Puknut će mnogi odnosi! (do 25.02.21.)


Venera u Vodenjaku …..

Foto: pixabay.com

U svom prolasku kroz znak Vodenjaka Venera će ući u konjunkciju sa Saturnom, Jupiterom i Merkurom, a napravit će i težak aspekt kvadrat s Uranom i Marsom. Ovo ukratko znači da će pukunti mnogi loši odnosi, a kako Saturn nosi i dugotrajnost, takvi odnosi mogu se prekinuti zauvijek, pogotovo početkom veljače/februara. Kao i s ostalim planetima u Vodenjaku, prolaskom Venere biti će najviše pogođeni fiksni znakovi – Vodenjaci, Bikovi, Lavovi i Škorpioni. A najbolje će proći Blizanci i Vage, te Ovnovi i Strijelci.

Venera je ušla u znak Vodenjaka i sad imamo ukupno pet planeta u Vodenjaku. Ovo su pravi Vodenjački dani kada se oslobađamo svih konvencija, nametnutih pravila i ograničenja. Ovdje nema lažnog morala, etike, brige oko pakla i karme. Vlada potpuna sloboda, liberalnost, zajedništvo i humanost.

Venera ima svoja različita očitovanja, a jedno od njezinih najuzvišenijih je Nebeska Venera, tzv. Venera Urania. Ova Venera najbolje dolazi do izražaja upravo u znaku Vodenjaka, jer njime vlada Uran. A Uran je i stvoritelj Venere jer upravo je oplodnjom iz njegovih genitalija koje su pale u ocean, izronila Venera iz morske pjene.

Venera se u simbolici znaka Vage, vezuje uz brak i partnerske odnose, međutim ovdje je Venera sputana i u okovima. Nije ni čudo što je Saturn, gospodar prstenova i ograničenja, upravo ezgaltiran u Vagi.

Naravno nema ništa loše u dugim vezama i partnerskim odnosima, ali nije to jedino čemu Venera teži. U svom višem očitovanju ona teži nebu, Uranu, slobodnoj i bezuvjetnoj ljubavi kojoj nije potreban prsten da bi ju okovao.

Zato je Venera u Vodenjaku slobodna, nesputana, golišava, ne mari mnogo za vjernost niti za društvene konvencije, a ponajmanje za ono što je društvo nametnulo kao moralno. Nemojmo zaboraviti da je Venera stalno varala svog muža Hefesta (Vulkana), ponajviše s Marsom, koji je njezina prava ljubav.

To je stoga jer joj je ovakvog muža nametnulo društvo. Zeus i Hera (drušvo, moralni poredak) dodijelili su iz zahvalnosti šepavom Hefestu za ženu najljepšu boginju. Ta priča upravo govori o brakovima koji su sklopljeni, ne iz ljubavi, već iz potrebe i ekonomije pa partneri varaju jedan drugog.

U Vodenjaku je Venera originalna i slobodno se izražava. Voli eksperimentirati, pogotovo u seksu. Nema ovdje dosadnog i monotonog seksa, samo slobodna i nesputana ljubav.

U svom prolasku kroz znak Vodenjaka Venera će ući u konjunkciju sa Saturnom, Jupiterom i Merkurom, a napravit će i težak aspekt kvadrat s Uranom i Marsom. Ovo ukratko znači da će pukunti mnogi loši odnosi, a kako Saturn nosi i dugotrajnost, takvi odnosi mogu se prekinuti zauvijek, pogotovo početkom veljače/februara.

Ali pošto se Venera i Saturn ipak vole (Venera vlada Vagom gdje je Saturn egzaltiran), dobri odnosi će se još više učvrstiti. Od sredine veljače/februara Venera ulazi u kvadrat s Marsom, u kojem ostaje do početka ožujka/marta, što će donijeti odnose u kojima se izmjenjuje ljubav i mržnja.

Kao i s ostalim planetima u Vodenjaku, prolaskom Venere biti će najviše pogođeni fiksni znakovi – Vodenjaci, Bikovi, Lavovi i Škorpioni. A najbolje će proći Blizanci i Vage, te Ovnovi i Strijelci.

Irena Dumančić Baranja

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *