Foto: pixabay.com

Pun Mjesec suprotno od Venere čini ovu Mjesečevu fazu izazovnom. Mars dodaje dozu ljutnje, dok Pluton daje punom Mjesecu mračniju temu koja uključuje kontrolu i neravnotežu karmičke prirode. Svaka tenzija u vezi ima potencijal da izađe van, povećavajući razinu stresa i uzrokujući dramu!

Pun Mjesec u četvrtak, 15. kolovoza/avgusta, 2019., na 22° Vodenjaka je suprotno od Venere. Dok vaša potreba za ljubavlju i pažnjom jača, svaka tenzija koja postoji u vezi je izgledna da se pogorša, povećavajući razinu stresa i uzrokujući dramu.

Pun Mjesec u kolovozu/avgustu 2019. također donosi potencijal za ljutnju, ljubomoru, maltretiranje i impulzivne postupke. Moguće da već osjećate stres, tjeskobu i neočekivane promjene u svom ljubavnom životu od mladog Mjeseca iz 31. srpnja/jula. Ovo podcrtava potrebu za strpljenjem, razumijevanjem i bezuvjetnom ljubavi kroz sljedeća dva tjedna.

Sunce nasuprot Mjesecu dovodi vaš dom, obitelj i intimne veze u oštriji fokus sljedeća dva tjedna dok traje ova faza Mjeseca.  Suprotne snage poput posla naspram doma ili onoga što trebate naspram onoga što želite, stvaraju unutarnje napetosti i vanjske pritiske. To može dovesti do konflikta i kriza koji vam iscrpljuju energiju.

Mjesečeve kvalitete emocija i instinkta dosežu svoj vrhunac za vrijeme punog Mjeseca. Stoga iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da prebrodite sve izazove u svojoj vezi. Podsvjesna svijest dopušta cjeloviti i uravnoteženi pogled na vaše osobne veze. Jasno ćete vidjeti svaku dinamiku veze ili negativne osjećaje koji uzrokuju disharmoniju.

Na pun Mjesec 15. kolovoza/avgusta u Vodenjaku na 22°24′ najviše utječe Venera, planet ljubavi. Pun Mjesec suprotno od Venere je za samo 0°20′ orba, što je vrlo jako. Iako Venera ima mekan, ljubavni utjecaj, suprotna pozicija čini ovu Mjesečevu fazu izazovnom.

Mars dodaje dozu ljutnje ljubavnoj priči, dok Pluton daje punom Mjesecu mračniju temu koja uključuje kontrolu i neravnotežu karmičke prirode. Pun Mjesec je na nesretnom mjestu na nebu za fiksne zvijezde. Ipak, jači utjecaj dolazi od destruktivnijih zvijezda koje s pridružuju Suncu, Veneri i Marsu.

 

Pun Mjesec nasuprot Veneri

Sunce u konjukciji s Venerom fokusira pažnju na vaš ljubavni život, kreativnost i financije. Sam po sebi, ovo je mirni, harmonični, pažljivi i društveni utjecaj, dobar znak za prijateljstvo i romansu. Ali polaritet stvoren od strane punog Mjeseca može donijeti napetost u vezu i financijske pritiske.

Mjesec  suprotno od Venere pojačava vašu potrebu za ljubavlju i pažnjom bez obzira na posljedice. Ako ste sami, možete doći u iskušenje da spustite svoje standarde samo da bi izbjegli usamljenost. Mogu vam promaknuti manjkavosti u karakteru kod potencijalnih partnera koji su drugima vidljivi i očiti. Moguće je da se ne budete dobro nosili s time da ne dobijete pravu ljubav zauzvrat.

Ako imate partnera, tenzije se mogu podignuti zbog različitih raspoloženja ili potreba. U vezi koja je u nevoljama ovo može povećati rizik konflikta i kriza. Ali u zdravoj vezi, izglednije je da će ovaj pun Mjesec objelodaniti bilo koje napetosti u vezi koje ključaju ispod površine tako se one mogu uspješno razriješiti.

Ako vaše emocionalne potrebe nisu ispunjene kroz ljudski kontakt, postoji potencijal da napravite zamjenu kroz slatku hranu, terapiju pretjeranom kupnjom ili upotrebom supstanci poput droga i alkohola. To može biti dobro za ublažavanje potreba, ali problematično za vaš novčanik, struk i emocionalno blagostanje. Možda će vam trebati neko vrijeme da budete sami kako biste radili na vašoj ljubavi prema sebi i prihvaćanju samog sebe.

 

Mars i Pluton

Mjesec nasuprot Marsu vas može učiniti razdražljivim i kratkog fitilja. Bijes i sklonost da djelujete bez razmišljanja povećava rizik da se sitne provokacije i iritantnosti pretvore u rasprave ili svađe. Intimne veze mogu patiti zbog impulzivnih reakcija i agresivnih instinkta.

Kanaliziranje vaše energije prema marljivom radu i takmičenju će pomoći izbjeći neprijateljstva. Možete trčati za svojim strastvenim željama, ali ćete imati veće šanse za uspjeh ako idete na kompromis i uzmete u obzir potrebe drugih.

Quincunx (150 stupnjeva) Sunca i Plutona može uzrokovati mini krizu ili prijetnju koja predstavlja točku zaokreta u vašem životu. Pritisak može narasti do visoke razine i uzrokovati neurotično, opsesivno  ili destruktivno ponašanje. Događaj ili osoba može inicirati ovo stanje tako što će vam oduzeti vašu osobnu snagu.

U vezama, možete reagirati pokušavajući kontrolirati i manipulirati drugu osobu što će rezultirati konfliktima i povrijeđenim egom. Ovo je evolucijski proces s karmičkim uzrocima i implikacijama. Potreban je kompromis budući da nema odgovora tipa da i ne, samo sivih zona.

Quincunx Venere i  Plutona donosi komplikacije i nerazumijevanje u vašim prijateljstvima i ljubavnom životu poput opsesija, posesivnosti, ljubomore ili prevare. Možete se uplesti s nekim tko je težak za slagati se s njime ali od koga je teško otići.

Zbog karmičkih razloga, netko može doći u vaš život, izazvati dramu i otići. Privlače li vas neki ljudi samo da biste ispunili neke skrivene emocionalne potrebe? Možete također formirati veze s ljudima koji će vas pokušati kontrolirati, uzurpirati vašu privatnost i oduzeti vam slobodu.

Zvijezde punog Mjeseca

Mjesec u konjukciji s fiksnom zvijezdom Nashira „sretnom“, donosi dobre vijesti, život pun promjena i slučajeve prebrođivanja zla koji se pretvaraju u uspjeh. Donosi integritet, pravdu, znanje, popularnost u društvu i politički uspjeh.

Sunce i Venera u konjukciji s fiksnom zvijezdom Ras Elased Borealis donosi odvažnu, bombastičnu, bezdušnu, grubu i destruktivnu prirodu, ali i priznanje u umjetnosti i moć izražavanja.

Mars u konjukciji s fiksnom zvijezdom Alphard donosi nevolju i skandal kroz ljubavne afere, vezivanje za vjenčanu osobu i opasnost od ozbiljnih nezgoda.

 

Pun Mjesec Uran

Uran je stacioniran retrogradno 11. kolovoza/avgusta, samo četiri dana prije punog Mjeseca i još je na istom stupnju. Interesantno, točno je konjugiran asteroid Afrodita koja predstavlja grčku božicu ljubavi, ljepote, užitka, strasti i seksa.

Kad tome pridodamo ljubav koju je stvorila Venera u opoziciji s punim Mjesecom, to ukazuje na uzbuđenje i iznenadne promjene u vašem ljubavnom životu koju su uzrokovale potrebe za stimulacijom. Nepredvidljivo ponašanje uzrokovano dosadom s partnerom moglo bi ugroziti lijepu vezu.

Turbulentna romansa ili afera je moguća kroz slučajni susret ili Internet spoj. Uzbuđenje će se također moći naći u investiranju ili kupovini. Ipak, impulzivnost može donijeti financijske gubitke, ne samo dobitke.

Konačno, Uran u konjukciji s fiksnom zvijezdom Hamal donosi jaku strast, ljubavne probleme, osjetljivost, suosjećajnu prirodu na koju se lako utječe i naviku vezanu za piće ili druge štetne navike.

Sažetak

Pun mjesec 15. kolovoza/avgusta koji je nasuprot Veneri donosi vam ljubavni život i financije u fokus sljedeća dva tjedna. Dok je vaša potreba za ljubavlju i pažnjom jaka, izgledno je da će razlike između vas i vaših voljenih stvoriti napetosti i neslaganje.

Teški aspekti Marsa i Plutona  donose ljutnju, ljubomoru, uplašenost i impulzivne reakcije. Nadalje, izazovne fiksne zvijezde sa Suncem, Venerom i Marsom donose potencijal za surovost, bezdušnost, afere i skandale. Stoga su potrebni strpljivost, razumijevanje i bezuvjetna ljubav da nadiđu „zle utjecaje“ s kojima se suočavaju ljubavnici na koje utječu zvijezde, kako bi došli do dobre sudbine, sreće i uspjeha koja se nalazi u zvijezdi Nashira.

Kalendar Mjesečevih faza 2019.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić