Foto. pixabay.com

Ovo je prva pomrčina od ukupnih šest u 2020. godini. Pun Mjesec iz Raka 10.01. u 20:21 ima opoziciju sa Suncem, Merkurom, Saturnom i Plutonom iz Jarca što “udara” na emocije, obitelj i karijeru. Biti će izražena nervoza i napetost, ali nema potrebe za strahom, sada možete riješiti vaša obiteljska i emotivna pitanja, probleme s nekretninama i imovinom – samo nikako ne reagirajte ishitreno! Pomrčina punog Mjeseca polusjenom 10.siječnja traje od 18:07 do 22:12h.

Mnoge osobe koje su osjetljivije, mogu se osjećati umorno, bez energije i nezadovoljno svojim životom. Potrebno je obratiti pažnju na sukobe u vezama, braku, obitelji, rodbini, s roditeljima i na druge brige koje pokreću emocije. Osobe koje su snažne i na njih ovo ne utječe, će trebati pomoći i zaštititi bliske osobe.

Kako je Mjesec u opoziciji s tranzitnim planetima u Jarcu, to može kod pojedinih osoba donijeti prazninu, emotivnu hladnoću i pesimizam. Naglašena je i zavist, ljubomora, očaj, strah, beznađe… mnoge frustracije se mogu javiti. Rijetke osobe mogu osjećati i krivicu što nisu više sa svojim roditeljima, djecom i što ne brinu o njima.

Sva događanja su moguća – od genijalnih rješenja do živčanog sloma, ali nikako ne trebamo imati strah od promjena! Već nas neki novi energetski impuls gura naprijed na novi put koji je “bolje sreće”.

Generalno gledano, nema potrebe za strahom, sada možete riješiti vaša obiteljska, i emotivna pitanja, pitanja nekretnina i imovine – samo nikako ne reagirajte impulzivno.

 

Prognoza po znakovima

OVAN

Kod vas se ovo odvija u vašoj četvrtoj kući koja je zadužena za obitelj, kuću, emocije i roditelje pa se događaju emotivni naboji, brige i preokreti. Pazite da ne pogriješite pri nekoj odluci!

BIK

Kod vas se ovo odvija u vašem trećem polju što je polje rodbine, učenja, živaca, kraćih putovanja i prometa pa će u tim poljima biti usmjerene emocije. Postoji mogućnost da razriješite (ako su postojali) probleme s papirima, rodbinom ili da se tvrdoglavo držite svog stava koji ne mora da biti ispravan.

BLIZANCI

Kod vas se ovo odvija u vašem polju novca i nekretnina pa mnogi mogu biti emotivno usmjereni na taj aspekt. Moguće je, ako imate namjeru kupovati ili prodavati, čak i dijeliti nekretninu – da postupite ishitreno i da se poslije brinete i kajete što ste požurili.

RAK

Kod vas se ovo odvija u vašem prvom polju što može direktno utjecati na vaš unutrašnji emotivni sklop i na fizičko tijelo. Moguće je da ste čak i nezadovoljni svojim životom ili da imate problem s roditeljima. Pojedini Rakovi mogu imati osjećaj da ih nitko ne voli i da se ne osjećaju dobro. Ne brinite – brzo će proći.

LAV

Kod vas se ovo odvija u vašoj 12. kući, koja je povezana s psihom, inozemstvom, skrivenim emocijama i tajnama pa bi bilo dobro da ništa bitno ne poduzimate, već da se opustite, idete na masažu, meditirate… Pojedini Lavovi se mogu i zaljubiti.

DJEVICA

Kod vas se ovo odvija u vašem 11. polju što je vezano za udruženja, klubove, grupe, nadanja, očekivanja, mirovine… Sva događanja će biti u tom pravcu!

VAGA

Kod vas se ovo odvija u vašoj desetoj kući koja je povezana s jednim roditeljom, karijerom, autoritetima, šefovima pa se u tom pravcu događaju promjene. Pojedine Vage mogu napredovati u karijeri dok neke mogu imati konflikte s roditeljima ili šefovima. Nikako se ne preporučuje da reagirate iz emotivnog naboja i ishitreno.

ŠKORPION

Kod vas se ovo odvija u vašem devetom polju, koje je zaduženo za duhovnost, filozofiju, fakultete, inozemstvo, putovanja… Svakako da će kod vas biti mnogo boljih događanja i ova pomrčina ne utječe značajnije. Pojedini mogu otvoriti svoju dušu i emocije. Pazite kome se povjeravate.

STRIJELAC

Kod vas se ovo odvija u vašem osmom polju transformacije i financija, koje su od partnera, osiguranja ili kredita pa dobro izračunajte gdje i s kim ulažete novac. Nigdje ne žurite s odlukama jer vi imate dosta planeta u vašem polju financija u Jarcu što nije lako.

JARAC

Kod vas se ovo odvija u vašem sedmom polju partnera, kako poslovnih tako i emotivnih pa ako tu ispadne neki nesporazum i osjećate se emotivno ugroženi, nije vrijeme da prekidate odnose, već se malo povucite i razmislite. Pojedine osobe će se u startu distancirati.

VODENJAK

Kod vas se ovo odvija u vašem šestom polju posla, svakodnevnog života, zdravlja pa tu povedite računa da se neke emocije ne ispolje tamo gdje vas gađaju u vašu bolnu točku na polju zdravlja. Živci mogu biti napeti pa ništa ne rješavajte u tom stanju.

RIBE

Kod vas se ovo odvija u vašem petom polju ljubavi, djece, sporta, zabave, planova, poklona itd. Sve što se bude događalo, vi proživljavate dosta emotivno pa se preporučuje da ne ulazite u dubinu već realno sagledajte svoje osjećaje u situacijama i brzo možete uvidjeti dobre i loše postupke.

Željka Knežević