Prvi retrogradni Merkur u 2021.


Budite oprezni, udari sudbine od 30.01. do 21.02.

Foto: pixabay.com

Prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodenjaka od 30.01. do 21.02. Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur prvo će vas inspirirati, a zatim odvesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti. Važne odluke odložite za kraj veljače/februara kada Merkur krene direktno. Budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna donijet će više blagodati nego laž.

Retrogradno kretanje planeta podrazumijeva njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt najčešće donosi neprilike, prepreke, izazove, povratak sjena iz prošlosti i neželjene vibracije.

Važno je da u retrogradnom periodu usporimo korak i ponovo procijenimo put kojim hodamo.

Retrogradna faza planeta odvija se u ciklusima – za svaki planet kretanje je drugačije, a najsnažniji utjecaj ima Merkur u retrogradnoj fazi.

Nemojte se iznenaditi ako u retrogradnom periodu postanete osjetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period koji nas testira, ali istovremeno i uči važnim životnim lekcijama na teži način.

Prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodenjaka od 30.01. do 21.02.

Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur prvo će vas inspirirati, a zatim odvesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti.

Očekuju vas poteškoće u iskazivanju osjećaja, moguće su i uloge žrtve, a životne situacije počinju se sve teže kontrolirati.

Moguće je da ćete se željeti osamiti i povući u svijet vlastitih misli.

Očekuju vas teškoće i strahovi kada je riječ o poslu i novcu, ali ne odustajte od svojih ciljeva!

Astrolozi preporučuju da u ovom periodu ne kupujete telefone, računala, TV ili kućne aparate, jer su moguće komplikacije i kvarovi u polju tehnologije.

Također, važne odluke odložite za kraj veljače/februara kada Merkur krene direktno.

Budite oprezni – tajne možete gurnuti pod tepih, ali one će se ubrzo pojaviti na površini.

Zato budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna donijet će više blagodati nego laž.

lovesensa

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *