i prekomjernog iscrpljivanja.

 

Kako može ovaj pun Mjesec utjecati na vaš podznak?

OVAN

Dragi Ovnovi, vama pun Mjesec pokreće želju za nekom promjenom. Pojedine osobe mogu potraživati svoje zarađeno dok neke mogu trošiti prekomjerno pa bi bilo dobro da budete malo racionalniji.

Moguće je da uslijed vašeg impulzivnog i agresivnog ponašanja ispašta vaš partner, obitelj ili prijatelji. Svakako da veliki priljev energije trebate usmjeriti na kreativan rad. Strasti vas obuzimaju prema partneru, morate se boriti za njegovu pažnju.

BIK

Dragi Bikovi, vama ovaj pun Mjesec donosi neke nove poglede pa i oslobađanje od konzervativnog stava ako ste ga imali. Karijera dolazi do izražaja dok ste vi u centru pažnje. Sada je vrijeme da pokažete najbolje od sebe.

Pojedini Bikovi mogu imati iznenadnu priliku za posao. Potrebno je da ne reagirate impulzivno kada je partner u pitanju. Najbolje bi bilo da svoju energiju utrošite u rad.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, vi s ovim punim Mjesecom imate jako dobre ideje da napravite nešto novo, ne samo za sebe već i za druge osobe. Vi možete započeti neke nove sjajne stvari. Sada se ne oslanjajte na partnera već napravite sami svoje zamisli koje u najviše usmjerene preko komunikacije.

Pojedini Blizanci mogu imati borbu s konkurencijom pa i tu obratite pažnju i ne upadajte u stres. Zbog vaše impulzivnosti mogu vaše drage osobe oko vas ispaštati. Umirite se i polako idite do svog cilja.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas ovaj pun Mjesec može donijeti zaključak da je vaš odnos s partnerom dobar. Pojedini Rakovi koji su nesigurni sada će potražiti podršku od drugih, kako psihološku tako i materijalnu.

Pojedini Rakovi sada mogu podići kredit. Kako na vas utječe svaka promjena mjeseca i ova će vam donijeti odmjeravanje emocija i pitanja što je vaše, a što partnerovo.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas ovaj pun Mjesec donosi da vi imate potrebu za sklapanjem partnerskih odnosa bilo to poslovnih ili romantičnih. Kako je ovo vaša vladavina, vi od suprotne strane možete tražiti respekt i ogromno poštovanje.

Pojedini Lavovi zbog natjecanja s drugom osobom mogu pogriješiti u izboru partnera. Poznati ste po vašoj samouvjerenosti, ali budite i svjesni da niste uvijek u pravu.

DJEVICA

Drage Djevice, kod vas ovaj pun Mjesec donosi promjene na vašem poslu ili kada je zdravlje u pitanju. Potrebno je da obratite pažnju na stomak i što jedete, posebno ako vi ne pripremate hranu. Pojedine Djevice sada mogu unaprijediti svoje poslovne sposobnosti ili pronaći posao ako su nezaposlene ili žele promjenu.

Sada nije vrijeme da kroz komunikaciju budete strogi, jer možete pokvariti svoje neke planove i ciljeve. Da bi zdravlje i posao bili dobri potrebno je da mijenjate svoj mentalni sklop i način razmišljanja.

VAGA

Drage Vage, kod vas ovaj pun Mjesec budi buntovnost. Iako to nije svojstveno vama, vi ne dozvoljavate da netko ugrozi vašu individualnost i put do cilja. Mnoge Vage mogu iznijeti nezadovoljstvo da ugađaju svojim najbližima, već se žele posvetiti sebi i svom partneru ili djeci.

Naglašena je intima i strasti. Pojedine Vage imaju tenziju, a da bi izbjegle sukobe trebaju se usmjeriti na kreativan rad.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u kući obitelji, doma, nepokretne imovine, nasljedstva pa tu trebate potražiti mir i sigurnost. Koliko god da ste uspješni, sada shvaćate da je najbitnija obitelj.

Pojedini Škorpioni bi se baš sada mogli iznenada odlučiti za vezu ili brak dok nekima koji su već s partnerom može biti veza na testu. Pazite na komunikaciju u obitelji i s okolinom.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem polju komunikacije, rodbine, putovanja. Pojedine osobe su nakupile dosta stvari koje sada treba razriješiti, odgovoriti na poruke, pozvati neke osobe ili završiti neke papire.

Sada vam može popraviti raspoloženje druženje sa susjedima, odlazak na kraći put i još neke stvari koje vas vesele. Pojedini Strijelci mogu imati i probleme kada su financije u pitanju.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem drugom polju financija, što će činiti da se zadovoljite uz rad i materijalnu potrebu. Svakako je sada priljev novca povoljan, dok pojedini Jarci mogu podići kredit ili posuditi novac od nekoga.

Dobro razmislite kada rukovodite novcem koji nije vaš, jer poslije može biti problem s vraćanjem istog. Poslovni partnerski odnosi se trebaju izbalansirati i dovesti u obostrano zadovoljstvo.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, kod vas se događa ovaj pun Mjesec, što vam može pomoći da riješite neke probleme koji već dugo traju. Za mnoge komplicirane stvari i poslove sada možete dobiti iznenada idejno rješenje.

Kako ste vi genije, vaš um može smisliti nešto o čemu druge osobe mogu samo sanjati. Pojedini Vodenjaci mogu se osjećati zapostavljeno pa ipak morate proći kroz to da bi došli do cilja. Kada je posao u pitanju potreban je balans do uspjeha.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem polju izolacije pa imate potrebu da se osamite. Potrebno je da duboko zaronite u sebe ispod površine i sagledate što se tu događa.

Mnoge Ribe trebaju usmjeriti svoju komunikaciju ka partneru, jer se partner udaljio uslijed loše komunikacije. Kako ste dosta zauzeti radom i svakodnevnom rutinom, sada je vrijeme da uskladite svoj rad i provedeno vrijeme s partnerom.

Sretno u svemu!

Željka Knežević